واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تومار درخواست همهپرسی مجدد عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا به 3.2 میلیون امضا رسید
روز نو :
پس از گذشت تنها سه روز از برگزاری همهپرسی عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا و پیروزی شوکآور حامیان برگزیت، تاکنون بیش از 3 میلیون و 260 هزار انگلیسی با امضای توماری، خواستار برگزاری مجدد اینهمه پرسی شدهاند.
براساس آخرین آمار منتشرشده در تارنمای مجلس عوام انگلیس، تا بعد از ظهر روز یکشنبه بیش از 3 میلیون و 260 هزار نفر تومار درخواست همهپرسی مجدد، را امضاء کردهاند و این رقم به صورت لحظه ای و به شکل عجیبی همچنان در حال افزایش است .
به نظر می رسد با این روند بزودی کل کسانی که در همه پرسی به ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا رای داده اند این تومار را امضا کنند.
در روز جمعه گذشته به دلیل میزان بالای مراجعات، تارنمای تومار مجلس عوام بارها دچار مشکل فنی شده بود و بعد از آن مسئولان این تارنما قول دادند این مشکل را حل کنند.
براساس رویه قانونی، اگر شمار امضاهای یک تومار از 10 هزار نفر بیشتر شود دولت انگلیس بایستی به آن پاسخ گوید و اگر از 100 هزار نفر بیشتر شود، درخواست مطرحشده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد.
انتظار میرود که مجلس عوام انگلیس در هفته کاری در پیش رو، این تومار را در دستور نشست هفتگیاش قرار دهد.
در این تومار که توسط فردی به نام "اولیور هیلی" در تارنمای مجلس عوام ایجاد شده، از دولت انگلیس درخواست شده است از آنجا که در همهپرسی اخیر کمتر از 75درصد رأیدهندگان شرکت کردهاند و هیچیک از گزینههای ماندن در اتحادیه اروپا یا خروج از آن بیشتر از 60 درصد رأی نیاورده است، باید همهپرسی دوبارهای برگزار شود.
براساس گزارش منابع رسمی میزان مشارکت در همهپرسی 23ژوئن، 72.2 درصد بوده است که نسبت به مشارکت صورت گرفته در انتخابات عمومی ماه " می" سال گذشته میلادی که 66.1 درصد بود، افزایش قابلتوجهی نشان میدهد اما به هر حال زیر 75 درصدی است که "اولیور هیلی " در تومارش بهعنوان یک مرز به آن اشاره داشته است.
تنها شهروندان انگلیسی که داخل کشورشان ساکن هستند حق امضای تومار رادارند
در همین حال کمیته تومارهای مجلس عوام روز یکشنبه در واکنش به این تومار شگفتانگیز گفت که در حال تحقق در مورد اتهام وارد شده در مورد انجام تقلب در این تومار است .
این کمیته اعلام کرده است که درصورت مشخص شدن قلابی بودن امضاهای صورت گرفته در این تومار که بهصورت آنلاین صورت می گیرد، آن امضاها حذف خواهد شد.
"هلن جونز "که ریاست این کمیته را بر عهده دارد در یادداشتی بر روی صفحه توئیتر خود نوشت که با مساله تقلب در این تومار با جدیت رسیدگی میشود.
به گفته وی، کمیته تومار در چند روز آینده در مورد تعیین جدولی برای گفتوگو در مورد آن در نشست مجلس عوام تصمیمگیری خواهد کرد.
وی افزود: البته این معنای این نیست که الزاماً با به بحث گذاشتن این تومار در مجلس عوام موافقت خواهد شد.
یک سخنگوی مجلس عوام نیز گفته است که این تومار 24 ژوئن یک روز بعد از برگزاری همهپرسی در تارنمای مجلس توسط فردی به نام "اولیور هیلی " ایجاد شد و در شروع آن تنها 12 امضا داشته است.
اما نکته قابلتوجه این است که اولیور هیلی که خودش را یک حامی حزب دمکراتهای انگلیس معرفی کرده، در یادداشتی که روز یکشنبه بر روی صفحه توئیترش گذاشته عنوان داشته است زمانی که این تومار را ایجاد کرده، فکر نمیکرده است که حامیان برگزیت به پیروزی برسند.
به گفته وی، این تومار برای ایجاد کرده بود که شرایط را برای حامیان ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا که به باورش پیروز خواهند شد، سختتر کند .
وی بیان داشته است که این تومار پس از ایجاد، برخلاف نیت اولیهاش توسط کارزار تبلیغاتی حامی ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا ربوده شد.
در این میان به گفته کارشناسان بعید به نظر میرسد که قانونگذاران در پارلمان و دولت انگلیس بخواهند این تومار را خیلی جدی بگیرند چرا که علاوه بر داشتن ریسک سیاسی به دلیل برانگیختن اعتراض حامیان برگزیت، بسیاری از همهپرسیها صورت گرفته در گذشته نیز زیر سئوال می برد چرا که آنها نیز در حدومرزی است که در این تومار اشاره شده است.
اما به هر حال این تومار و نیز تظاهرات چند روز اخیر در قلب لندن و نیز در اسکاتلند نشانگر آن است که بخش زیادی از جامعه بریتانیا حاضر به پذیرش نتایج این همهپرسی که میتواند با سرنوشت آنها بازی کند، نیستند.
این عدم پذیرش علاوه بر دوقطبی کردن جامعه انگلیس، سبب تفکرات جداییطلبانه در کل بریتانیا خواهد شد که حرکت اسکاتهای ملیگرا برای جدایی و شروع مذاکره با اتحادیه اروپا از آن جمله است.
در همهپرسی روز پنجشنبه گذشته 51.9 درصد مردم به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
در جریان همهپرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ، موافقان برگزیت 17 میلیون و 410 هزار و 742 رأی و مخالفان برگزیت 16میلیون و 141 هزار و 241 رأی آوردهاند.
دیوید کامرون نخستوزیر انگلیس که روز جمعه اعلام کرد از سمت خود استعفا میدهد، پیشتر هشدار داده بود که همهپرسی دومی بر سر عضویت کشورش در اتحادیه اروپا برگزار نخواهد شد.
واکنشها به جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا همچنان ادامه دارد و بسیاری در نقاط مختلف جهان آن را "یک شوک و فاجعه اقتصادی" توصیف کردهاند.
رأی انگلیسیها به برگزیت همچنین بحث برگزاری مجدد همهپرسی استقلال اسکاتلند و پیوستن ایرلندشمالی به جمهوری ایرلند را بهشدت مطرح کرده است.
منبع: ایرنا
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]