واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 52 درصد منابع بانکها فریز شده است
ركود حاكم براقتصاد كشور در سه سال گذشته بيش از ۷۵۰۰ واحد در شهركهاي صنعتي را به تعطيلي كشانده است، از اين رو سازمان صنايع كوچك وعده ميدهد كه تا پايان سال 16 هزار ميليارد تومان به 12 هزار واحد صنعتي پرداخت ميشود اما قطعاً 7500 واحد تعطیل شده به توليد بازميگردند، اما نكته قابل توجه عدم همكاري بانكها براي حمايت از بنگاههاي كوچك و زود بازده است كه در اين سالها به چالش بزرگي تبديل شده است.
نویسنده : بهناز قاسمی
ركود حاكم براقتصاد كشور در سه سال گذشته بيش از ۷۵۰۰ واحد در شهركهاي صنعتي را به تعطيلي كشانده است، از اين رو سازمان صنايع كوچك وعده ميدهد كه تا پايان سال 16 هزار ميليارد تومان به 12 هزار واحد صنعتي پرداخت ميشود اما قطعاً 7500 واحد تعطیل شده به توليد بازميگردند، اما نكته قابل توجه عدم همكاري بانكها براي حمايت از بنگاههاي كوچك و زود بازده است كه در اين سالها به چالش بزرگي تبديل شده است.
گفته ميشود بسياري از واحدهاي مستقر در شهركهاي صنعتي با كنار گذاشتن توليد به واردات روي آوردند و با استفاده از تخفيفاتي كه براي اين واحدها منظور شده به راحتي اجناس خارجي را وارد ميكنند و به فروش ميرسانند. در پي تأكيدات مكرر رهبري بر حمايت از صنايع كوچك و متوسط، امسال وزارت صنعت و تجارت وعده داده كه حدود ۱۶ هزار ميلياردتومان براي احياي دوباره واحدهاي صنعتي تسهيلات بانكي دهد تا بار ديگر اين واحدها به چرخه توليد برگردند. اكنون سؤال اين است، با توجه به كمبود تقاضا و تداوم ركود، آيا تزريق اين پول به بنگاههاي تعطيل شده ميتواند گره كار را باز كند يا خير؟اين تسهيلات مانند گذشته صرف واردات شده و واحدهاي صنعتي روز به روز به بانكها بدهكارتر خواهند شد؟
در برنامه تيتر امشب مشكلات صنايع كوچك و متوسط، با حضور يزداني مدير عامل صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي كشور و آل اسحاق عضو اتاق بازرگاني مورد بررسي قرار گرفت.
يزداني مدير عامل صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي كشور درباره پرداخت تسهيلات به واحدهاي تعطيل شده صنعتي گفت: پيرو تأكيد فرمايشات مقام معظم رهبري براي پيگيري بحث ركود در كشور و ضرورت اقتصاد، 20 جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي تشكيل شده است. همچنين 11 كارگروه تسهيل تشكيل و تصميماتي در اين ستاد اتخاذ شده است، مبني بر اينكه 7500 واحد صنعتي تعطيل و زير ظرفيت را به بهرهبرداري برسانيم.
وي افزود: همچنين 200 طرح صنعتي كه جواز صنعتي هم دارند، قرار است تا پايان سال به بهرهبرداري برسند. قرار شده است كه 7500 واحد را وارد عرصه توليد كنيم و ما اين واحدها را به 10هزار واحد ارتقا دادهايم.
يزداني گفت: تا روز 12 تير ماه 95، بيش از 25 هزار واحد براي تسهيلات ثبتنام كردهاند. كميته بررسي تشكيل و بيش از 500 مورد بررسي شده است و از اين تعداد 277 فقره براي دريافت تسهيلات به بانكها معرفي شدهاند. بانكها يك ماه فرصت دارند به درخواستها رسيدگي و تسهيلات را پرداخت كنند.
وي افزود: پيشبيني اين است كه تا پايان تير ماه تمامي درخواستها به كارگروهها و بانكها معرفي شوند و تا پايان مرداد تسهيلات پرداخت شود و این شرکت بر نحوه هزینه کرد تسهیلات نظارت خواهد داشت.
در ادامه برنامه آقاي آلاسحاق عضو اتاق بازرگاني گفت: در حال حاضر مشكل صنايع كوچك اين است كه 96 درصد واحدهاي توليدي بدون محاسبه واحدهاي صنفي توليد هستند و از نظر اشتغال 45 درصد بدون محاسبه واحدهاي توليدي هستند.
يحيي آلاسحاق در خصوص مشكلات صنايع كوچك و متوسط خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه براي اين واحدها تخصيص منابع نشده است.
وي افزود:كوچكترين توجهي به صنايع كوچك و متوسط نشده است. عضو اتاق بازرگاني ايران تصريح كرد: بر اساس گفته آقاي سيف مدير كل بانك مركزي 52 درصد منابع بانكها فريز شده است يعني ارائه نميشود.
آلاسحاق با اشاره به صحبتهاي معاون اقتصادي بانك مركزي گفت: از 48 درصد باقي مانده حدود 8 تا 10 درصد به واحدهاي كوچك و متوسط كه 90 درصد واحدهاي توليدي در كشور را تشكيل ميدهند تعلق ميگيرد.
وي افزود: عمدهترين مشكلات هم مربوط به واحدهاي كوچك توليدي است. اينكه دولت و نظام تصميم گرفتهاند بخش خصوصي را مورد توجه قرار دهند بسيار خوب است اما بايد توجه كنند كه اين امر چه ميزان محقق شده است.
وي افزود: واحدهاي خصوصي مشكل ديگري به اسم فروش كالا دارند كه بايد اين مسئله حل شود.
عضو اتاق بازرگاني ايران در پاسخ به سؤالي در خصوص راهكار براي حل مشكلات صنايع كوچك و متوسط تأكيد كرد: مشكلات بخش توليد در حال حاضر بحث بازرگاني، ماليات و بدهيهاي بيمهاي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد. وي ادامه داد: رويكرد اقتصادي دولت بايد بحث واحدهاي كوچك و متوسط و حل مشكلات آنها باشد.
يزداني در پاسخ به صحبتهاي آلاسحاق گفت: واحدهاي بزرگ، متوسط و كوچك مكمل همديگر هستند و در مذاكرات برجام كه انجام شده است به تبع واحدهاي بزرگ، واحدهاي كوچك و متوسط هم رشد كردهاند.
وی در ادامه افزود: 16 هزار ميلياردي كه برآورد كردهايم 12هزار واحد صنعتي را به بهرهبرداري ميرساند و بانكها مكلف به تأمين منابع مالي هستند و اين منابع تا پايان سال صد درصد محقق ميشود.
اختلاف آمار شهركهاي صنعتي از واحدهاي تعطيل شده
ابوالفضل روغني، رئيس كميسيون صنايع اتاق ايران نيز در ارتباط تلفني گفت: دليل پيشبيني 16 هزار ميليارد براي تزريق به بنگاههاي كوچك و متوسط ركود در صنعت است.
وي افزود: در قانون حمايت از توليد و بهبود مستمر فضاي كسب و كار تصريح شده است كه اگر قصد كمك به واحدهاي كوچك و متوسط را داريم بخش خصوصي بايد حتماً نظر خود را اعمال كند و با بخش خصوصي مشورت شود كه هنوز به بخش خصوصي توجهي نشده است. وي گفت: اگر 7 هزار و 500 واحد تعطيل شناسايي شده است ثبت نام از 25 هزار واحد در تضاد است.
روغني تأكيد كرد: در استانها هيئتي تشكيل شده است كه در آنجا هم به بخش خصوصي توجهي نشده و در آن مشاركتي نشده است و متأسفانه در زمينه حمايت از بنگاههاي كوچك اقدامات مناسبي صورت نگرفته است.
رئيس كميسيون صنايع اتاق ايران در پاسخ به يزداني در خصوص اختصاص اعتبارات و منابع براي بنگاهها در استانها تأكيد كرد: اين منابع وجود ندارد و اختصاص نيافته است و در جلساتي كه در استانها شكل ميگيرد از نمايندگان بخش خصوصي دعوت نميشود.
روغني تأكيد كرد:قيمت تمام شده در بنگاههاي كوچك بالاست و اين مانعي براي حضور آنها در بازارهاي جهاني است.
يزداني گفت: ستاد اقتصاد مقاومتي، 110 طرح و برنامه براي وزارتخانهها دارد كه تعدادي مربوط به وزارت صنعت است و قرار است واحدهاي تعطيل و زير ظرفيت راهاندازي شود.
وي گفت: در رفع موانع توليد و بهبود فضاي كسب و كار اگر به بنيانهاي اقتصادي متكي باشيم به دور از استقراض از بانك مركزي براي خروج ركود كه يكي از اصول اصلي اقتصاد مقاومتي است، حمايت از بخش خصوصي است.
يزداني افزود: در تمام كارگروهها نمايندگان تشكلهاي خصوصي دعوت شدهاند.
وي درباره تأمين منابع 16 هزار ميليارد تومان در بانكها نيز گفت: بر مبناي نشستهايي كه در ستاد اقتصاد مقاومتي داشتهايم، در بانك مركزي بخشنامهاي به بانكها ارائه شده است و نگراني درباره تأمين منابع نداريم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]