واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جاذبههای شگفتانگیز گردشگری بوکان/ سفر به غار دوکچی
بوکان که یکی از مهمترین شهرهای کردنشین کشور محسوب میشود، با آب و هوایی معتدل توانسته به یکی از مراکز جذب گردشگر تبدیل شود. حال برای سفر به این شهر باید راهی استان آذربایجان غربی شوید.
عصرایران - با شروع فصل تابستان، سفر به مناطق کوهستانی و خوش آبو هوا با افزایش چشمگیری همراه میشود. این بار سفر به « بوکان» پیشنهاد می شود، با سفر به این شهر، تابستانی پر خاطره را برای خود رقم خواهید زد.
بوکان که یکی از مهمترین شهرهای کردنشین کشور محسوب میشود، با آب و هوایی معتدل توانسته به یکی از مراکز جذب گردشگر تبدیل شود. حال برای سفر به این شهر باید راهی استان آذربایجان غربی شوید.
این شهر جاذبههای گردشگری فراوانی در اختیار دارد که شاید سفری 2 یا 3 روزه مجال بازدید از تمامی آنها را به شما ندهد. اگر بوکان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کردهاید بهتر است بازدید از غار «دوکچی» را در برنامههای اصلی قرار دهید. این غار که یکی از زیباترین غار ایران است، در ۱۴کیلومتری بوکان قرار گرفته است. دوکچی دهانهای به قطر ۶۰سانتیمتر دارد، اما با توجه به در اختیار داشتن انواع چکنده، آبشار سنگی و... توانست به غاری ویژه در کشور تبدیل شود.
جالب است بدانید این غار دو چکیده بسیار بزرگ با ارتفاع ۱۲ و قطر ۶ متر در اختیار دارد که توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند. زیرا در نگاه اول مانند دو سربازی هستند که از این غار محافظت میکنند. اما در موازات این مکان، غاری دیگر با دو چاه به طول ۱۱ و ۲۰متر نیز وجود دارد. برای ورود به این غار که از انواع غارهای عمودی است، باید پس از گذر از چاه اول مسیری ۳۰متری با شیب تند را سپری کنید تا به محل چاه دوم برسید. با گذر از چاه دوم شما به تالار اصلی غار خواهید رسید که بسیار زیبا و جذاب است.
اگر در بوکان به دنبال آثار باستانی و تاریخی هستید، بهتر است راهی تپه «قلایچی» شوید. این تپه آثار و کتیبه هایی به همراه دارد که توانسته به یکی از قدیمیترین آثار باستانی با قدمت آذربایجان غربی محسوب شود. تحقیقات و بررسیهای صورت گرفته، حاکی از آن است که این تپه روزگاری مرکز حکومت «مانا»ها بوده است. جالب است بدانید حکومت ماناها جزو حکومتهای ناشناخته در شمال غرب ایران بشمار میرود.
مناطق گردشگری بوکان تنها به موارد یاد شده ختم نمیشود، شما میتواند با سفر به این شهر گذری بر منطقه شکارممنوع سه کانیان، سد خاکی بوکان و مسجد جامع بوکان داشته باشید.
پس از بازدید از آثار تاریخی و طبیعی موجود در این شهر طعم غذاهای سنتی بوکان را بچشید. اسفناج، دلمه برگ مو، گیلاخه، برویش یا بروش (بلغور)، کنگر و ماست، هلیماو، دوکلیو(آش دوغ) و کلانه میشن غذاهای محلی بوکان هستند که میتوانید با مراجعه به رستورانهای محلی آنها را نوش جان کنید.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۰۵ تير ۱۳۹۵ - 25 June 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]