واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
صدور دادخواست علیه مسئولان دولت قبل
پرونده بورسیههای غیرقانونی در دیوان محاسبات بسته شده و دادستان این دیوان روز گذشته خبر صـدور دادخـواسـت علیـه ۱۷ مدیر سابق وزارت علوم را صادر کرده است. یکی از این مدیران کامران دانشجوست.
روزنامه وقایع اتفاقیه: پرونده بورسیههای غیرقانونی در دیوان محاسبات بسته شده و دادستان این دیوان روز گذشته خبر صـدور دادخـواسـت علیـه ۱۷ مدیر سابق وزارت علوم را صادر کرده است. یکی از این مدیران کامران دانشجوست.
وزیر علوم در دولت دوم محمود احمدینژاد که پس از ریاست بر ستاد انتخابات سال 1388 به وزارت علوم آمد و منشأ تغییرات و حواشی خاصی شد. در همین رابطه دادستان دیوان محاسبات میگوید در این پرونده، دادخواستی علیه 17 فردی که در این پرونده مسئولیت داشتند و از مسئولان و متولیان وقت وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان به شمار میرفتند، صادر کردیم و حتی یکی از آنها از مسئولان فعلی است و دلیل آن هم این است که گفتیم از زمانی که ما موضوع را اعلام کردیم چرا مجددا پرداخت صورت گرفت، آقای دانشجو هم یکی از مسئولان ذیمدخل است که تصمیماتشان این موضوع را به اینجا رساند.
دادخواست صادر شده در هیئت مستشاری در حال رسیدگی است و ما منتظر نظر رأی هیئت مستشاری هستیم. علاوه بر این محرز شدن تخلفات بورسیهای برای 200 نفر و صدور حکم بازگشت بیش از پنجمیلیارد تومان از هزینههای بورسیه به حساب خزانه از جمله مهمترین احکام دیوان محاسبات است. با این حال فیاض شجاعی دادستان دیوان محاسبات درباره سرنوشت پرونده بورسیهها در دیوان محاسبات، گفت: در سال 1393 گزارشی در این زمینه دریافت کردیم، البته قبل از این گزارش مبتنی بر پرداخت برخی رسانهها به موضوع بورسیهها، دیوان محاسبات به موضوع حساس شده بود لذا به واحدهای فنی حسابرسی اعلام کردیم به این پرونده رسیدگی کنند و اگر به تخلفی برخورد کردند گزارش آن را به دادسرای دیوان ارسال تا فرآیند رسیدگی به پرونده کامل شود.
او افزود: «در این راستا در سال 93 گزارشی مبنی بر محورهایی که مدنظر بود، دریافت کردیم. رسانهها در این زمان از زوایای مختلف به پرونده پرداخته بودند؛ تخلف 3هزار و 700 نفری را مطرح میکردند و از طرفی هم مجلس به حق از دیوان، این موضوع را پیگیری میکرد که منجر به برگزاری چندین جلسه با اعضای کمیسیون اصل نود و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در دیوان محاسبات شد. همچنین جلسه دیگری که جلسه اصلی بود با حضور برخی از اعضای کمیسیون اصل نود، آموزش، روسای دو کمیسیون و نماینده وزارت علوم برگزار و صورتجلسهای در این زمینه تنظیم شد.
شجاعی با اشاره به اینکه دیوان محاسبات پس از ابطال بورسیهای از سوی متولی آموزشی کشور براساس رسالت خود به پرونده ورود میکند، گفت: اگر متولی آموزشی به این نتیجه رسید بورس فردی به دلیل عدم رعایت مسائل علمی باطل است، چون بر امر باطل اثر مالی نباید بار شود، دیوان محاسبات میتواند به پرونده ورود کند. زیرا هدف بورسیه این است که فردی آموزش ببیند و در آینده مشکلی از کشور حل کند، به نوعی سرمایهگذاری دولتی است و لذا اگر بگویند این سرمایهگذاری باطل است باید ریالی که پرداخت شده به حساب بیتالمال برگردد و هزینهها جبران شود.
او افزود: پس از جمعبندی و محاسبه ریالهای پرداخت شده نهایتا در دو بخش بورسیههای ابطالی و شاغل، عدد پنجمیلیارد و 200 میلیون تومان استخراج شد. این رقم برای دانشجویان هر دو بخش متفاوت است.
دادستان دیوان محاسبات خبر داد برای این پرونده دادخواست صادر شده است. او گفت: در دادخواستی که صادر شد، رقم هر دو بخش مجزا آمده است. اینکه آقای صادقی گفتند بنده جرأت نمیکنم دادخواست صادر کنم، اصلا درست نیست. وقتی فرآیند بررسی در پروندهها کامل شد منجر به صدور دادخواست میشود و این دادخواست از سوی رئیس کل دیوان به هیئت مستشاری ارسال میشود. سخنان آقای صادقی ناشی از ناآشنایی او نسبت به فرآیند رسیدگی به این پروندههاست، مگر میشود دادخواستی تنظیم شود، اما صادر نشود؟
شجاعی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد تخلفات صورت گرفته در این پرونده گفت: این مسئله در دادخواست صادر شده قید شده اما چون دادخواست هم اکنون نزد من نیست دقیقا نمیتوانم بگویم چه تعداد است اما احساس میکنم تعدادشان مجموعا در هر دو بخش کمتر از 200 دانشجو باشد، البته از مبلغ و ریال پرونده هم میشود تا حدودی به نتیجه رسید. یعنی اگر هزینه بورس تحصیلی هر دانشجوی را حدود 40 یا 50 میلیون در نظر بگیریم تعداد دانشجویان مشخص میشود، قطعا تعداد دانشجویان سه هزار و 700 نفر نبوده است.
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]