تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803525542




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گسترش اعتماد جهانی در فضای پسابرجام


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "گسترش اعتماد جهانی" در فضای پسابرجام
استقبال دولتمردان غربی در پسابرجام برای دیدار با مقامات کشورمان دلیلی است بر این مدعا که رویای انزوای ایران هرگز محقق نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دور جدید سفرهای وزیر خارجه ایران چند روزی است آغاز شده است. این دوره با سفر به فرانسه و هلند آغاز شد.







حضور دیپلمات عالی‎رتبه کشورمان به سرزمین لاله‌های نارنجی، به واسطه استقرا بسیاری از نهادهای بین‌المللی و حقوقی (دیوان بین‌المللی دادگستری- لاهه) می‌تواند موجبات تقویت رایزنی‌های جمهوری اسلامی، پیرامون مسائلی همچون استرداد اموال بلوکه شده ایران از آمریکا را فراهم آورد.


جدای از این؛ کشورهایی که ارکان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر در آن مستقر است، مسیر را برای ارتباط بیش از بیش تهران و اتحادیه اروپا هموارتر می‌گرداند.

روابط تهران_پاریس

اما روابط تهران - پاریس از جهاتی بسیار مهم‌تر به نظر می‌رسد. همان طور که می‌دانیم ایران و فرانسه در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی به خصوص در زمینه اقتصادی دارای مناسبات طولانی مدت هستند.


پس از اعمال فشارهای غرب، به سرکردگی ایالات متحده غالب کشورهای غربی مراودات سیاسی خود را در پایین‌ترین سطح با تهران محدود کردند. بعد از آن هم صحبت از تحریم‌های هدفمند و هوشمند شد. لاجرم کشورهای غربی دنباله‌رو واشنگتن سایر مناسبات خود را با تهران محدود کردند. اگر چه در این مقطع، کشور با دشواری‌های اقتصادی عدیده‌ای مواجه شد اما آن طور که غرب دنبال می‌کرد محقق نگردید. امروز در فضای پسابرجام و استقبال دولتمردان غربی برای دیدار با مقامات بلندپایه کشورمان و به طور کلی اشتیاق برای برقراری ارتباط، دلیلی است بر این مدعا که رویای انزوای ایران هرگز محقق نخواهد شد.







 مستقل از اینکه روابط دو کشور با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده لیکن در قطب‌بندی‌های نظام بین‌الملل، ایران و فرانسه از بازیگران اصلی این صحنه محسوب می‌گردند. از این رو نقش تهران - پاریس همواره در مذاکرات، مناسبات، معاهدات و به طور کلی در میدان سیاست سازنده و مهم ارزیابی می‌شود.


دولت فرانسه به طور کلی یکی از اضلاع اصلی گروه 1+5 در طول مذاکرات هسته‌ای بود، لذا شایسته است نقش سازنده خود را در مناسبات با تهران بیشتر ایفا کند. در جایی که کاخ سفید پس از حصول برجام به دفعات، مفاد برجام را چه در روح و چه در متن نقض کرده است، ضرورت دارد مقامات فرانسوی در راستای اصل مودت و خوش عهدی با دولت آمریکا رایزنی‌های لازم را صورت دهد.


در این بین، سابقه 300 ساله روابط ایران- فرانسه در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در دوران پسابرجام می‌تواند به گونه‌ای بهتر و شایسته‌تری استمرار پیدا کند. اکنون در فضای پسا برجام شرکت های فرانسوی تلاش می کنند بازاری را که یک دهه پیش ترک کردند، دوباره به دست آورند ، زیرا این کشور پیش از مشارکت در تحریم ها چهارمین شریک تجاری جمهوری اسلامی بود اما در 10 سال گذشته میزان این تبادلات به پایین ترین حد خود رسید. 


مجلس سنای فرانسه در گزارشی که در آوریل 2014 میلادی منتشر شد، این کشور را بازنده بزرگ تحریم های ضد ایرانی خواند و اعلام کرد که سطح تبادلات تجاری میان دو کشور از چهار میلیارد یورو در سال 2004 به 500 میلیون یورو در سال 2013 میلادی سقوط کرد و بدین ترتیب سهم اقتصادی پاریس از هفت درصد به یک درصد کاهش یافت. به نظر میرسد پس از برجام بسترهای لازم بمنظور تحکیم روابط دو طرف مهیا شده باشد به شرط آنکه طرف فرانسوی به نحو مطلوبی و در راستای تحقق منافع جمهوری اسلامی ایران گام بردارد که این امر خود گسترش اعتماد در روابط ایران و اروپا را در پی خواهد داشت.


محمدرضاشجاعیان





۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن