واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آقاي وزير! این ولنگاري فرهنگي در دانشگاهها از چيست ؟!
با رواج اردوها و مراسمهاي مختلط در دانشگاهها، جمعي از دانشجويان طي نامهاي خطاب به وزير علوم خواستار جلوگيري از ادامه اين ولنگاريهاي فرهنگي شدند.
نویسنده : صادق پارسا
با روي كار آمدن دولت يازدهم، وزارت علوم با حاشيههاي فراواني مواجه شد كه اين حاشيهها علاوه بر صدمه زدن به وضعيت علمي كشور، باعث شد مقوله فرهنگ تا حدود زيادي مورد غفلت مسئولان اين وزارتخانه قرار گيرد و افرادي كه اعتقادي به مباني اسلامي ندارند با دست باز بتوانند در دانشگاه فعاليتهاي خلاف شرع خود را انجام دهند كه يك نمونه بارز آن ماجراي اردوهاي مختلط است.
دانشجو بايد شاد باشد، پس به اردوي مختلط برويد!
برگزاري اردويهاي دانشجويي مختلط از سال 93 با افزايش چشمگيري روبهرو شد تا جايي كه باعث شد رهبر انقلاب به صورت ويژه در ديداري كه در آبان ماه سال 94 با جمعي از رؤساي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور داشتند نسبت به برگزاري اردوهاي مختلط در دانشگاهها واكنش نشان داده و بيان نمايند: «برخي كار فرهنگي را با كنسرت و اردوهاي مختلط اشتباه گرفتهاند و براي توجيه كار غلط خود ميگويند، دانشجويان بايد شاد باشند! شاد بودن براي هر محيطي خوب است، اما به چه قيمتي؟ به قيمت برگزاري مراسم و اردوهاي مختلط؟ مگر غربيها از اختلاط چه بهرهاي جز جنايات كنوني جنسي بردهاند كه ما به دنبال پيروي از همان شيوهها هستيم. مسئولان فرهنگي دانشگاهها بفهمند چه ميكنند.» پس از اين تذكر رهبر انقلاب و به رغم مستندات زيادي كه از اردوهاي مختلط دانشگاههاي مختلف كشور وجود داشت، وزير علوم با انكار وجود اين اردوها در اظهارنظري تعجب برانگيز گفت: « درباره اردوهاي مختلط بخشنامه كرديم. بارها هم به مسئولان دانشگاه توصيه كرديم اردوي مختلط نداشته باشند. ما اردوي مختلط نداشتيم و نخواهيم داشت!» نكته قابل توجه آنجاست كه اكثر اين اردوهاي مختلط با بهانه علمي بودن و با استفاده از خلأ قانوني موجود در مورد اين اردوها برگزار ميشوند؛ اردوهايي كه در عمل بيشتر جنبه سرگرمي و ابتذال دارند تا جنبه علمي. مسئولان نيز با بهانه علمي بودن اين اردوها و نظارت اساتيد بر اردوها، برگزاري آنها را توجيه ميكنند. طبق دستورالعملهاي موجود، اردوهاي علمي جزو برنامه درسي دانشجويان است و اساتيد براي برگزاري اين اردوها نياز به اخذ مجوز از دانشگاه ندارند! دانشگاه نيز نظارتي بر برگزاريشان نميكند و از اين روست كه هتك حرمتهاي زيادي بدون نظارت دانشگاه در اين اردوها انجام ميگيرد.
هفتهاي دو اردوي مختلط مجوزدار، فقط در يك دانشگاه !
جمعي از دانشجويان دانشگاه علم و صنعت در نامهاي به وزير علوم نسبت به برگزاري مداوم اين اردوها در اين دانشگاه اعتراض كردهاند.
در بخشي از نامه دانشجويان دانشگاه علم و صنعت آمده است: «فقط در دانشگاه علم و صنعت به اذعان مسئولان فرهنگي دانشگاه به طور متوسط هفتهاي دو يا چند اردوي مختلط، با مجوز معاونت فرهنگي برگزار ميشود! اين آمار بدون احتساب اردوهاي بدون مجوزي محاسبه شده است كه دانشجويان به صورت غيرقانوني براي آنها در دانشگاه تبليغات كرده و خودشان برگزار ميكنند.» به گزارش رجانيوز، چندي پيش نيز اردوي مختلط دو روزهاي با عنوان اردوي علمي و در غفلت مسئولان، با حضور يكي از اساتيد پرديس دانشكده علوم دانشگاه تهران برگزار شد. در اين اردوي به ظاهر علمي موارد متعدد خلاف شرع و عرف رخ داد و دانشجويان دختر و پسر در يك اتاق اسكان داده شدند.
افطاري مختلط دانشجويي به ميزباني دانشگاه
دانشگاه اميركبير يكي از دانشگاههايي است كه چندين بار اخباري در رابطه با برگزاري مراسم مختلط در آن بهگوش رسيده و اين بار برخي از دانشكدههاي آن اقدام به برگزاري مراسم افطار بهصورت مختلط كردهاند؛ اقدامي كه اعتراض برخي دانشجويان را در پي داشته است.
البته در ماه رمضان اين اولين اقدام در دانشگاه اميركبير نيست كه موجب ناراحتي قاطبه دانشجويان شده است. در روزهاي ابتدايي اين ماه نيز يك كافيشاپ در اين دانشگاه افتتاح شد كه قرار بود به دختران دانشجو ناهار بدهد ولي تبليغات گستردهاي در شبكههاي اجتماعي صورت گرفت مبني بر اينكه پسران هم ميتوانند در ماه رمضان از اين كافيشاپ براي ناهار غذا بگيرند! كه به گزارش خبرگزاري فارس خوشبختانه بعد از انتشار خبر و مقاومت دانشجويان اين كافيشاپ بسته شد.
همهچيز فداي سياست
جو سياستزده وزارت علوم از همان ابتداي دولت يازدهم، حواشي بسياري را به دنبال داشت. از «مظلوم» شدن چند هزار دانشجوي نخبه بورس شده و بازي با آبروي علمي و خانوادگي آنها گرفته تا افت شديد شتاب علمي كشور و بازگشت اساتيد نفوذي و بازداشتي به دانشگاهها و.... اكنون اگر به لحاظ علمي نميتوان انتظارات آرماني قبلي را به خاطر جو سياستزده وزارت علوم از دانشگاهها داشت، حق هر خانواده ايراني است كه اين خاطرجمعي را داشته باشد كه با ورود فرزندش به محيط دانشگاهها، جوانش دچار ولنگاري فرهنگي و بيبند و باري نشود.
جابهجايي كارويژههاي متعدد سياسي و حزبي تعريف شده براي دانشگاه با مقولات علمي، تغيير رويكرد و حذف برخوردهاي امنيتي با دانشجو و استاد، ميدان دادن به نيروهاي مؤمن و انقلابي، حذف دستورالعملهاي ضدفرهنگي و اقدام جدي در رابطه با نجات فرهنگ، تنها بخشي از اقداماتي است كه ميتواند وضعيت فرهنگي دانشگاههاي ما را از حالت تأسفبار فعلي خارج نمايد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]