واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بحران آب در استانی که پرآب بود
مرکز آب ایران کویر شد/چهارمحال و بختیاری در میان ۶ استان خشک کشور
شناسهٔ خبر: 3703030 - دوشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵
استانها > چهارمحال و بختیاری
.jwplayer{ display: inline-block; } شهرکرد- کاهش بارش و منابع آب در استان چهارمحال و بختیاری موجب شده این استان هم اکنون در میان شش استان خشک کشور قرار بگیرد و خسارت های بسیاری در حوزه کشاورزی متوجهآن شود. خبرگزاری مهر - گروه استانها: استان چهارمحال و بختیاری دارای منابع غنی آبهای سطحی است، بیش از ۹۵ درصد آب شهری و روستایی در استان چهارمحال و بختیاری از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود. استان چهارمحال و بختیاری بهواسطه بارشهای قابلتوجه از استانهای آبخیز کشور به شمار میرود که هماکنون آب شرب و صنعت بسیاری از استانهای کشور ازجمله اصفهان، خوزستان و یزد را تأمین میکند. طی سالهای گذشته بهواسطه کاهش بارش و وقوع خشکسالی بسیاری از چاههای آب استان و چشمهها و قناتها خشکشده است. بسیاری از مزارع کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری بهواسطه نبود آب از زیر کشت خارج و به بوتهزارهای گیاهان وحشی تبدیلشده است. هم اکنون استان چهارمحال و بختیاری به واسطه کاهش منابع آب و خشک شده بسیاری از چاه ها و چشمه ها جزو شش استان خشک کشور قرار گرفته است. در حال حاضر این استان پس از استانهای یزد، خراسان جنوبی، سیستان بلوچستان، اصفهان و فارس ششمین استان خشک کشور اعلامشده است. بر اساس اعلام مرکز خشکسالی کشور استان چهارمحال و بختیاری در میان شش استان خشک کشور قرار داردمدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: کاهش بارشها در استان چهارمحال و بختیاری همچنان ادامه دارد و این استان به یک استان خشک کشور تبدیلشده است. مهرداد قطره عنوان کرد: امسال نهمین سال خشکسالی این استان است که بارشها همچنان در این استان با کاهش روبرو است. وی ادامه داد: بر اساس اعلام مرکز خشکسالی کشور استان چهارمحال و بختیاری در میان شش استان خشک کشور قرار دارد. وی بیان کرد: میانگین وزنی بارندگی سال زراعی چهارمحال و بختیاری حدود ۴۹۲ میلی متر است که نسبت به میانگین بلند مدت دوره مشابه حدود ۱۶درصد کاهش و نسبت به سال زراعی کامل حدود ۱۷ درصد کاهش بارندگی دارد. مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان چهارمحال و بختیاری در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: منابع آب در استان چهارمحال و بختیاری افت شدیدی داشته است و هماکنون این استان به یکی از استانهای خشک کشور تبدیلشده است.
فتحالله صابر پور ادامه داد: هماکنون منابع آب در برخی شهرستانهای استان چهارمحال و بختیاری به علت خشکسالی بحرانی شده است و مشکل کمبود آب در این استان بسیار جدی شده است. هماکنون منابع آب در برخی از شهرستانهای استان چهارمحال و بختیاری به علت خشکسالی بحرانی شده است و مشکل کمبود آب در این استان بسیار جدی شده استوی ادامه داد: هماکنون به علت خشکسالی بسیاری از چشمهها و چاههای آب کشاورزی و آب شرب در این استان خشکشده است. وی بیان کرد: باید مصرف آب در استان بهینه شود و در راستای حفظ منابع آب تلاش شود. معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه اظهار داشت: کاهش منابع آب در این استان خسارتهای بسیاری در حوزه کشاورزی ایجاد کرده است. سام مردانی تأکید کرد: هماکنون کاهش بارشها موجب شده ، منابع تأمینکننده آب کشاورزی از قبیل چشمهها، چاهها و قناتها کاهش پیدا کند. معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: بسیاری از دشتهای این استان به علت نبود آب خشکشده و قابلکشت نیست.
وی ادامه داد: هماکنون سرمازدگی و خشکسالی دو عامل اساسی در استان هستند که خسارتهای قابلتوجهی به بخش کشاورزی این استان وارد کردهاند. خسارات خشکسالی و سرمازدگی سال زراعی جاری در محصولات زراعی، باغی و دام و طیور رخداده است که میزان آن در حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال استمعاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: خسارات خشکسالی و سرمازدگی سال زراعی جاری در محصولات زراعی، باغی و دام و طیور رخداده که میزان آن در حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است. کارشناس حوزه کشاورزی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: باید الگوی مصرف آب در این استان تغییر کند و کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی باید موردتوجه جدی قرار بگیرد. رشید شاهرخ تأکید کرد: باید تلاش شود در استان از روشهای نوین آبیاری استفاده شود که هم آب کمتری مصرف میشود و هم راندمان مطلوبتری دارد. وی ادامه داد: بهرهگیری از نهالهای مقاوم به کمآبی یکی از مهمترین راهکارها برای مقابله با خشکسالی است که کشاورزان باید این مهم را موردتوجه قرار بدهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]