واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
تروریسم دغدغه مشترک جهان «کرک پان ریکچامنانگ» ارتقاء امنیت انسانی در همه زمینه ها را لازمه مبارزه با تروریسم دانسته و از بی توجهی جامعه بین الملل به بحران انسانی در سوریه و یمن ابراز نگرانی کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز،: تایلند پس از توافق جامع هسته ای ایران و گروه ۱+۵ و تصویب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با جدیت بیشتری توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار خود قرار داده است.
از سوی دیگر، قابلیت کشورهای خاورمیانه در تولید و تامین انرژی و در مقابل توانایی تایلند در حوزه هایی چون شیلات، کشاورزی و توریسم، زمینه های فراوانی را برای تحکیم روابط اقتصادی و تجاری با این کشور فراهم آورده است.
با توجه به اهمیت روابط دو جانبه بین ایران و تایلند به عنوان دو کشوری که سابقه دوستی آنها به دوران صفویه بازمی گردد، بخش بین الملل خبرگزاری مهر در مصاحبه با «کرک پان ریکچامنانگ» مدیرکل بخش آسیای جنوبی، خاورمیانه و آفریقایی وزارت امور خارجه تایلند به بررسی اهداف این کشور در خاورمیانه و نگرش آن نسبت به تحولات منطقه پرداخته است.
*عوامل تاثیر گذار بر سیاست خارجی تایلند در خاورمیانه چیست؟
تایلند اهمیت زیادی برای روابط خود با کشورهای خاورمیانه قائل است. در حال حاضر، تایلند ۱۳ نمایندگی دیپلماتیک در منطقه دارد و نه تنها در صدد برقراری همکاری های راهبردی با کشورهای خاورمیانه است، بلکه از طریق مجامع مختلف بین المللی به ویژه «مجمع گفتگوی همکاری آسیا»، «جنبش عدم تعهد» و «گروه ۷۷» به دنبال تحکیم روابط با کشورهای منطقه از جمله شورای همکاری خلیج فارس است.
خاورمیانه با قرار گرفتن در یک موقعیت جغرافیایی استراتژیک که آسیا، آفریقا و اروپا را به یکدیگر متصل می کند یکی از کانون های برتر جهان به لحاظ تجارت محسوب می شود – که در این زمینه می توان به برخورداری این منطقه از بازار بالقوه ای با بیش از ۳۸۰ میلیون نفر مصرف کننده، یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز طبیعی در حوزه انرژی و قابیلت آن به عنوان یک کریدور حمل و نقل اشاره کرد.
سیاست تایلند در قبال خاورمیانه بر روی مقولات انرژی، تجارت، سرمایه گذاری، توریسم، همکاری های فنی، همچنین تبادلات فرهنگی و ارتباط میان ملت ها متمرکز بوده است.
در این رابطه اجازه بدهید که به چند مثال بارز اشاره کنم. به عنوان نمونه در زمینه تعاملات تجاری، تایلند به عنوان تولید کننده و صادر کننده تراز اول محصولات غذایی جهان از جمله انواع حلال آن و در مقابل خاورمیانه به عنوان تولید کننده و صادرکننده تراز اول نفت و گاز جهان، هر دو می توانند در حوزه تامین امنیت انرژی و غذا مکمل و همکار یکدیگر باشند.
در زمینه صنعت توریسم نیز تایلند یکی از محبوبترین مقاصد تفریحی مردم خاورمیانه است. در سال میلادی گذشته (۲۰۱۵)، تایلند پذیرای ۶۷۵ هزار توریست از خاورمیانه بود که بیش از نیمی از آنها با هدف مداوا و چکاپ به این کشور آمدند. بنابراین ما می توانیم از این فرصت برای بهبود رابطه مستقیم اتباع ملت ها سود ببریم.
در زمینه همکاری های فنی نیز ما هر ساله با یکدیگر در زمینه طراحی و ارائه کلاس های آموزشی و سفرهای تحصیلی به کشورهای خاورمیانه در حوزه هایی نظیر کشاورزی، توسعه شیلات و تقویت توریسم که منافع متقابل به دنبال دارد، با یکدیگر تعامل داشته ایم.
*با توجه به حوادثی چون انفجار سال گذشته «معبد بانکوک»، خطر تروریسم در تایلند تا چه اندازه جدی است؟
تروریسم دغدغه مشترک همه ما است. تایلند در محکومیت شدید این قبیل اعمال خشونت آمیز با جامعه جهانی همراه است و به همکاری نزدیک با آن در راستای مبارزه جهانی علیه همه اشکال تروریسم متعهد باقی می ماند.
تایلند نیز به مانند همه اقتصادهای باز به طور اجتناب ناپذیری از جانب گروه های جنایی فرا ملی و حتی مسافران خارجی تهدید می شود حال آنکه مقامات تایلندی همواره در هوشیاری کامل برای تضمین امنیت و حفاظت از شهروندان خود و اتباع دیگر کشورها به سر می برند.
تایلند بر این باور است که لازمه ریشه کن کردن تروریسم به گونه ای موثر، مبارزه با عوامل بنیادی به وجود آورنده آن از جمله فقر، انزوای اجتماعی و فقدان دسترسی به منابعی است که عدم وجود آنها موجب بروز حس بی عدالتی و انزجار می شود.
بنابراین، ارتقاء امنیت انسانی در همه زمینه ها با توسل به آموزش، توسعه پایدار و فراگیر با هدف مصون سازی جوانان در برابر افراط گرایی و حصول ثبات ضروری است.
تایلند با پیروی از فلسفه خودکفایی اقتصادیِ منطبق با نظام پادشاهی خود الگویی را برای رسیدن به توسعه و امنیت پایدار برگزیده است و همین نیز مانع از ریشه دواندن افراط گرایی در جامعه ما می شود.
*نقطه نظر تایلند در خصوص شرایط حاکم بر خاورمیانه از جمله سوریه و یمن چیست؟
تایلند به دقت شرایط خاورمیانه را دنبال می کند. ما همه طرفین را به پیروی از راه حل سیاسی مسالمت آمیز و به کار گیری نهایت خویشتنداری و دوری گزیدن از خشونت دعوت می کنیم.
در حالیکه اغلب توجه جهانیان به جنگ و درگیری معطوف است، بیم آن می رود که جامعه بین الملل از بذل توجه به بحران انسانی که در سوریه و یمن در جریان است، باز بماند. بنابراین، تایلند به شدت در خصوص بحران های انسانی جاری نگران بوده و آماده همکاری با همه طرفین برای ارائه کمک های بشر دوستانه است.
ما به نوبه خود، به کشورهای همسایه سوریه در جهت تهیه سرپناه برای پناهجویان کمک های مالی ارائه کرده ایم. تایلند اخیرا با پرداخت مبلغی معادل یکصد هزار دلار آمریکا به هر یک از دو کشور اردن و لبنان در جهت کمک به تامین مالی پناهجویان سوری ساکن در آنها موافقت کرده است.
علاوه بر این، تایلند همچنین مبلغ یکصد هزار دلار آمریکا به جامعه صلیب سرخ یمن اهدا کرده تا به این ترتیب کمکی در جهت تسکین بحران انسانی شدید حاکم بر این کشور انجام داده باشد.
منبع: مهر
95/4/13 - 08:13 - 2016-7-3 08:13:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]