تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852861028




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سازمان حفاظت شكارچيان محيط‌زيست!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سازمان حفاظت شكارچيان محيط‌زيست!
3 محيط‌‌بان طي يك هفته اخير به شهادت رسيدند / خبر شهادت سه محيط‌بان استان هرمزگان و فارس، دوباره پرونده عدم امنيت اين حافظان منابع طبيعي را بازگشايي كرد.
نویسنده : میترا شهبازی 


خبر شهادت سه محيط‌بان استان هرمزگان و فارس، دوباره پرونده عدم امنيت اين حافظان منابع طبيعي را بازگشايي كرد. محيط ‌‌بانان، سال‌هاست مورد اصابت گوله متجاوزان محيط‌زيست قرار مي‌گيرند و تاكنون 119نفر از آنها جان خود را در راه حفاظت از اين عرصه از دست داده‌اند. نبود امنيت و قانون جامع براي حمايت از اين افراد مشكلات بسياري را تاكنون به وجود آورده است، به طوري كه اسعد تقي‌زاده محيط‌بان منطقه حفاظت شده دنا هم به دليل مرگ يكي از شكارچيان حين انجام وظيفه به اعدام محكوم شده بود كه در نهايت بعد از هشت سال حبس دراسفند سال گذشته از زندان آزاد شد. از اين رو به گفته علي‌محمد شاعري رئيس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي، دولت بايد لايحه حمايت از محيط‌بانان را با قيد فوريت به مجلس ارائه دهد، تا با تعامل ميان قواي سه‌گانه، خلأ‌هاي قانوني مرتفع و حقوق مالي، معنوي و قضايي سربازان محيط‌زيست كشور تأمين شود.

هنوز چند ساعتي از انتشار خبر شهادت پرويز هرمزي و محمد دهقاني دو محيط‌بان هرمزگاني نگذشته بود كه مديركل حفاظت محيط‌زيست استان فارس از شهادت منوچهر شجاعي محيط‌ بان ديگر خبر داد و شوك جديدي به جامعه وارد كرد.  مديركل حفاظت محيط‌زيست استان هرمزگان با اشاره به شهادت دو محيط‌بان منطقه حفاظت شده گنو توسط شكارچيان، در گفت‌وگو با «جوان» مي‌گويد: «ساعت 9 صبح با مشاهده فعاليت‌هاي مشكوك در منطقه گنو، محيط‌بانان به اين منطقه اعزام شده و بعد از تأييد حضور شكارچيان و گذشت چند ساعت، ارتباطمان با محيط‌‌بانان قطع شد. از اين رو نيروهاي ديگري را به منطقه اعزام كرديم كه با پيكر جان‌باخته محيط‌‌بانان مواجه شدند. مجموع مناطق حفاظت شده اين استان بالاي 800هزار هكتار است و 55 محيط ‌بان وظيفه محافظت از آن را بر عهده داشتند كه متأسفانه دو نفر از آنها به شهادت رسيدند.» مجيد وفادار با اشاره به پهناوري مناطق حفاظت شده در استان هرمزگان مي‌افزايد: «به طور استاندارد بايد هر محيط‌‌بان از 2هزار هكتار محافظت كند، اما اكنون در هر 18 هزار هكتار يك محيط‌بان فعاليت مي‌كند كه به دليل صعب‌العبور بودن مناطق تحت حفاظت جان محيط‌‌بانان در معرض خطر قرار مي‌گيرد. البته نبود تجهيزات پيشرفته مثل ماشين و موتورهاي خارجي همچون ارگان‌هاي نظامي از ديگر مشكلاتي‌ است كه سال‌هاست حوزه محيط‌زيست با آن دست و پنجه نرم مي‌كند. اين در حالي است كه اين افراد با وجود شرايط سخت و ناايمن كاري در مقايسه با مشاغل ديگر از حقوق و مزاياي حداقلي بهره‌مندند.» همزمان با انتشار فيش‌هاي حقوقي ميلياردي مسئولان دولتي، يكي از فعالان محيط‌زيست پرده از درآمد زير يك ميليون توماني اين حافظان محيط‌زيست برداشته و مديركل حفاظت محيط‌زيست استان هرمزگان نيز مهر تأييد را بر آن زده است. البته به گفته وفادار طي افزايش سابقه محيط‌‌بانان، برخي تا 2 ميليون هم حقوق مي‌گيرند كه باز در مقايسه با شرايط كاري ‌سختشان بسيار ناچيز است.
  
محيط‌‌بانان زير تيغ فرهنگ
حميدرضا ميرزاده فعال محيط‌زيست نيز با اشاره به محيط‌‌باناني كه در اين چند روز به شهادت رسيده‌اند، در گفت‌وگو با «جوان» مي‌گويد: «محيط‌‌باني در كشوري كه فرهنگ عشايري و شكار بر آن چيره‌ شده و بوميان منطقه شكار را جزو افتخارات خود مي‌دانند يكي از پرمخاطره‌ترين مشاغل ايران به حساب مي‌آيد.» سال‌هاست بوميان مناطق حفاظت شده كه شكار را به دليل حس مالكيت بر آب و خاك، حق خود مي‌دانند با محيط‌‌بانان زد و خورد دارند. در اين بين نه تنها محيط‌‌بانان در معرض خطر قرار دارند، بلكه بوميان هم متضرر مي‌شوند.  به گفته ميرزاده هرچه تاكنون به علت شكارهاي غيرمجاز، محيط‌ بان از دست داده‌ايم چند برابر آن شكارچي‌ بومي كه جزو منابع انساني ارزشمند هستند، هم از دست رفته‌اند. علاوه بر اين اعمال قوانين سليقه‌اي هم موج نفرت را بين اين گروه از شكارچيان به وجود آورده است. براي مثال در منطقه‌اي كه مسئولان قضا به حفاظت از محيط‌زيست توجه دارند براي شكار يك كبك حكم شش سال زنداني را براي شكارچي صادر مي‌كنند. در صورتي كه در همين مورد مشابه در منطقه ديگر، قاضي به پرداخت جريمه اكتفا مي‌كند.
  
انگيزه انتقام از محيط‌زيست
ميرزاده فعال محيط‌زيست با بيان اينكه اغلب شكارچيان با انگيزه انتقام به سراغ شكار مي‌روند، ادامه مي‌دهد: «طبق تحقيقات مؤسسه حيات وحش ميراث پارسيان در دو پارك ملي گلستان و بمو سه انگيزه اصلي براي شكار به دست آمده كه شامل تأمين مخارج زندگي، افتخار به شكار با پيش‌زمينه‌هاي فرهنگي و مهم‌تر از دو مورد قبلي انگيزه انتقام است. چرا وقتي ما شكارچي را به دليل صيد يك كبك شش سال زنداني مي‌كنيم، وي نه تنها از فعاليت خود پشيمان نمي‌شود، بلكه با انگيزه بيشتري براي از بين بردن تمامي كبك‌هاي منطقه به شكار مي‌رود.» اغلب بوميان به محيط‌زيست به عنوان سازماني كه مانع بهره‌مندي آنها از حق طبيعي استفاده از ميراث اجدادشان است، نگاه مي‌كنند. آنها با پيش زمينه چنين تفكري شاهد حضور ماشين‌هاي پيشرفته و گران‌قيمتي مي‌شوند كه در مناطق حفاظت شده حضور مي‌يابند و آزادانه دست به شكار مي‌زنند، چراكه غيربوميان ثروتمند توان خريد پروانه شكار را دارند. از اين رو اغلب شاهد درگيري سازمان محافظت از محيط‌زيست و بوميان خواهيم بود.  علاوه براين براي بوميان فعاليت سازمان حفاظت از محيط‌زيست به درستي مشخص نيست، چراكه ما به ساكنان چنين مناطقي با اين توجيه كه اين سازمان حافظ منافع منطقه‌اي آنهاست، از حقوق طبيعي‌شان محروم مي‌شوند و عملاً از اين محافظت و حتي مجوزهايي كه داده مي‌شود سودي نمي‌بينند. براي مثال جاده، مدارس و غيره حاصل از حفاظت از منطقه نوسازي نمي‌شوند. علاوه بر اين بوميان با همان حس مالكيت و مشاهده شكارچيان مجاز و از بين رفتن پوشش جانوري منطقه‌اي دست به شكار غيرمجاز مي‌زند.  همچنين به گفته اين فعال‌ محيط زيستي در كشوري كه 2 ميليون اسلحه شكاري كه تنها نيمي از آن هم مجوز دارد، مالكان‌ آنها در سراسر كشور مي‌توانند به سادگي تردد كنند و فقط نبايد به محدوده محافظت شده وارد شوند. از اين رو در زمينه پيشگيري از وقوع چنين رخداد‌ها بسيار ضعيف عمل مي‌كنيم و به دنبال آن نيز قوانين جامعي براي جلوگيري از اين معضل تدوين نشده است.  اكنون در كل كشور 2 هزار و700 محيط‌‌بان فعاليت مي‌كنند كه به نسبت مناطق محافظت شده بسيار اندك بوده و پاسخگوي وسعت كشور نيست.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن