واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کانون پدیده گرد و غبار در کشور
قائم مقام رییس سازمان جنگلها محدوده بین ایلام به غرب خوزستان، دریاچه هامون و تالاب جازموریان را به عنوان کانونهای گردوغبار داخلی عنوان کرد و گفت: قصد داریم با تکنیکهای مختلف همچون جنگلکاری، احیای مراتع و بیابانزدایی از تشدید این پدیده جوی جلوگیری کنیم.
خبرگزاری ایسنا: قائم مقام رییس سازمان جنگلها محدوده بین ایلام به غرب خوزستان، دریاچه هامون و تالاب جازموریان را به عنوان کانونهای گردوغبار داخلی عنوان کرد و گفت: قصد داریم با تکنیکهای مختلف همچون جنگلکاری، احیای مراتع و بیابانزدایی از تشدید این پدیده جوی جلوگیری کنیم.
ناصر مقدسی درباره وضعیت آب و هوایی نامناسب در غرب و جنوب غرب کشور به ویژه در استانهای ایلام و خوزستان، اظهار کرد: این پدیده از اواخر بهار تا انتهای تابستان تشدید میشود کاهش رطوبت، وزش باد و افزایش دما موجب شده حرکت ریزگردها در کانونهای بحران داخلی تشدید شوند و برای مردم منطقه ایجاد مشکل کنند؛ هرچند که باید با اقدامات متفاوت، از توسعه آن جلوگیری کنیم.
وی افزود: متاسفانه استانهای مرزی ایران در غرب و جنوب غرب متاثر از موج کانونهای گردوغبار کشورهای همسایه همچون عراق و سوریه و بعضا عربستان هستند و گردوغبار با توجه به قطر ذرات میتوانند مسافتهای مختلفی را طی و حرکت کنند.
مقدسی درباره علت تشدید این مساله طی ۱۵ سال گذشته گفت: در ارتباط با این موضوع دو عامل منشأ داخلی و خارجی وجود دارد. درباره منشأ داخلی باید عنوان کرد که منطقه غرب آسیا کلا یک دوره طولانی خشکسالی را طی میکند و ایران از این قضیه مستثنی نیست و خیلی از زیست بومهای طبیعی در منطقه غرب آسیا در معرض آسیب قرار گرفته و از بین رفتهاند.
قائم مقام رییس سازمان جنگلها ادامه داد: در کشورهای غرب آسیا علاوه بر این وقوع جنگ و حرکت ماشینآلات نظامی ساختمان خاک را تخریب کرده و به این مساله دامن زده است و ایران به دلیل نزدیکی با عراق با مشکل مواجه است. تصاویر ماهوارهای گویاست که منشأ گردوغبار و طوفان از کجا شروع و به کجا ختم می شود.
به گفته مقدسی، حاشیه رودخانه دجله و فرات منطقهای رها شده است و با فرسایشهای بادی همراه بوده که این مساله در تشدید وضعیت آب و هوایی نامساعد منطقه نقش زیادی دارد.
قائم مقام رییس سازمان جنگلها با تاکید بر اینکه کار ایران در حوزه برونمرزی برای مقابله با این پدیده بسیار پیچیده و دشوار است، اظهار کرد: چین و مغولستان کشورهایی هستند که در آنها کانونهای گردوغبار وجود دارد و کره و ژاپن به عنوان کشورهای همسایه آنها برای اینکه در معرض شرایط نامساعد جوی قرار نگیرند با همکاریهای منطقه در بحث مدیریت کانونهای گردوغبار عمل کردهاند و با اقدامات متفاوت همچون جنگلکاری در جهت کاهش این پدیده طبیعی برآمدند اما به دلیل عدم تامین امنیت در منطقه مرزی ایران در حوزه برونمرزی با مشکلاتی مواجه هستیم و اثربخشی تصمیمات اتخاذ شده زمانی است که بتوانیم به صورت میدانی به مساله ورود کنیم.
وی درباره منشأ داخلی افزایش ریزگردها در منطقه غرب و جنوب غرب کشور خاطر نشان کرد: یکی از دلایل عمده این بحث، خشکسالی است و متاسفانه طی ۱۵ سال گذشته و به تدریج برخی کانونهای گردوغبار در این مناطق شکل گرفتند.
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]