تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837473022




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به نام معتادان به کام دیگران؛ بودجه‌هایی که جایی دیگر هزینه می‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: به نام معتادان به کام دیگران؛ بودجه‌هایی که جایی دیگر هزینه می‌شوند
درمان اعتیاد کم بضاعتان همیشه از دغدغه هایی به شمار می‌رود که باید مسئولان نسبت به آن حساس باشند.

به نام معتادان به کام دیگران؛ بودجه‌هایی که جایی دیگر هزینه می‌شوند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،درمان اعتیاد کم بضاعتان همیشه از دغدغه هایی به شمار می‌رود که باید مسئولان نسبت به آن حساس باشند.

در گذشته که برخی پول کافی برای درمان نداشتند، نمی توانستند خود را از منجلاب خارج کرده و به زندگی عادی بازگردند، به همین علت در اواخر سال 92 در برنامه بوجه کشور، بودجه ای برای این افراد اختصاص یافت.

مقرر شد تا این هزینه در قالب بیمه درمان اعتیاد به افرادی که هزینه درمان ندارد، اعطا شود. البته این دستورالعمل اجرایی بیمه اعتیاد برای سال 93 آماده نشد و بودجه‌ای که برای این افراد اختصاص یافته بود، در خزانه وزارت رفاه ماند.

*آئین‌نامه اجرایی بیمه معتادان به زودی نهایی می‌شود

پرویز افشار، معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر در تیرماه 94 عنوان کرد: در تاریخ فروردین 94 موفق شدیم با سازمان بیمه سلامت تفاهم کنیم. براساس این تفاهم امسال باید این برنامه به همه گروه‌های معتادان وتمامی مراکز درمانی مجاز یعنی مراکز دولتی، خصوصی و غیردولتی شامل NGO ها تعمیم یاید.  به شرط آن که این مراکز از یکی از دستگاه‌های مجاز یعنی بهزیستی یا وزارت بهداشت مجوز دریافت کرده باشد.

وی خاطرنشان کرد:نهایتا موفق شدیم؛ مصوب 23 فروردین 94 را به شوای عالی بیمه برده و برای آن مصوبه بگذرانیم. همچنین به افزایش 10 درصدی تعرفه مراکز درمان اعتیاد که در طول سه سال گذشته، افزایش تعرفه نداشتند؛ کمک کنیم. جلسه ای هم با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بیمه سلامت داشتیم که طی آن 50 درصد آیین نامه اجرایی بیمه معتادان نهایی شد و 50 درصد مابقی آن نیز به زودی نهایی خواهد شد.

 *درمان اعتیاد باید براساس تعرفه دولتی اعمال شود

افشار تصریح کرد: براساس مصوبه، مراکز درمانی که متقاضی افزایش تعرفه هستند و این امکان به آنها داده می‌شود؛ باید خدمات درمان اعتیاد را براساس تعرفه دولتی اعمال کنند نه براساس تعرفه بخش خصوصی و مابه‌التفاوت آن را هم مراکز باید به عنوان کمک به بیمار تلقی کنند و وجهی بابت مابه‌التفاوت بخش خصوصی و دولتی نباید از بیماران کم بضاعت گرفته شود.

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مکانیسم اجرای طرح بیمه معتادان به این صورت است که در دل کمیته‌های نظارت بر درمان، استان‌ها با عضویت دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و با دعوت از سازمان بیمه سلامت نیز براساس شیوع اعتیاد در هر استان و هر شهرستان تعدادی از مراکز برای انعقاد قرارداد با بیمه انتخاب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: این مراکز عمدتا باید در بافت‌های حاشیه شهرها، بافت‌های کم برخوردار یا بافت‌های پرخطر واقع شده باشند که به هر کدام از این مراکز سهمیه‌ای برای درمان معتادان از طریق بیمه داده می‌شود.

افشار با اشاره به سامانه‌ای که اطلاعات معتادان کم‌بضاعت، بی‌بضاعت، مبتلا به HIV، هپاتیت یا معتادان خیابانی در آن ثبت می‌شود، گفت: این افراد تا سقف سهمیه‌ای که برایشان در نظر گرفته شده می‌توانند، از پوشش بیمه‌ای استفاده کنند و دیگر ضرورتی ندارد که معتادان بی‌بضاعت نگران هزینه درمان خود باشند، زیرا بخش قابل توجهی از این هزینه‌ها را بیمه  پرداخت کرده و بخش دیگری از آن به صورت فرانشیز توسط فرد پرداخت  می‌شود.

*هر بار بازگشت به اعتیاد هزینه درمان را افزایش می‌دهد

وی با بیان اینکه هرچه تعداد بازگشت به اعتیاد فرد بیشتر باشد، فرانشیزی که باید پرداخت کند؛ بیشتر خواهد شد، اظهار کرد: این مکانیسمی است که بتوانیم به صورت غیرمستقیم جلوی بازگشت فرد به سمت اعتیاد را بگیریم.

افشار اضافه کرد: پیشنهادی که وجود دارد و هنوز به تصویب نرسیده، این است که برای اولین بار 25 درصد فرانشیز، بار دوم (در صورت بازگشت) 50 درصد و بار سوم 75 درصد فرانشیز را خود بیمار پرداخت کند؛ یعنی هرچه تعداد دفعات بازگشت به اعتیاد بیشتر باشد فرد با تنبیه بیشتری مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه سقف اعتباری که در سازمان بیمه سلامت وجود دارد، 30 میلیارد تومان است و معمولا تخصیص اعتبارات به صورت صددرصدی انجام نشده و 80 درصدی است، بیان کرد: باید براساس این که چه نوع خدماتی ارایه می‌دهیم، تعداد مشمولان طرح بیمه معتادان را پیش‌بینی کنیم، زیرا هر نوع از خدمات درمانی نرخی متفاوت دارد و باید دید که مشتریان ما بیشتر به کدام یک از این خدمات نیاز دارند.

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: پیش‌بینی من این است که بتوانیم به بخش قابل توجهی از معتادان پرخطر خیابانی، زنان و کودکان آسیب‌دیده، معتادان تزریقی و معتادان در راه مانده‌ای که در حال حاضر بلاتکلیف هستند، در قالب این طرح کمک کنیم.

*هزینه شدن بودجه 30 میلیاردی بیمه اعتیاد در جاهای دیگر

در سال 94 دستورالعمل تهیه شد اما در اوایل زمستان بود که سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر نسبت به عدم اختصاص بودجه انتقادهایی داشت.

پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با انتقاد از عدم تخصیص بودجه مصوب 30 میلیاردی بیمه معتادان در سال‌های 92 و 93 گفت: این بودجه‌ها در جاهایی غیر از محل اصلی خود هزینه شده است.

پرویز افشار با بیان اینکه نمی‌داند این بودجه در کجا هزینه شده است گفت: از بودجه 30 میلیاردی امسال نیز تاکنون 10 تا 12 درصد تخصیص داده‌اند که امیدواریم به مانند سنوات قبل بقیه بودجه در جای دیگری هزینه نشود.

*آغاز اجرا در 16 مرکز

افشار در پاییز 94 گفت: این بودجه در سنوات قبل جذب نشد و به سمت نیازهای دیگر بیمه سلامت رفت. در سال 94 این آیین‌نامه را بازنگری کردیم و محدودیت سنی و جنسی آن را برداشتیم و قرار شد پذیرش در مراکز خصوصی هم انجام شود. در حال حاضر درمان اعتیاد از طریق پوشش‌های بیمه‌ای در 16 استان کشور در مراکز درمانی دولتی در حال اجراست و انتظار داریم توسعه یابد.

*بیمه درمانی به تمامی معتادان تعلق می گیرد

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: با اقدامات صورت گرفته، بیمه درمانی به تمامی معتادان تعلق می گیرد.

وی افزود: ایجاد پوشش بیمه درمان اعتیاد که متاسفانه علیرغم صراحت قانونی که از سال 89 ابلاغ شده بود، تاکنون زمینه اجرایی پبدا نکرده است، اما در سال جاری اقدامات خوبی برای بیمه درمانی معتادان انجام شده است.

وی تصریح کرد: با تصویب این قانون، زمینه ای فراهم شده بود که افرادی که مصرف کننده موادمخدر هستند، از خدمات بیمه درمانی بهره مند شوند اما هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته بود.

وی اضافه کرد: به رغم تامین بودجه توسط دولت و مجلس شورای اسلامی در سال 92 تا 94 ،بودجه آن جذب نمی شد، به همین دلیل در سال 94 با پیگیری جدی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، استفساریه ای انجام شد و از طریق سازمان مدیریت برنامه ریزی به سازمان بیمه سلامت ایران ابلاغ شد که این بودجه متعلق به بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت و قشر خاصی نیست بلکه برای همه افراد معتاد بدون بیمه است.

افشار خاطرنشان کرد: هفته گذشته ابلاغیه بیمه درمانی معتادان به دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سراسر کشور ابلاغ شده، اگرچه پیش از این محدود به گروه خاصی بود ولی اکنون به تمامی گروههای سنی و جنسی معتادان تعلق می گیرد.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: به همین منظور دبیرخانه شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر مکلف هستند جلسات کمیته درمان برای این موضوع را برگزار کنند تا از 30 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته به بیمه سلامت جهت معتادان چیزی باقی نماند و همه آن برای بیمه درمانی آنها هزینه شود.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از برنامه های مهم سال ستاد مبارزه با موادمخدر فراهم کردن بیمه اعتیاد برای کل معتادان است که پیشتر قرار بود در مرحله اول خدمات درمانی رایگان به نوجوانان معتاد زیر 18 سال ارائه شود اما اکنون به کل جامعه معتادان تعمیم داده شده است.

افشار خاطرنشان کرد: در این راستا خدمات بستری و درمان اعتیاد و خدمات دارویی و غیردارویی به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار می گیرد اما منوط به این است که در مراکز دولتی این خدمات را بگیرند.

وی ابراز امیدواری کرد: با بیمه کردن خدمات درمانی معتادان بتوان برای درمان آنان نیز اقدامات اساسی انجام داد تا روز به روز شاهد کاهش آمار اعتیاد در کشور باشیم.

براساس گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر یک میلیون و 325 هزار نفر مصرف کننده موادمخدر در کشور هستند.

*بیمه اعتیاد با روش فعلی به نتیجه نمی رسد

مدیر عامل جمعیت خیریه تولد دوباره، اعتبار تخصیص یافته به بیمه اعتیاد را کافی ندانست و گفت: درمان اعتیاد باید جزء خدمات پایه سازمان های بیمه گر قرار گیرد در غیر این صورت به نتیجه نمی رسد.

عباس دیلمی زاده افزود: در مورد آمار دقیق معتادانی که برای درمان از بیمه اعتیاد استفاده کرده اند به طور دقیق مشخص نیست اما یک تعدادی به صورت سرپایی تحت مداوا قرار گرفته اند.

وی گفت: با توجه به اینکه بودجه ای که دولت در نظر گرفته برای درمان معتادانی که قصد این کار را دارند، کافی نیست. به همین دلیل با این اعتبار حتی نمی شود در زمینه درمان قطعی تعداد اندکی نیز اقدام کرد.

دیلمی زاده اظهار داشت: در تصویب این بودجه عنوان شده که معتادان بی بضاعت تحت پوشش بیمه درمان قرار می گیرند بطوریکه این افراد باید برای درمان خود مبلغی را نیز به عنوان فرانشیز پرداخت کنند و کاملا رایگان، این امر انجام نخواهد شد.

مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره با اشاره به اینکه در گذشته نیز یارانه اعتیاد در اختیار سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت قرار می گرفت، گفت: بر اساس بودجه ای که در سال های قبل از محل یارانه به این دو دستگاه پرداخت می شد، برخی از معتادان درمان می شدند و آن اعتبار در اختیار افراد بی بضاعت قرار می گرفت و مشخص نیست که مصوبه جدید با قبلی چه تفاوتی دارد و به نظر می رسد راهکارهای فعلی برای بیمه درمان معتادان به نتیجه نمی رسد.

وی به راهکارهایی در این خصوص اشاره کرد و افزود: سازمان های بیمه گر باید درمان معتادان را به عنوان یک بیمار بپذیرند و آن را جزئی از خدمات پایه در نظر بگیرند در حالی که اینگونه نیست و سازمان های بیمه گر به دلیل متضرر شدن، بیمه اعتیاد را جزء خدمات اصلی خود نمی آورند.

مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره به آسیب های اعتیاد نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه اعتیاد سرمنشاء بسیاری از آسیب ها است و خانواده ها را تحت تاثیر قرار می دهد به همین دلیل مسئولان دستگاههای ذیربط باید نسبت به درمان و حل معضلات این قشر از افراد جامعه که بیمار محسوب می شوند اقدامات لازم را انجام دهند.

به گفته وی، یکی دیگر از راه های این موضوع، بازگشت به طرح گذشته و اختصاص اعتبار ویژه به بهزیستی و وزارت بهداشت برای درمان معتادان بی بضاعت است.

*اختصاص 60 میلیارد تومان برای بیمه درمان معتادان

اما اردیبهشت امسال بود که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 60 میلیارد تومان بودجه برای درمان اعتیاد به بیمه سلامت خبر داد که شورای عالی بیمه پروتکل آن را تدوین خواهد کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از ایجاد چهار هزار و 100 شغل برای افراد رهایی یافته یا در حال رهایی از اعتیاد در سال 94 خبر داد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در پایان سال 94، 98 درصد این افراد به پایداری شغل رسیده‌اند.

ربیعی ادامه داد: تلفن 09628 تجهیز شده است تا در زمینه این گونه مشکلات به خانواده‌ها مشورت دهد و تلاش می‌کنیم تا ظرفیت پاسخگویی از طریق این خط ارتباطی را به یک میلیون پاسخگویی افزایش دهیم. در شرایط لازم اورژانس اجتماعی نیز به کمک خانواده‌ها می‌آید.

*وزارت رفاه فکری برای درمان معتادان بی‌بضاعت کند

اما سخنان امروز علی مویدی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تلنگری بود به مسئولان که در همه این مدت عملاً هیچ کاری نکرده‌اند.

او در دیدار با ربیعی بررسی و ارائه راهکار در بخش‌های مغفول مانده فعالیت‌های مشترک ستاد با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را از اهداف تشکیل این جلسه برشمرد و افزود: مهم‌ترین بحث مشترک اجرای تبصره «ب» ذیل ماده 15 قانون مبارزه با موادمخدر است، در این تبصره تکلیف خاص برای درمان معتادان کم بضاعت و بی بضاعت دیده شده است و نیاز است که راهکاری برای اجرایی کردن بهتر این موضوع اندیشیده شود.

مویدی با اشاره به اینکه اعتبارات این حوزه در سال 94 حدود سی میلیارد تومان بود افزود: در سال جاری این اعتبارات حدود 33 میلیارد تومان می‌باشد، لیکن جهت خدمات دهی مطلوب در این بخش نیاز است که بودجه مذکور دو برابر شود.




۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن