تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):راست ترين سخن و رساترين پند و بهترين داستان، كتاب خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827377627




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهار سناریوی آمریکایی ها برای اجرای برجام


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چهار سناریوی آمریکایی ها برای اجرای برجام
چهار سناریوی آمریکایی ها برای اجرای برجام نشنال اینترست در مقاله‌ای به چهار سناریو درباره آینده برجام اشاره کرد.


به گزارش فرهنگ نیوز، وب‌سایت مجله "نشنال اینترست" در مقاله‌ای نوشت: اکنون یک سال از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) می‌گذرد. برجام از آزمون‌های سیاسی متعدد در واشینگتن و تهران گذشته‌است و تاکنون به وسیله ایران و کشورهای ۱+۵ اجرا شده‌است. موفقیت‌های کوتاه‌مدت برجام تاکنون اطمینان‌بخش بوده‌است؛ با این حال، در آینده برجام تردیدهای زیادی وجود دارد.
 
در این گزارش آمده‌است: بعید به نظر می‌رسد ایران طی ۱۰ سال آینده برجام را نقض کند. همچنین توقف کامل فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیز در این چند سال دور از ذهن است. در ادامه این مقاله به ۴ سناریو درباره آینده برجام اشاره شده‌است.
 
۱. عادی‌سازی
 
در این سناریو، پیش‌بینی می‌شود برجام به عنوان یک توافق بر سر کنترل تسلیحاتی هسته‌ای به حساب آید. در این صورت، هیچ‌کدام از مقامات سیاسی، هیچ زمانی را برای اجرای برجام صرف نخواهند کرد و در عوض، این کار را به دیوان‌های خاصی واگذار می‌کنند. همین امر نیز در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اتفاق خواهد افتاد. در نهایت، فرض می‌شود که راستی‌آزمایی‌های لازم برای این توافق صورت گرفته‌است و اجرای برجام برای مدت‌زمان ذکر شده، بدون مشکل ادامه پیدا خواهد کرد.
 
به ادعای نویسنده این مطلب، با اینکه سناریو عادی‌سازی، اطمینان‌بخش به نظر می‌رسد، احتمال انجام نشدن مو به موی شرایط قید شده در برجام نیز وجود دارد. دلیل نخست برای این، خشنودی بیش از حد درباره رسیدن به توافق است. دلیل دیگر آن، نظارت کم‌رنگ‌تر نهادهای مربوطه بر اجرای برجام پیش‌بینی شده است. در سناریوی عادی‌سازی، افزایش کسب‌و‌کارهای بین‌المللی و روابط سیاسی با ایران می‌تواند خطر اعتماد کاذب به درستی کامل توافق را به همراه داشته باشد. این روند می‌تواند طرفین را برای سو استفاده از ابهامات و نقاط ضعف برجام وسوسه کند.
 
۲. مذاکرات مجدد
 
در این سناریو، مخالفت‌هایی از جانب عربستان سعودی و اسرائیل، و نیز مخالفت‌های داخلی در ایران و آمریکا می‌تواند در آینده برجام تاثیرگذار باشد. این انتقادات از زمانی که برجام اجرا شد نیز کمرنگ نشده‌اند. در ایران (!)و آمریکا، همواره افرادی سعی در دور زدن این توافق یا تضعیف آن را دارند. هدف آن‌ها از این اقدامات، برچیدن کل برجام، و یا انجام مذاکرات مجدد به منظور تغییر برخی از شروط آن است.
 
نویسنده این مطلب ادعا کرده است در انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران فردی انتخاب خواهد شد که در پی آن، کشمکش بین محافظه‌کاران و اعتدال‌گرایان در ایران را بار دیگر افزایش خواهد داد. مناقشات داخلی ایران علاوه بر مسائل مربوط به توافق هسته‌ای و اولویت‌دهی به انجام امور داخلی ایران، عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا را نیز شامل خواهد شد. این در حالی است که پیش از تحولات تهران و واشینگتن برای انجام این امر، عناصر دیگری سعی در تغییر برخی از مفاد برجام خواهند داشت. برای مثال، کنگره آمریکا در حال بررسی تدابیری است که با جنبه‎هایی از اقدامات ایران -- که کنگره آن‌ها را نگران‌کننده می‌شمارد -- مقابله کند. به عنوان مثال، کنگره شرایط جدیدی را در نظر گرفته است که به موجب آن هر فردی که تابعیت آمریکا را ندارد، حتی اگر اروپایی باشد، پس از سفر به ایران، برای سفر به آمریکا می‌بایست مراحل پیچیده اخذ ویزای آمریکا را طی کند. دونالد ترامپ – نامزد پیشتاز حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا – نیز به تازگی از سرگرفتن مجدد مذاکرات را پیشنهاد کرده‌است. حال این موضوع واضح است که هرگونه مذاکرات مجدد، حتی در صورت رضایت کامل طرفین نیز گامی در جهت بهبود آن برنخواهد داشت.

۳. مارپیچ بی‌انتها
 
نویسنده این مقاله در ادامه نوشت: حال حتی مذاکرات مجدد نیز ممکن است طرفین ناراضی را متقاعد نکند. این می‌تواند نشانه‌ای از عدم پایبندی یکی از طرفین به برجام تلقی شود. برای مثال ایران ممکن است حس کند که وجود این توافق، فشار بیش از حدی به اقتصاد این کشور وارد می‌کند. همچنین ممکن است واشینگتن از آثار برجام بر سطح تولیدات نفتی ایران احساس خطر کند و در جهت تضعیف این قرارداد گام بردارد. در اینصورت، به جای انجام مذاکرات مجدد، تلاش‌هایی برای تغییر مفاد اصلی این توافق صورت خواهد گرفت. بنابراین، یک مارپیچ بی‌انتها از اقدامات ایران و آمریکا برای کاهش تعهدات خود در قبال طرف دیگر پدید خواهد آمد. در این حالت، یکی از طرفین دست به اقدامی خواهد زد و طرف مقابل با اقدامی دیگر آن را جبران خواهد کرد. به این ترتیب، چرخه‌ای بی‌انتها از اتهام‌زنی‌های متقابل حاصل خواهد شد که اصل برجام را تهدید خواهد کرد. با اینکه اینگونه نارضایتی‌ها هم اکنون به طور مشخص مشاهده می‌شود، زمان دقیق این فرآیند قابل پیش‌بینی نخواهد بود. تنها می‌توان پیش‌بینی کرد با تغییر رئیس‌جمهور در آمریکا یا ایران، احتمال تغییر نگرش به برجام وجود دارد.
 
۴. بمب ساعتی:
 
نویسنده این مقاله در ادامه نوشت: هرچند تاکنون اجرای برجام موفقیت‌آمیز بوده‌است، با توجه به مشکلات مذاکره با ایران و ریسک‌های موجود، می‌بایست درباره نقض احتمالی برجام و یا اتمام تاریخ انقضای آن نیز تدابیری اندیشید. به غیر از شرایطی که در آن ایران به طور آشکار برجام را نقض کند، برخورد با ایران عملی نخواهد بود. به همین دلیل، بهترین روش برای رسیدن به نتایج صلح‌آمیز، تبدیل کردن پرونده ایران به یک هنجار جدید جهانی به منظور پذیرفتن مسئولیت‌های هسته‌ای و خویشتن‌داری خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران


95/4/3 - 09:45 - 2016-6-23 09:45:48





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن