تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853044726




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عملکرد چشم در برابر دوربین چگونه است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
عملکرد چشم در برابر دوربین چگونه است؟




چشم‌های شما همیشه دنیا را به شکلی که یک دوربین ضبط می‌کند، نمی‌بینند. در واقع چند تفاوت عمده بین این دو وجود دارد که به آناتومی چشم شما، نحوه کارکرد مغز و بخش‌های جانبی آن، یعنی شبکیه چشم مربوط می‌شود.





وب سایت ویدوآل: به مرکز این دیسک نگاه کنید. کم‌کم دارید خواب‌آلود می‌شوید. نه، شوخی کردم. نمی‌خواهم هیپنوتیزمتان کنم. اما آیا درون این حلقه رنگی را می‌بینید؟ اگر می‌بینید، این چشمانتان هستند که شما را گول می‌زنند. در این دیسک فقط دو رنگ سیاه و سفید وجود دارد.

چشم‌های شما همیشه دنیا را به شکلی که یک دوربین ضبط می‌کند، نمی‌بینند. در واقع چند تفاوت عمده بین این دو وجود دارد که به آناتومی چشم شما، نحوه کارکرد مغز و بخش‌های جانبی آن، یعنی شبکیه چشم مربوط می‌شود.

 اما اجازه دهید با بعضی از شباهت‌های این دو شروع کنیم؛ هر دو دارای عدسی هستند که روی نور متمرکز شده و حسگرهای تا نور را ضبط می‌کنند؛ اما باز‌هم این دو بخش در چشم و دوربین عملکرد متفاوتی دارند. عدسی دوربین برای اینکه روی شیئی که به‌سوی آن می‌آید متمرکز بماند، حرکت می‌کند در‌ حالی‌ که بخش مشابه در چشم ما برای این منظور تغییر شکل می‌دهد.

 اکثر عدسی‌ دوربین‌ها آکروماتیک (achromatic) هستند؛ به این معنی که هر دو نور آبی و قرمز را در یک نقطه متمرکز می‌کنند. در حالی که چشم شما متفاوت عمل می‌کند. وقتی نور قرمز تابیده شده از یک جسم در حالت متمرکز باشد، نور آبی متمرکز نخواهد بود. حال این سوال پیش می‌آید که پس چرا اشیاء همیشه نیمه فوکوس نیستند؟! برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید به نحوه‌ ضبط نور توسط دوربین و چشم شما نگاهی بیاندازیم.

گیرنده‌های نور (photoreceptors) سطح حساس به نور در دوربین، تنها یک نوع گیرنده نور دارد که به طور یکسان روی سطح فوکوس‌کننده پخش شده است. صفی منظم از فیلترهای قرمز، سبز و آبی در راس این گیرنده‌های نور قرار گرفته و باعث می‌شود که گیرنده‌ها به شکلی انتخابی نسبت به نورهای طول موج بلند، متوسط و کوتاه عکس‌العمل نشان دهند. در سوی دیگر، شبکیه‌ چشم شما چند نوع مختلف از گیرنده‌های نور را در خود دارد؛ به طور معمول سه گیرنده برای وضعیت نور معمولی و یک گیرنده برای وضعیت نور کم (که البته به همین دلیل است که ما در تاریکی دچار کور‌رنگی می‌شویم).

 برخلاف دوربین، ما در نور معمولی نیازی به فیلتر رنگ نداریم؛ به این دلیل که گیرنده‌های نور چشم ما، خود نسبت به طول موج‌های مختلف نور، به شکلی انتخابی عمل می‌کنند. همچنین در تضاد با دوربین، گیرنده‌های نور در چشم ما به شکلی نابرابر توزیع شده‌اند و هیچ نوع گیرنده‌ای (receptor) برای نور کم، در مرکز چشم شما وجود ندارد. به همین خاطر به محض اینکه مستقیما به ستاره‌های کم نور نگاه ‌کنید، ناپدید می‌شوند.

 علاوه‌ بر آن، در وسط شبکیه تعداد بسیار کمی گیرنده‌های آبی رنگ وجود دارد؛ به همین خاطر است که شما متوجه تصویر آبی رنگ پریده‌ای (blurred) که پیش‌تر دیدید، نشدید. با این حال شما باز هم رنگ آبی آن را می‌بینید؛ به این خاطر که مغز شما به وسیله رنگ زمینه (رنگ آبی) آن را کامل می‌کند. همینطور در کناره‌های شبکیه چشم، گیرنده‌های نسبتا کمتری برای هر کدام از طول موج‌های نور وجود دارد؛ بنابراین تیزی بینایی و توانایی دیدن رنگ، از مرکزیت دید ما به سرعت کاهش پیدا می‌کند.

بخش دیگری هم در چشم ما به نام «نقطه‌ کور» وجود دارد که در آن هیچ نوع گیرنده‌ نوری وجود ندارد. ما متوجه کمبود بینایی در این نقطه نمی‌شویم؛ چراکه مغز ما دوباره جاهای خالی را پر می‌کند. به معنای واقعی، ما به وسیله مغزمان می‌بینیم، نه چشم‌هایمان. به این دلیل که مغز ما که شامل شبکیه چشم هم می‌شود، بسیار درگیر فرایندی (روش ویژه‌ای شامل مراحل و فعالیت‌های متعدد) است که ما را مستعد توهم دیداری (توهمی که توسط چشم ایجاد می‌شود) می‌کند.

آیا مرکز این عکس ناپایدار و لغزان به نظر می‌رسد؟ بله و در واقع علت آن این است که چشم شما بیشتر اوقات به آهستگی در حال تکان‌ خوردن و جنبیدن است. اگر این حرکت وجود نداشت، حس بینایی شما در نهایت از کار می‌افتاد؛ چراکه اعصاب موجود در شبکیه چشم به تصویر ثابتی که دارای کیفیتی دائمی است، عکس‌العمل نشان نمی‌دهد.

 برخلاف دوربین، زمانی‌که با چشمانتان حرکت بزرگی را دنبال می‌کنید، بینایی شما به طور موقت قطع می‌شود؛ به همین دلیل است که وقتی در آینه به چشمان خود از یکی به دیگری نگاه می‌کنید، نمی‌توانید حرکت آن را ببینید. دوربین‌های فیلمبرداری می‌توانند جزئیاتی را ضبط کنند که چشمان ما هرگز آن‌ها را نمی‌بینند؛ به عنوان مثال، اشیاء دور را بزرگنمایی کرده و آنچه که می‌بینند را به‌درستی ضبط کنند. در عوض چشمان ما قابلیت سازگاری فوق‌العاده بالایی دارند که نتیجه صدها میلیون سال تکامل آن به همراه مغز است. بنابراین چه عیبی دارد که همیشه ‌نتوانیم دنیا را دقیقا به همان شکلی که هست ببینیم؟

 تماشای برگ‌های ثابتی که در حال تکان خوردن در یک نسیم خیالی هستند، لذت خاصی دارد و شاید این خود یک برتری در تکامل ما و البته درسی باشد که روزی دیگر به آن نیز خواهیم پرداخت:





در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

فیلم: عملکرد چشم در برابر دوربین









لینک


تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن