واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: واکنشها به رای انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپا
با اعلام پیروزی کمپین حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، ارزش پوند، پول رایج انگلیس به پایینترین سطح خود از سال 1985 رسیده است
با اعلام نتایج اولیه همهپرسی انگلیس درباره بقا یا خروج این کشور از اتحادیه اروپا، مشخص شده است که اکثریت انگلیسیها به خروج از این اتحادیه رای دادهاند.
اتحادیه اروپا انگلیس
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز، نتایج همه پرسی انگلیس با اعلام نتایج شمارش آرای 372 منطقه از 382 منطقه تقریبا نهایی است و گفته میشود این میزان رای به معنی خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست.
با اعلام پیروزی کمپین حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، ارزش پوند، پول رایج انگلیس به پایینترین سطح خود از سال 1985 رسیده است. کارشناسان میگویند این تصمیم جمعی انگلیسیها بر اقتصاد این کشور تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
آخرین نتیجه رای گیری به شرح زیر اعلام شده است:
رای به ماندن 15,190,394 یا 48.19 درصد کل آرا. دارای اکثریت در 115 حوزه رای گیری
رای به خروج 16,328,227 یا 51.81 درصد دارای اکثریت در 251 حوزه
توزیع جغرافیایی آرا در سطح بریتانیا یکسان نبوده است. اکثر رای دهندگان در اسکاتلند به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده اند در حالیکه در دیگر نقاط بریتانیا، اکثریت خواستار خروج از اتحادیه بوده اند.
نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند، گفته است که نتیجه همه پرسی نشان می دهد که "اکثر مردم کشورش" خواهان عضویت در اتحادیه اروپا هستند. برخی ناظران این اظهارات را به تصمیم به برگزاری همه پرسی دیگری در مورد استقلال اسکاتلند از بریتانیا تعبیر کرده اند.
بازار سهام در ژاپن نیز کار خود را با سقوط چشمگیر آغاز کرد.
در ژاپن ارزش سهام تا هشت درصد سقوط کرد و معاملات مدتی متوقف شد.
نتیجه همهپرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به افت ارزش واحد پول پوند این کشور منجر شده و ارزش پوند به زیر ۱.۴ دلار رسیده است.
نتیجه همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باعث ابهام در مورد آینده اتحادیه اروپا و توانمندی اقتصادی آن نیز شده است. نرخ برابری یورو در برابر دلار آمریکا هم 3.1درصد کاهش یافته و به 1.1021 یورو در برابر یک دلار رسیده است.
با وجود آن که آخرین نظرسنجیهای قبل از این همهپرسی حاکی از قرار داشتن هر یک از دو طرف حامی و مخالف خروج از اتحادیه اروپا در موضعی برابر برای پیروزی بود و این نتیجه حیرت بریتانیا، اروپا و ائتلاف ترانس آتلانتیک را در پی داشته است. این نتیجه به نوعی نشاندهنده قدرت فزاینده احساسات پوپولیستی و ملیگرایانه در انگلیس است.
نایجل فاریج، رهبر حزب استقلال انگلیس که از جمله اصلیترین حامیان خروج از اتحادیه اروپا بود، در پیامی به منظور ابراز خوشحالی خود از نتیجه مذکور گفت: جرات کرده و رویای طلوع یک انگلیس مستقل را ببینید.
انگلیس اکنون اولین تبدیل به اولین کشوری شده که اتحادیه اروپا را ترک کرده است.
این نتیجه اکنون به شدت موجب تضعیف جایگاه دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس که نهایت تلاشش را برای متقاعد کردن انگلیسیها به منظور رای به باقی ماندن در اتحادیه اروپا به کار گرفت می شود و او اکنون با خطر کنار گذاشته شدن از نخست وزیری مواجه است.
دیوید کامرون وعده داده بود در صورت رای انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا سریعا بعد از همه پرسی این فرآیند خروج را آغاز کند. با این حال حتی اگر هم که وی به وعده اش عمل کند برخی از رهبران جنبش حامی خروج توصیه به حرکت آهسته در این مسیر کرده اند و قرار نیست خیلی سریع تغییرات رخ دهند و فعلا قوانین تجارت و مهاجرت فعلی برقرار خواهند ماند. انتظار می رود فرآیند جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا پیچیده و پرمناقشه باشد هر چند که بر اساس معاهده فعلی حاکم بر اتحادیه اروپا این فرآیند محدود به دو سال شده است.
برای اتحادیه اروپا این نتیجه یک فاجعه است و پرسشهایی را درباره مسیر و آینده این اتحادیه این مبتنی بر ارزشهای لیبرال و حاکمیت مشترک است مطرح خواهد کرد.
انگلیس بعد از آلمان دومین اقتصاد بزرگ اروپا است و در عین حال یک قدرت هسته ای برخوردار از کرسی دائم شورای امنیت سازمان ملل و از حامیان اقتصاد بازار آزاد و همپیمان نزدیک آمریکا محسوب می شود. از دست دادن انگلیس ضربه بزرگی به اعتبار اتحادیه اروپا که از مدتی پیش به دلیل رشد آهسته اقتصادی، افزایش بیکاری ، بحران فزاینده مهاجرت، جنگ در اوکراین و مساله بدهی یونان تحت فشار قرار داشته خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۰۴ تير ۱۳۹۵ - 24 June 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]