واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
روایت نظامی ارشد پیشین امریکایی از اسناد ادعایی منتشر شده بی بی سی
کارتر پس از شکست از نفوذ درون حلقه یاران حضرت امام (ره) تصمیم به تماس مستقیم گرفت
شکست مفتضحانه سیا و جامعه اطلاعاتی امریکا برای نفوذ در حلقه یاران حضرت امام (ره) کارتر را مجبور به نگارش نامه برای ایشان کرد.
روز نو : شکست مفتضحانه سیا و جامعه اطلاعاتی امریکا برای نفوذ در حلقه یاران حضرت امام (ره) کارتر را مجبور به نگارش نامه برای ایشان کرد.
به گزارش روزنو، "جیمز لیون" دریاسالار بازنشسته نیروی دریایی ایالات متحده، فرمانده کل ناوگان امریکا در اقیانوس آرام و نماینده ارشد نظامی ایالات متحده در سازمان ملل متحد در مقاله تازه ای در روزنامه دست راستی "واشنگتن تایمز" که مخالف دموکرات ها و اوباماست به بررسی اسناد اخیر ادعایی بی بی سی درباره حضرت امام (ره) و رویکرد ایشان در قبال امریکا پرداخته است. البته به دلیل نزدیکی او به نئومحافظه کاران امریکا و مقاصد سیاسی اش در حمله به حزب دموکرات امریکا مشخص است که بخش اعظم گفته های او فاقد صحت تاریخی هستند.
این نظامی ارشد پیشین امریکایی می نویسد:"اخیر اسنادی از سوی بی بی سی منتشر شده اند که گفته شده سندهای محرمانه سیا بوده و نشان می دهد که حضرت امام (ره) با جیمی کارتر رییس جمهوری امریکا در ارتباط بوده اند و این کار از طریق اطرافیان و همراهان حضرت امام (ره) صورت گرفته است. "کامبیز فتاحی" خبرنگار "بی بی سی فارسی" در گزارش خود در سه ژوئن این ادعا را مطرح کرد. من روایت خود را از آن روزها می گویم. هر چه به اواخر سال 1978 میلادی نزدیک تر می شدیم وضعیت بدتر می شد. یک کارگروه 48 نفره با هدف بررسی مسائل سیاسی داخلی ایران تحت هدایت معاون وزیر امور خارجه که در آن زمان "دیوید نیوسام" بود شکل گرفته بود. من رییس امور نظامی و سیاسی در ستاد مشترک ارتش امریکا در آن زمان بودم و نماینده ستاد مشترک در آن کارگروه نیز محسوب می شدم. دولت دست چپی کارتر تمرکزش بر روی موضوع حقوق بشر بود و دار این زمینه رژیم شاه را محکوم می کرد. من در آن میان تنها کسی بودم که از شاه حمایت می کردم ومعتقد بودم که برای حفاظت از منافع ملی و استراتژیک امریکا در خلیج فارس باید ارتش شاهنشاهی را تقویت کرد. در آن زمان از دیدگاه من استقبال نشد و اساسا از کارگروه کنار گذاشته شدم. برخلاف ادعاهای اخیر توسط گری سیک و زبیگنیو برژینسکی مشاوران دولت کارتر تمرکز آن زمان دولت امریکا بر روی کناره گیری شاه از قدرت و شاپور بختیار نخست وزیر منصوب شده او بود".
او در ادامه می افزاید:"در تاریخ 3 ژوئن 1979 میلادی گزارش هایی منتشر شدند که از یک کودتای قریب الوقوع خبر می دادند. در آن زمان کارتر "رابرت هایزر" معاون فرماندهی اروپایی امریکا و یکی از ژنرال های نیروی هوایی امریکا را به تهران اعزام کرد. او فردی شناخته شده برای شاه و ژنرال های نظامی آن زمان بود. ژنرال هایزر تا حدودی کار دشواری برای هماهنگی با ژنرال های ایرانی در آن زمان داشت. در آن زمان مسئله وفاداری یا عدم وفاداری ژنرال قره باغی به شاه محل تردید بود. واقعیت آن است که او راه را برای پیشروی نیروهای انقلابی علیه شاه هموار کرد. واقعیت آن است که آنان در عمل به شاه وفادار نبوداند. به طور جداگانه شاپور بختیار نخست وزیر شاه سربازان و تانک هایی را برای بستن فرودگاه در تهران برای جلوگیری از بازگشت امام (ره) به ایران در اواخر ژانویه سال 1979 میلادی مستقر کرد. در جریان این بحران بود که شکست کامل برای جامعه اطلاعاتی امریکا حادث شد آنان هدف نهایی امام خمینی (ره) را تشخیص نداده بودند. قابلیت ها و ظرفیت های انسانی ما در دوران ریاست "استانسفیلد ترنر" بر سیا از بین رفتند. ما هیچ گونه عاملی برای نفوذ در درون حلقه اطرافیان حضرت امام (ره) نداشتیم. در نتیجه، در 11 ژانویه سال 1979 میلادی این اجماع گسترده در دولت کارتر بوجود آمد که آنان باید با انقلابیون و درراس آنان حضرت امام (ره) تلاش کنند که ارتباطاتی را برقرار کنند. در آن زمان بود که "اندرو یانگ" نماینده امریکا در سازمان ملل متحد به کارتر گفته بود که حضرت امام (ره) همانند یک قدیس در تاریخ است و شاید مهاتما گاندی دیگری در تاریخ معاصر باشد".
این نظامی امریکایی در ادامه مدعی می شود که در تاریخ 15 ژانویه آن سال ابراهیم یزدی و وارن زیمرمن مشاور سیاسی امریکا در سفارت امریکا در پاریس با یکدیگر دیدار داشتند. این نظامی پیشین مدعی است که در این دیدار پیام آشکاری از سوی امریکا به ابراهیم یزدی منتقل شد که امریکا متحد قدیمی خود یعنی شاه را رها کرده است. او می نویسد:"در 16 جولای آن سال شاه ایران را ترک کرد. کارتر به انقلابیون ایرانی اطمینان داده بود که هیچ مشکلی در مسیر بازگشت حضرت امام (ره) به ایران ایجاد نخواهد شد". این نظامی ارشد پیشین امریکایی مدعی است که در آن زمان انقلابیون ایرانی به امریکا اطمینان دادند که یهودیان در ایران مورد آزار و اذیت قرار نخواهند گرفت و قصد ندارند جریان نفت را به غرب را قطع کرده و ارتش را از بین ببرند.
لیون در حالی این ادعا را مطرح کرده است که دکتر یزدی از همراهان امام خمینی (ره) هرگونه دیداری با زیمرمن را تکذیب کرده است. او در این باره در جوابیه نوشته بود:" در آخرین هفتههای قبل از پیروزی انقلاب، رهبران انقلاب، نه از دو کانال،که در گزارش خبری بی بی سی آمده است، بلکه از سه طریق با مقامات آمریکا مذاکره میکرده اند، در ایران از جانب شورای انقلاب آقایان مهندس بازرگان، دکتر سحابی و آیت الله موسوی اردبیلی با سولیوان و استمپل، کارمند سفارت؛ آقای دکتر بهشتی مستقیماً با سولیوان در تهران و سوم از طریق زیمرمن در پاریس با آقای خمینی. برخلاف آنچه در این گزارش خبری آمده است من هیچگونه تماسی با وزارت امورخارجه آمریکا در دوران قبل از انقلاب نداشتهام. تنها پس از انقلاب بنا بر وظیفهام به عنوان وزیر امور خارجه با مسئولان سفارت آمریکا در تماس بودهایم".
مشخص است که این نظامی امریکایی مغرضانه مطالب را بیان کرده است چرا که در پایان می نویسد:"اوباما نیز راه کارتر را ادامه داد. او مذاکرات محرمانه را با مقام های ایرانی در تابستان 2008 میلادی اغاز کرد که در نهایت به توافق "خائنانه" هسته ای منتهی شد".
خرداد
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]