تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833403925




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«هوا فروشی» در کار نیست


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


«هوا فروشی» در کار نیست استان‌ها > زنجان -
روزنامه همشهری زنجان نوشت: موضوع سوخت از جمله موضوعات بحث برانگیز و همواره با حاشیه‌های زیادی روبه رو بوده است. یکی از این حاشیه‌ها موضوع هوا فروشی هنگام سوختگیری خودروهاست تا آنجا که بسیاری از صاحبان خودرو از آن گلایه دارند.


گرچه «حمیدرضا افضلی» دبیر انجمن‌ صنفی کارفرمایی جایگاه‌داران استان این موضوع را رد می‌کند و می‌گوید کار سوخت رسانی طبق استانداردها انجام می‌شود.
• چند جایگاه سوخت در استان داریم؟
51 جایگاه عرضه سوخت در استان وجود دارد که از این تعداد 29 جایگاه در ناحیه مرکزی شامل شهرستان‌های زنجان،ایجرود، ماهنشان و طارم است. 16 جایگاه در ناحیه ابهر شمال شهرستان‌های ابهر-خرمدره و سلطانیه است و 6 جایگاه در ناحیه خدابنده (قیدار) قرار دارد. در مجموع 3 جایگاه‌ متعلق به شرکت پخش فراورده‌های نفتی است و بقیه به صورت اختصاصی و با سرمایه‌گذاری‌های شخصی احداث شده‌اند. به علاوه 2 جایگاه نیز در شرف افتتاح هستند که امیدواریم تا پایان سال بهره‌برداری شوند. از مجموع جایگاه‌ها 36 جایگاه به‌صورت 2 فراورده شامل (نفت‌گاز و بنزین) و 14 جایگاه فقط بنزین و یک جایگاه فقط نفت‌گاز عرضه می‌کنند که در 3 جایگاه نیز بنزین سوپر عرضه می‌شود که 2 جایگاه در زنجان و یک جایگاه در ابهر داریم.همچنین 12 جایگاه از جایگاه‌های فوق دو منظوره است یعنی علاوه بر توزیع فراورده‌های نفتی مایع، توزیع CNG یا گاز فشرده نیز دارند.
• در کدام شهرستان‌ها با کمبود جایگاه سوخت مواجه هستیم؟
کمبود جایگاه سوخت نداریم حتی مازاد هم داریم. جایگاه‌های مازاد با صدور مجوزهای بی‌رویه و بدون مطالعه كارشناسی احداث شده‌اند که باعث فروش کم ودر نتیجه پایین آمدن درآمد‌ها شده است، که عدم توجیه اقتصادی برای ادامه كار سرمایه گذار و كار آفرین را به دنبال دارد. در حال حاضر ظرفیت‌ استان از نظر جایگاه‌ عرضه سوخت اشباع شده است.
• هزینه نگهداری تجهیزات چقدر است؟
هزینه‌ها با توجه به تورمی که طی چندسال گذشته در كشور بوده، بسیار سنگین است و از طرفی همه لوازم یدکی و تجهیزات تلمبه‌ها، نازل‌ها و شناورها وارداتی هستند. با توجه به افزایش نرخ ارز با نوسان شدید مواجه هستیم. از طرف دیگر در ابتدای هرسال با افزایش نرخ دستمزد كارگران و به تبع آن حق بیمه ،آب، برق و گاز مواجهیم.
• آیا نرخ کارمزد با افزایش تورم و قیمت بنزین مطابقت دارد؟
خیر. پس از تلاش‌های شبانه روزی همکاران در كانون مرکزی و سندیكا و دیگر انجمن‌های صنفی جایگاه داران در سایر استان‌ها و تعاملی که شرکت پخش فراورده‌های نفتی ایران با این انجمن‌ها و جایگاه‌داران دارد، برای سال 94 پس از یك سال وقفه افزایش پیدا کرد، اما هزینه‌ها را به هیچ ‌عنوان پوشش نمی‌دهد. باز هم در تلاشیم به نرخ کارمزد واقعی دست پیدا کنیم که امیدوارم با اجرای طرح حق‌العمل‌‌کاری یا همان درصدی از نرخ فروش فراورده باشد. این طرح در سال 92 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و تا‌كنون اجرا نشده است. جایگاه‌های اختصاصی چون مالکیت خصوصی دارند، با سرمایه‌گذاری شخصی احداث و ایجاد می‌شوند و طی قراردادی با شرکت پخش که بیش از نیم قرن این قراردادها اصلاح نشده است، قراردادهای یک‌طرفه از شرکت به جایگاه‌دار تحمیل می‌شود. مثل اعمال نرخ کارمزد که از سوی آنها تعیین می‌شود. البته ما پیشنهاد می‌دهیم ولی شرکت پخش تصمیم‌گیرنده است. البته این نرخ هم باید از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وهمچنین شورای اقتصاد تصویب شود.
• بسیاری از شهروندان اظهار می‌دارند که زمان سوختگیری مقدار سوخت واقعی کمتر از ظرفیت باک خودرو هاست. آیا این موضوع مورد تایید شماست؟
این مساله را تکذیب می‌کنیم و به هیچ‌عنوان «هوا فروشی» در کار نیست و این اصطلاح كاملا غیر علمی و غیرعملی است. همه تلمبه‌ها و نازل‌ها هر ماه توسط 2 نهاد جداگانه بررسی و بازرسی و آزمایش می‌شوند. بازرسان شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه و اداره استاندارد مسئول آزمایش و كالیبره نازل‌ها هستند. پلمب‌های متعددی روی تلمبه‌ها توسط شركت پخش نصب شده و جایگاه‌داران و نیروهای جایگاه‌ها به هیچ‌ عنوان حق دسترسی به آنها را ندارند. منکر این نمی‌شویم که گاهی سوءتفاهم پیش می‌آید و شخص یا اشخاصی دچار شك و تردید می‌شوند. ممکن است عواملی مانند مقدار ظرفیت لیتراژ باک که در بروشورهای بعضی خودروها نوشته شده با ظرفیت واقعی خیلی فاصله داشته باشد و باعث ایجاد این بدگمانی شود. ‌برای مثال در داخل بروشور خودرویی ظرفیت 50 لیتر نوشته شده این در حالی است که در عمل ظرفیت حقیقی خیلی بیشتر است و این باعث سوتفاهم می‌شود. برای رفع این سوءتفاهم در اکثر جایگاه‌ها، ظروف و پیمانه استانداردی تهیه شده که اگر صاحب خودرو دچار شک و تردید شد، می‌تواند از این ظروف استفاده کند. تمام دستگاه‌ها نیز مکانیکی هستند.
• جایگاه‌های سوخت در استان تا چه حد استاندارد هستند؟
با اجرای طرح درجه‌بندی، از اواخر دهه 80 جایگاه‌ها به سمت استاندارد شدن حرکت کردند و در حال حاضر 60 تا 65 درصد جایگاه‌های استان به رتبه‌ ممتاز رسیده‌اند. یعنی با توجه به آیتم‌هایی که از سوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران در نظر گرفته شده‌، هر 6 ماه یک بار به‌صورت کلی و ماهانه به صورت جزیی از سوی عوامل کارگروه درجه‌بندی و یا كارشناسان نواحی سه گانه این استانداردسازی مرتباً کنترل می‌شوند. علاوه بر اینها كارشناسان واحدهای HSE (ایمنی و بهداشت) و مهندسی منطقه با بازدیدهای مکرر از جایگاه‌ها این استانداردسازی را از جهت به روز بودن، تست كالیبره سوپاپ‌های طرح كهاب وگواهی ارت مخازن، محل تخلیه فراورده ،تلمبه‌ها و سامانه هوشمند و همچنین بررسی كافی بودن تعداد و تاریخ انقضای كپسول‌های آتش‌نشانی مورد بررسی و نظارت قرار می‌دهند.
• جایگاه‌داران چه مشکلاتی دارند؟
جایگاه‌داری شغل سخت و پراسترسی است. در ایام تعطیلات، خدمت‌رسانی بدون وقفه انجام می‌شود. در اجرای طرح حذف یارانه‌ها از انرژی و اجرای سهمیه بندی و سوختگیری با كارت‌های هوشمند سوخت، سختی‌های زیادی بر جایگاه‌داران تحمیل شد و وعده‌های بسیاری عملی نشد. سامانه هوشمند (کارتخوان‌های روی تلمبه) فرسوده شده و در جایگاه‌ها با معطلی سوختگیری انجام می‌شود.
• میزان سوختی که به جایگاه‌ها اختصاص پیدا می‌کند بر چه اساسی است؟
در بنزین محدودیتی نداریم و با توجه به فروش جایگاه و ظرفیت مخازن، بنزین از انبار پخش، خریداری و ارسال می‌شود. اما در بنزین سوپر با محدودیت مواجهیم. در نفت‌گاز با نظام سهمیه بندی روبه رو هستیم و با توجه به طرح پیمایشی که چند ماه است آغاز شده، یعنی با توجه به بارنامه صادره برای خودروهای حمل و نقل عمومی و سنگین مسافتی که طی می‌کنند، لیتراژ معینی نفت‌گاز به آن‌ها تخصیص پیدا می‌کند. با توجه به ظرفیت خودروها این سهمیه متغیر است. در جایگاه‌های عرضه سوخت در داخل شهر نفت‌گاز عرضه نمی‌شود و در مسیرهای بین ‌راهی و جایگاه‌های حاشیه شهر عرضه می‌شود. قبلا جایگاه‌هایی داشتیم که در داخل شهر نفت‌گاز توزیع می‌کردند اما به دلیل این‌که داخل شهر بودند کلا تلمبه‌های نفت‌گاز برچیده شد و به بنزین معمولی یا بنزین سوپر تبدیل شد.
• برخی اوقات شاهد این هستیم که بعضی از جایگاه‌ها در کنار مکان‌های پر رفت و آمد مثل رستوران‌ها احداث شده است. آیا این موضوع بر طبق استانداردها انجام می‌شود؟
در کشورهای اروپایی نیز پمپ‌بنزین‌ها در کنار فروشگاه‌ها، هتل‌ها و رستوران‌ها هستند و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. اصولا احداث یک جایگاه به تنهایی با نظر یك ارگان یا یك كارشناس امکان‌پذیر نیست. همه ارگان‌های ذی‌ربط از جمله شهرداری، شورای ترافیك، نیروی انتظامی، راه و شهرسازی نظر بدهند و از همه مهم‌تر، شرکت ملی پخش فراورده‌های منطقه، واحدهای مهندسی،HSE که نقشه‌ها را بررسی و تایید می‌کنند، باید نظر دهند. تمامی اصول و قوانین احداث نیز باید رعایت شود تا مشکلی پیش نیاید.
• چند درصد از جایگاه‌های استان به دستگاه پرداخت الکترونیک مجهز شده‌اند؟
از نیمه دوم سال 93 دستگاه پرداخت الکترونیک وارد استان شد و به صورت آزمایشی در یک یا دو جایگاه نصب شد و مورد استقبال قرار گرفت و بلافاصله فراگیر شد و در حال حاضر در استان 99 درصد جایگاه‌ها مجهز به سیستم پرداخت الکترونیک وجود دارد.
• در مورد طرح جدید وزارت نفت مبنی بر برند سازی جایگاه‌ها چه نظری دارید؟
در واقع مساله برند‌سازی و رفتن به سمت برند شدن از نظر ملی و بین‌المللی اتفاق خوبی است و لازمه شكوفایی اقتصاد هر كشوری است. اما این موضوع تا‌كنون از طرف دولتمردان ، كارآفرینان و سرمایه گذاران داخلی چندان جدی گرفته نشده است. در مورد طرح جدید وزارت نفت كه در قالب دستورالعمل به مناطق ابلاغ شده و آیتم‌های شركت صاحب صلاحیت برند شدن را برشمرده نكات و مولفه‌های اصلی یا همان سلسله مراتب برند شدن رعایت نشده و مجموعه‌ای كه می‌خواهد برند شود باید ابتدا در تولید آن محصول نقش داشته و با محصولات مشابه در بازار رقابت ازنظر مواد اولیه تولید و ساخت و حتی شكل ظاهری و نحوه توزیع متمایز باشد. در برابر كیفیت محصول و دیگر موارد نیز باید پاسخگو باشد. نه اینكه محصول توسط شرکت دیگری تولید و به صورت انحصاری و به دور از هرگونه رقابت از نظر كیفیت و قیمت به جایگاه برسد و در نهایت به مصرف كننده به نام برند و با قیمت بالا عرضه و تحمیل شود.

کلید واژه ها: استان زنجان - زنجان -




یکشنبه 13 تیر 1395 - 11:09:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن