واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كودكان بدون آغوش در دام اعتياد مادر
خبر تولد 300 هزار كودك معتاد هشداري است كه از سوي فعالان مبارزه با اعتياد در نشست «بررسي وضعيت نوزادان مبتلا به اعتياد» عنوان شد تا زنگ خطر زنانه شدن اعتياد در جامعه را به صدا درآورد.
نویسنده : بيژن سوراني
خبر تولد 300 هزار كودك معتاد هشداري است كه از سوي فعالان مبارزه با اعتياد در نشست «بررسي وضعيت نوزادان مبتلا به اعتياد» عنوان شد تا زنگ خطر زنانه شدن اعتياد در جامعه را به صدا درآورد.
سالهاست مبارزه سنتي با قاچاق مواد مخدر و درمان افراد و درگيري با اعتياد نه تنها سبب كاهش اين معضل در جامعه نشده است بلكه با گذشت زمان اين آسيب اجتماعي خانمانسوز به لايههاي دروني خانوادهها نيز رخنه كرده است تا آنجايي كه حالا اعتياد به رأس كانون خانواده يعني مادر رسيده است و مسئولان همچنان در زمينه مبارزه و پيشگيري از اين معضل در حال درجا زدن هستند.
مريم كياني، مسئول خانه علم فرحزاد جمعيت امام علي در اين زمينه با تأكيد بر آنكه درچرخه اعتياد كودك مادران آنها حذف شدهاند، درحالي كه طي تحقيقات انجام شده هر زن معتاد در طول دوره اعتيادش ميتواند 12 فرد ديگر و هر مرد معتاد شش فرد ديگر را به چرخه اعتياد وارد كند اظهار كرد: با اين حال هيچ اقدام مؤثري در جهت پيشگيري از بارداري زن معتادي كه ممكن است سال بعد مجدداً كودك ديگري را با همين وضعيت به دنيا آورد، انجام نميشود و در واقع تمامي راهحلهاي ارائه شده نيز درمان مسكنوار هستند.
وي ضمن تأكيد بر آنكه هيچگاه به مسئله اعتياد كودك از سوي مسئولان نگاه كلي نشده است، گفت: تمامي اقدامات و راهحلهاي ارائه شده از سوي مسئولان در اين خصوص مسكنوار بوده و نتوانستند مؤثر عمل كنند.
وي اظهار كرد: در حال حاضر در برخي بيمارستانها رفتارهاي بسيار بدي را شاهد هستيم، حتي در بسياري از موارد شاهد آن بودهايم كه در داخل بيمارستانها اين كودكان معامله شده و فروخته ميشوند و در حال حاضر شرايط، مدت نگهداري و نحوه بازگرداندن اين نوزادان به خانواده از طريق بهزيستي هنوز مشخص نبوده و از دستورالعمل خاصي پيروي نميكند.
رحيمي، مديرعامل جمعيت امام علي نيز عنوان كرد: گفته ميشود كه در كشور بيش از يك ميليون و 325 هزار معتاد وجود دارد كه اگر بعد خانوار آنها را چهار نفر در نظر بگيريم؛ حدود 6 ميليون نفر در ايران درگير اعتياد هستند كه در اين بين 10 درصد آنان را زنان معتاد تشكيل ميدهند.
وي افزود: اگر زنان معتاد را حدود 200 هزار نفر در نظر بگيريم حتي اگر كمتر از يك چهارم آنها به كارتنخوابي و روابط پرخطر متعدد، در نهايت بارداريهاي مكرر برسند و هر كدام سه كودك به دنيا آورند در آينده نزديك قابل پيشبيني است كه با حدود 300 هزار كودك معتاد مواجه شويم، اين در حالي است كه نه تنها زيرساختهاي لازم براي احياي اين كودكان در كشور وجود ندارد بلكه عزمي براي شناسايي اين موارد نيز در كشور ديده نميشود. وي افزود: با وجود آنكه يكي از ريشههاي اصلي اعتياد همواره فقر شناخته ميشود اما در حال حاضر در ايران ميان فقر و اعتياد فاصله افتاده و ما شاهد اعتياد در طبقه متوسطه و تحصيلكرده جامعه مانند پزشكان معتاد، دانشجويان معتاد و... هستيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]