واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: همسر دانشمند شهیدحاتمی که سال گذشته در سقوط جرثقیل در مکه به شهادت رسید، گفت: برخی مسئولان دولتی از فتنهگران ۸۸ که از زندان آزاد میشوند، دلجویی میکنند اما رئیسجمهوری و هیئت دولت بهسراغ هیچکدام از خانواده شهدای منا و شهدای سال گذشته مکه نیامدند.
به گزارش تراز ،فرشته روحافزا درباره لزوم پیگیری ابعاد و دلایل «فاجعه منا» توسط وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مسئول که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است، اظهار داشت: مقایسه فجایعی همچون مکه و منا با وقایعی همچون 11 سپتامبر نشان میدهد حقوق بشر نسبت به خون مسلمانان اعمال نمیشود و مدعیان حقوق انسانها، سکوت میکنند.
وی ادامه داد: چرا بیش از 7 هزار نفر در امنترین نقطه زمین کشته میشوند و با اجساد آنان با توهین رفتار میشود اما هیچ پاسخی به این عملکرد عربستان سعودی داده نمیشود؟
همسر دانشمند شهید حاتمی تصریح کرد: رژیم آل سعود بعد از فجایع مکه و منا بهجای اینکه بیعرضگی و نابخردی خود را قبول کند، انگشت توهین و اتهام را بهسمت ایران نشانه رفت و این نوعی فرافکنی از سوی آنان بوده است.
روحافزا با تأکید بر اینکه باید به دفاع از حقوق شهدای منا و مکه پرداخت، متذکر شد: خون این حاجیان شهید بهناحق ریخته شده و باید کمیته تفحص در این باره کاری انجام میداد که متأسفانه خبری از عملکرد آنان نیست؛ حتی هنوز نمیدانیم این کمیته تشکیل شده یا در چه وضعیتی قرار دارد.
معاون تدوین، رصد و پایش شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده تصریح کرد: درباره نتیجه کار کمیته تفحص نهتنها کاری انجام نشده بلکه یک پله عقبتر نیز رفتهایم و امسال حق حج تمتع از زائران ایرانی سلب شده و رژیم دستنشانده آل سعود به ممانعت در این باره پرداخت.
همسر دانشمند شهید حاتمی یادآور شد: اگر مسئولان کشورمان اقدامات بهموقع و منطقی را انجام میدادند و دادخواهیهای بینالمللی را زودتر ترتیب میدادند، شاهد اثرگذاری بیشتری در این زمینه بودیم.
چرا وزارت خارجه و رئیسجمهور دستور پیگیری فاجعه منا در دادگاه لاهه را ندادند
روحافزا خاطرنشان کرد: مسئولان ما برای چند میلیارد سرمایه توقیف شده کشورمان توسط آمریکا به دادگاه لاهه میروند اما برای خانواده شهدای منا و مکه این کار را انجام ندادند؛ آیا نباید وزارت امور خارجه و رئیسجمهور دستور پیگیری این موضوع در دادگاه لاهه را میدادند؟
وی افزود: ما برای خیلی مسائل در جوامع بینالمللی فریاد بر میآوریم اما صدای هیچ کس برای چند صد نفری که در مظلومیت به شهادت رسیدهاند در نیامد و به دادخواهی نپرداخت.
همسر شهید حاتمی یادآور شد: تنها فردی که بعد از این حوادث به دلسوزی، دلجویی و همراهی پرداخت رهبر معظم انقلاب بودهاند و ایشان بر زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدای منا و مکه تأکید داشتند.
وی ضمن انتقاد از عملکرد وزارت امور خارجه در فاجعه منا تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی بهعنوان نمایندگان مردم باید به این موضوع ورود پیدا کند و قوه قضاییه نیز باید دادخواهی را بهصورت بینالمللی پیگیری کند.
وزارت امور خارجه دغدغهای برای پیگیری فاجعه منا نداشته است
روحافزا متذکر شد: متأسفانه وزارت امور خارجه دغدغهای برای پیگیری نهایی این فجایع نداشته است و ما هیچگونه احوالپرسی و دلجویی از سوی دولت ندیدهایم؛ متأسفانه مشاهده میکنیم مسئولان و خانم مولاوردی بعد از آزادی یک زندانی فتنه 88 برای دلجویی بهسراغ آنها میروند اما هیچکدام اعم از رئیسجمهور و اعضای دولت، دلجویی از خانواده شهدای منا و مکه نداشتهاند.
معاون تدوین، رصد و پایش شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده متذکر شد: مگر خانواده شهدای منا و مکه انسان نیستند و از حقوق بشر حقی ندارند؟! آیا نباید معاونت امور زنان ریاست جمهوری برای دلجویی خانوادهها حضور مییافت؛ ما بهسبب این رفتار دولتیها گلایه داریم.
"احمد حاتمی کلشتری" دانشمند نخبه کشورمان و همسر فرشته روحافزا سال گذشته در جریان حج تمتع در حادثه سقوط جرثقیل مکه مکرمه به شهادت رسید؛ فرشته روحافزا پس از شهادت همسرش در جریان سقوط جرثقیل در گفتوگو با تسنیم گفته بود: «دولت سعودی باید به صدها چرا پاسخ دهد؛ وقتی پیکر شهید حاتمی را دیدم، ابهاماتم بیشتر شد، نمیدانم چرا در بدن ایشان هیچ جای شکستگی و آسیبدیدگی نبود، فقط مقداری از بینی ایشان خون آمده بود و مقداری هم در پیشانی جای ضربه یا بهتر بگویم یک خط بود بهطوری که حتی کبود هم نشده بود؛ پیشانی ایشان هم بعید میدانم جای سنگ یا آهن جرثقیل باشد، اگر سقف یا جرثقیل از پشت یا بالا افتاده است حالا نمیدانم، چطور تنها روی پیشانی ایشان خط افتاده است و حتی سر و پشت سر ایشان کاملاً سالم است؟».
مقام معظم رهبری پس از فاجعه منا در تاریخ هفتم مهر سال گذشته در دیدار مسئولان و دستاندرکاران برگزاری حج، فاجعه بسیار تلخ و حیرتانگیز منا را از جمله امتحانات الهی خواندند و با انتقاد از سکوت دولتها و بهخصوص دولتهای غربی و سازمانهای مدعی حقوق بشر در قبال این مصیبت بزرگ تأکید کردند: «این حادثه بههیچوجه نباید فراموش شود و دستگاه دیپلماسی و سازمان حج موظف هستند که این موضوع را بهصورت قاطع دنبال کنند؛ این مسئله نباید به سکوت و فراموشی بگذرد و باید تا سالها در مجامع جهانی مطرح شود و نقطه آماج این حرکت نیز باید دولتهای غربی و سازمانهای مدعی حقوق بشر باشند».
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 1 تير 1395 - 17:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]