تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820852675




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چالش توافقنامه امنيتي ، مساله‌اي آمريكايي - عراقي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چالش توافقنامه امنيتي ، مساله‌اي آمريكايي - عراقي است
در اين پروژه رسانه‌اي ، تلاش شد، ناكامي و بن بست موجود در موضوع موافقتنامه همكاري‌هاي بلند مدت آمريكا و عراق كه به پيمان امنيتي معروف است، به فشارهاي خارجي و از جمله مخالفت‌هاي ايران ربط داده شود.

در اين گزارش‌ها كه مخالفت‌هاي گسترده مردمي و نيز علماي مذهبي و جريان هاي سياسي عراق با امضاي اين موافقنامه كاملا ناديده گرفته شده، هدف اصلي، انحراف از علل اصلي بن بست موجود در روند امضاي موافقتنامه بوده است.

در چارچوب اين پروژه رسانه اي، يك گروه از شخصيت‌هاي ضد ايراني منطقه و گروهي از رسانه‌هاي منطقه‌اي بطور فعالانه‌اي سعي كردند بر افكار عمومي عراق و منطقه اثرگذاري كنند و
بن بست حاصله در روند مذاكرات را ناشي از مخالفت ايران القا نمايند.

در همين چارچوب فرد شناخته شده‌اي مانند مثال آلوسي در عراق كه به روابط مشكوك با آمريكايي‌ها شهرت دارد، ادعا كرد كه ايران تمامي امكانات خود را براي شكست اين توافقنامه بسيج كرده است.

عبدالباري عطوان در روزنامه القدس العربي چاپ لندن هم بدون اشاره به ريشه هاي عميق مخالفت‌ها در داخل عراق، ادعا كرد كه مساله ، مربوط به دشمني هاي ايران و آمريكا است.

غسان العطيه نيز در گفت و گو با شبكه الجزيره ادعا كرد، مذاكرات بغداد - واشنگتن بر سر تواففقنامه يك مذاكره ايراني آمريكايي است.

ريچارد منيتور از موسسه هادسون آمريكا و عبدالجبار الشبوط تحليلگر عراقي نيز از جمله چهره‌هاي مورد نظر شبكه الجزيره بودند كه ادعا داشتند ، اكثريت مردم عراق و كشورهاي منطقه با موافقتنامه بغداد واشنگتن موافق هستند و اين ايران است كه سعي دارد آن را ناكام بگذارد.

الوطن چاپ كويت هم القا مي‌كند كه دولت عراق با فشارهاي آمريكا از يك سو و از سوي ديگر با فشارهاي ايران روبه رو است و روزنامه صباح چاپ تركيه عنوان مي‌كند كه دولت عراق بر سر دوراهي وابستگي به آمريكا و ايران قرار دارد.

اين درحالي است كه پيش از شروع اين جريان خبري گسترده منطقه اي، لس انجلس تايمز گزارشي با عنوان دولت عراق در ميان تنش‌هاي تهران - واشنگتن گير افتاده است، منتشر كرده بود و سعي داشت القا كند كه بغداد ميان دوستان خود كه با هم دشمني مي‌ورزند گرفتار شده است.

خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز هنگامي كه المالكي در حال ديدار از تهران بود، نوشت : ايران هدايت كمپين لفظي عليه پيمان امنيتي بغداد - واشنگتن را رهبري مي‌كند.

اين جريان خبري درحالي بطور همه جانبه و هماهنگ، براي انحراف ازموضوع براه افتاد كه هيچيك از اين رسانه‌ها اشاره‌اي به مخالفت صريح و جدي اردن با توافقنامه بغداد - واشنگتن، در جريان ديدار المالكي از امان نكردند.

به هرحال، به نظر مي‌رسد آنچه از واقعيت‌هاي مربوط به مخالفت‌ها با پروژه عراق - آمريكا در جريان‌هاي خبري، رسانه‌اي مغفول مانده است، موضوع غرور ملي عراقيان است كه با اشغال اين كشور در سال ‪ ۲۰۰۳‬شكسته شده و اكنون در صدد ترميم آن هستند.

با ادامه اشغال اين كشور كه اكنون پنجمين سال خود را طي مي‌كند، نمي‌توان انتظار داشت كه ملت عراق از امضاي يك پيمان جديد امنيتي كه متضمن حضور نظامي آمريكا در اين كشور براي چند دهه خواهد بود، رضايت داشته باشد. مك كين نامزد جمهوري خواهان مدت حضور نيروهاي كشورش در عراق را تا ‪ ۱۰۰‬سال هم برآورد كرده است.

علاوه بر اين، زخم پرونده سياه بلك واتر ، شركت امنيتي تحت مديريت آمريكاييان در سال ‪ ۲۰۰۷‬هنوز التيام نيافته و امضاي يك پيمان جديد كه در آن علاوه بر حضور نامحدود زماني نظاميان آمريكايي، موضوع، اختيارات بي‌حد براي دستگيري و بازجويي در امر تروريسم، ترددها بدون نياز به اجازه دولت مركزي عراق و مصونيت نظاميان آمريكايي و همچنين در اختيار داشتن وزارت خانه‌هاي كليدي مي‌تواند به تحقير هرچه بيشتر ملي عراقي‌ها بينجامد.

آمريكايي‌ها ، به نظر مي‌رسد همانند گذشته ، بدور از واقعيات منطقه و عراق و با استناد به گزارش‌هاي ناموثق، آدرس‌هاي غلط را پي مي‌گيرند، حال آنكه موضوع توافقنامه يك مساله عراقي - آمريكايي است و بيش از آنكه متاثر از نقش بازيگران منطقه باشد، مربوط به غرور ملي عراقيان و عملكرد پنجساله آمريكايي‌ها در اين كشور است.

‪۱۷۷۰‬

---> خارجي.عراق.توافقنامه
 سه شنبه 28 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن