واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صدها هزار شهید و جانباز ایران نتیجه حقوق بشر امریکایی است
معاون امور بينالملل ستاد حقوق بشر كشور گفت: مصاديق متعددي در مورد نقض حقوق بشر امريكا وجود دارد كه جمهوري اسلامي ايران اين وضعيت را بررسي و منتشر خواهد كرد.
کاظم غريبآبادي در ميزگرد تبيين و افشاي «حقوق بشر امريكايي» كه در شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي استان گلستان برگزار شده بود، گفت: در داخل امريكا مصاديق متعددي از نقض حقوق بشر را شاهد هستيم.
وي افزود: در حالي كه سياهپوستان در امريكا جمعيت بسيار كمي را نسبت به سفيدپوستان تشكيل ميدهند، اما بيشتر زندانيان امريكا از سياهپوستان هستند، 85 درصد ميزان تعرضات پليس در امريكا نسبت به سياهپوستان است، در هر 36 ساعت يك سياهپوست به دست پليس امريكا كشته ميشود و اگر سياهپوستي در اين كشور سروكارش با دستگاه قضايي بيفتد، از يك دادرسي عادلانه بهرهمند نميشود؛ اينها همه تنها بخشي از نمونه حقوق بشر امريكايي آن هم در سطح داخلي است.
معاون ستاد حقوق بشر به بيان مصاديقي از نقض حقوق بشر توسط امريكا در سطح بينالمللي نظير دخالتهاي نظامي در عراق، افغانستان و ليبي و حمايت از برخي كودتاها و رژيمهاي ديكتاتوري پرداخت و گفت: علاوه بر مصاديقي كه در تيرماه در خصوص اقدامات امريكا عليه ملت ايران احصا شده، موارد مهم ديگري وجود دارند كه با حمايت مستقيم و غيرمستقيم اين كشور روي دادهاند: 17هزار شهيد ترور، 200 هزار شهيد و بيش از 700هزار مجروح در جريان جنگ تحميلي، 13 هزار شهيد و بيش از 100 هزار نفر جانباز شيميايي و 4هزار شهيد راه مبارزه با مواد مخدر تنها بخشي از اين مصاديق هستند.
وي با بيان اينكه گستردهترين تحريمها و تهاجمها عليه جمهوري اسلامي ايران از سوي امريكا صورت گرفته كه هيچ كشوري در تاريخ معاصر با اين قبيل از خصومتها مواجه نبود، گفت: با وجود تمام اين هجمهها، ايران اسلامي به پيشرفتهاي كلان ملي و بينالمللي دست پيدا كرد اما اين پيشرفت نافي مسئوليت كشورهاي واضع تحريم نيست.
معاون امور بينالملل ستاد حقوق بشر كشور متذكر شد: امريكا كشور ذيصلاحي نيست كه بخواهد در حوزه حقوق بشر حرف بزند و كشورهايي مثل ايران را كه خود قرباني نقض حقوق بشر بر اثر اقدامات اين كشور و همپيمانان آن هستند، متهم به نقض حقوق بشر كند.
غريبآبادي با بيان اينكه حقوق بشر پنج بُعد اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي و مدني را شامل ميشود، ابراز كرد: غرب بيشتر علاقهمند به ابعاد سياسي و مدني حقوق بشر است و تعمداً ابعاد ديگر را ناديده ميگيرد، لذا رسانههاي داخلي بايد تلاش گستردهاي انجام دهند تا پيشرفتهاي حقوق بشري كشور را منعكس كنند.
وي همچنين بيان كرد: جالب است كه گروهك تروريستي منافقين نيز خود را حامي حقوق بشر معرفي ميكند، در حالي كه 17 هزار نفر را در داخل كشور شهيد كردند و هنوز نيز دست به اقدامات تروريستي ميزنند، اما مدعيان حقوق بشر جهان از اينها حمايت ميكنند و آنها را در بهترينمكانهاي اروپايي استقرار دادند.
غريبآبادي در پايان از تدوين و انتشار «مجموعه حمايت و ارتقاي حقوق بشر» در ستاد حقوق بشر كشور و چاپ و انتشار كتاب 130 صفحهاي «وضعيت حقوق بشر در امريكا در سال 2015» خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]