تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما موهاى سبيل و موهاى زير بغل و موى زير شكم خود را بلند نكند؛ چرا كه شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833140428




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودک کاری که شاعر شد


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کودک کاری که شاعر شد
کودک کاری که شاعر شد «جبار احمدی» یک جوان افغانستانی است که در گذشته اش یک کودک کار بوده و حالا توانسته است در ۲۳ سالگی کتاب اشعارش را منتشر کند تا لحظات سخت زندگی اش را در این قالب روایت کند.


 به گزارش فرهنگ نیوز؛ «کودکان کار» شاید تنها در نامشان کودکی را احساس کنند. وگرنه دستان کارکرده و رنج‌کشیده‌شان شاید شبیه هیچ تصوری از کودکی در ذهن ما نباشد. «جبار احمدی» یکی از همان کودکان است که توانست روزهای سخت زندگی‌اش را با پناه بردن به قلم و کاغذ طی کند تا در ۲۳ سالگی کتاب مجموعه شعر «ماهی دور از دریا» را در انتشارات «سپند مینو» منتشر کند. رونمایی و معرفی این کتاب در محل فروشگاه نشر چشمه کوروش بهانه‌ای شد تا با این شاعر جوان گفتگو کنیم.
 
در کودکی دستفروشی می کردم
 
«جبار احمدی» متولد ۱۳۷۱ در هرات افغانستان است.۶ ساله است که پدرش را از دست می‌دهد تا بعدازآن مجبور شود برای تأمین مخارج خودش و خانواده چوپانی کند. «جایی که من زندگی می‌کردم، کار نبود. خانواده ما زمین کشاورزی یا دامی برای دامداری نداشت. ابتدا برادرانم به ایران مهاجرت کردند و بعدازآن همه خانواده به ایران آمدیم. سن کمی داشتم که کارم را با دست‌فروشی شروع کردم. آن زمان مترو هم نبود. برای همین در خیابان‌ها فال و آدامس می‌فروختم. تا اینکه در سال ۸۳ با جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان آشنا شدم. هم‌زمان با حضور در جمعیت دفاع، در مدرسه‌ای خودگردان که چند نفر از مهاجران افغانستانی در تهران راه‌اندازی کرده بودند نیز درس می‌خواندم. در این مدرسه خودگردان به کودکان مهاجر در قبال شهریه، آموزش می‌دادند. چند سالی در این مدرسه درس خواندم تا اینکه از دوم دبیرستان وارد مدارس دولتی شدم. سال ۹۱ دیپلم ریاضی گرفتم و دوست داشتم در دانشگاه ادامه تحصیل بدهم اما آن زمان در ایران برای مهاجرین شرط معدل وجود داشت و من هم معدلم زیر ۱۴ بود و نمی‌توانستم به دانشگاه بروم. آن موقع مشکلات زیادی داشتم و نتوانستم بیشتر از این نمره بیاورم.»
 
دوست داشتم «مهندسی هوافضا» بخوانم
جبار از کودکی آرزوهای بزرگی داشته که هرچه بزرگ‌تر شده سختی‌های زندگی دسترسی به خواسته‌ها و آرزوهایش را محدودتر کرده است: «هم‌زمان با درس خواندن کار می‌کردم. بزرگ‌تر که شدم در کارگاه‌های مختلفی مثل کارگاه‌های خیاطی و مبل‌سازی کارکردم. در کارهای ساختمانی وقتی‌که ۱۶، ۱۷ سال داشتم، گچ کاری و کارگری کرده‌ام. آن موقع دوست داشتم در دانشگاه رشته مهندسی هوافضا بخوانم اما هرچه جلو رفتم و سختی شرایط را بیشتر حس کردم رؤیاهایم کوچک‌تر شد، شاید واقع‌بین‌تر شدم. بعدها دوست داشتم حسابداری بخوانم اما الآن اگر بخواهم ادامه تحصیل بدهم دوست دارم زبان انگلیسی بخوانم. ولی نمی‌توانم چون باید برای این کار دوباره درس‌های دبیرستان را بخوانم و امتحان بدهم.»
 
خودم را در شعر تخلیه می‌کردم
 
جبار بزرگ می‌شود در لحظه‌های خلوتش نیاز به نوشتن را احساس می‌کند و شرکت دریکی از کلاس‌های محبوب جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان این ذوق را در او بیدارتر می‌کند:«شعر یک‌دفعه در زندگی من پیدا نشده است. شعر، تک‌تک لحظاتی بوده که من تجربه وزندگی کرده‌ام. در جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان کلاسی با عنوان «خلاقیت» توسط آقای «علی صداقتی خیاط» برگزار می‌شد. ما بچه‌ها سر کلاس جمع می‌شدیم و او برایمان قصه تعریف می‌کرد. ادامه این کلاس باعث شد ما هم کم‌کم قصه‌های کوچکی از خودمان بنویسیم. بعدها چهارکتاب هم توسط بچه‌های کار آن کلاس‌ها نوشته و چاپ شد بانام‌های برج غار، ترس کار، غار تار و زیرگذر. هدف از این کلاس این بود که اتاق خلوتی در ذهن بچه‌ها مهیا شود تا در کنار همه اتفاقات سختی که در زندگی وجود دارد آنجا بتوانیم با خودمان خلوت کنیم. من هم توانستم یک‌جورهایی این اتاق خلوت را در ذهنم پیدا کنم. قرار بود تمام فشارهای زندگی را در آنجا روی کاغذ بیاوریم و خودمان را خالی کنیم. حتی به‌گونه‌ای با خودمان دردِ دل کنیم. این موضوع ادامه پیدا کرد تا اینکه کتاب شعری از «الیاس علوی» بانام «من گرگ خیال‌بافی هستم» به دستم رسید. بعد از خواندنش حس کردم که در این قالب بهتر می‌توانم حسم را بیان کنم و این دردِ دل خودمانی برای من با شعر شکل گرفت.»
 
 کودک کاری که شاعر شد
 
شعرهای کتاب را حس کرده‌ام
 
جبار در شب‌شعرهای مختلفی شعرهایش را خوانده است و مخاطبان زیادی شعرهای او را می‌پسندند. جبار تمام شعرهایش را زندگی کرده است و حالا آن‌ها را با کتابش از این زندگی سخت تعریف می‌کند. او درباره چاپ اولین کتابش می‌گوید: «من همراه آقای خیاط شب‌شعرهای زیادی می‌رفتم و شعرهایم را می‌خواندم. یک روز ایشان به من گفت  شعرهایت را جمع‌وجور کن تا چاپ کنیم. اما من وقتی برای این کار نمی‌گذاشتم. تا اینکه با همکاری آشنا شدم که گویا شعرهای مرا در فضای مجازی خوانده بود. در ساعت‌های بین کلاس‌ها در جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان باهم درباره شعرهایم صحبت کردیم و درنهایت این کتاب از طریق آقای محمدی پای اندر در انتشارات «سپند مینو» منتشر شد.» جبار از میان شعرهای کتابش «زیبای فال فروش» را بسیار دوست دارد و درباره آن می‌گوید: «من شعرهای کتابم را واقعاً حس کرده‌ام. اما این شعر فقط مختص به تجربه من نیست. مختص تمام آن‌هایی است که کودکی‌شان را به خاطر کار کردن ازدست‌داده‌اند. همه روزهایی که کارکرده‌ام کودکیم را از من گرفته است و خاطرات تلخی برایم ساخته است. وقتی در کارگاه خیاطی کار می‌کردم، گاهی صاحب‌کارم عصبانی می‌شد و مرا مانند وزنه‌ای به زمین می‌کوبید. ما کودکان کار خاطرات بد زیادی داریم. کتک‌هایی که خوردیم، فحش‌هایی که شنیدیم، اما این‌ها تنها خاطرات تلخ ما نیستند. کار کردن اجباری ما در کودکی بانی تمام این اتفاقات بوده است.»
 
جبار حالا کتاب شعرش را چاپ کرده است. شاعر جوانی که خودش نیز مددکار اجتماعی شده است تا برای تحقق آرزوهای کودکان خسته و رنج‌کشیده‌ای که به آنها تدریس می‌کند، تلاش کند. وقتی از اهداف و برنامه‌هایش می‌پرسم یک جمله می‌گوید: «برایم مهم نیست که چند سال بعد کجا باشم. دوست دارم برای روزی تلاش کنم که هیچ کودک کاری وجود نداشته باشد.»l
 
 

منبع: مهر


95/4/3 - 09:23 - 2016-6-23 09:23:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن