واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
وقتی رویای مهاجرت کابوس میشود اتخاذ سیاستهای اشتباه دولتمردان، جنگهای همهگیر و... در سالهای اخیر موجبات پدیدهای به نام مهاجرت غیرقانونی فراهم کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، شماری از پناهنگان که در یک اردوگاه مهاجران در یونان ساکن بودند، ظرف چند روز گذشته به انبارهای متروکه منطقه صنعتی این کشور انتقال یافتند. برخی از این آوارگان تا سال 2017 اقامت یونان را دریافت کردهاند که قابل تمدید است، این یعنی اینکه اردوگاه ها تا یک سال دیگر به همین صورت باقی خواهد ماند.
برخی آوارگان به شکل قاچاق با استفاده از قایق به ترکیه بازگشتند که در واقع مهاجرت معکوس است و عدهای نیز کوشیدند از مرز عبور کنند اما با شکست مواجه شدند».با نگاهی به رخدادهای چند سال اخیر جهان به ویژه ناحیه بحران خیز و پرمناقشه خاورمیانه، شمال آفریقا و بعضا بخشی از اروپای شرقی پی به این موضوع خواهیم برد که شرایط اقتصادی- امنیت جانی و به طور کلی بخش عمدهای از نیازهای حداقلی برخی از شهروندهای کشورهای هدف مورد آسیب جدی قرار گرفتهاند. در این میان یک علامت سوال بوجود میآید که دلیل این بحرانهای بزرگ بشریت در عصر تکنولوژی و پیشرفت چیست؟ و چرا با وجود افزایش رفاه در میان مردم جوامع مختلف جمعیت قابل توجهی از این امر محروم هستند.
متأسفانه اتخاذ سیاستهای اشتباه دولتمردان- ریاضتهای اقتصادی- جنگهای همهگیر- گرفتاری در بحران هویت و... در سالهای اخیر موجبات پدیدهای به نام مهاجرت غیرقانونی فراهم آورده است که این موضوع مساوی است با آواره شدن جمع کثیری از مردم در دیار غربت و در یک سرنوشتی نامعلوم تازه این در بهترین حالت ممکن اتفاق خواهد افتاد شمار زیادی از افرادی که در سالهای پیش مبادرت به مهاجرت غیرقانونی به طور قاچاق نمودهاند متأسفانه جان خود را از دست دادهاند و یک فاجعه دیگر انسانی به بار آوردهاند.
غالب این پناهندگان قاچاق در دریا غرق شده و هیچ گاه به مدینه فاضلهای که به سبب آن خانه و کاشانه خویش را رها کردهاند نرسیدهاند. نکتهای که در این میان حائز اهمیت است اینکه؛ مسبب اصلی افزایش آوارگان و سرازیر شدن پناهندگان به کشورهای همسایه جنگهایی است که اتفاقا کشورهای غربی آن را به راه انداختند.
واقعیت آن است که امروز اروپا توان پذیرش هجمه عظیمی از آوارگان و پناهجویان سایر کشورها را که اتفاقا غالب آنان قربانی جنگ در سوریه -عراق و...هستند کشورهایی که بخاطر فشارهای خارجی- ظهور گروه های معارض- تکثیر تروریسم در منطقه و ضعف دستگاه حاکمیتی در گیر جنگی تمام عیار شده اند. یکی از مهمترین عوامل آوارگی مردم و سرریز شدن آنها بر مرزهای کشورهای اروپایی به منظور پناهنده شدن، اشغالگری نیروهای فرامنطقه ای و گروه های تروریستی است.
از این سو به آن سو
آوارگان جنگی که اکثریت آنها از سوریه هستند امرزه از مهمترین قربانیان تجاوز و اشغال هستند. آنها تا قبل از بسته شدن مرزهای مجارستان با کرواسی به طرف مجارستان و تعدادی هم به طرف اسلوونی می رفتند و از آنجا مسیر خود را به طرف دیگر کشورهای اتحادیه اروپا ادامه می دادند و اکنون با بسته شدن مرزهای مجارستان به طور گسترده مسیر خود را به طرف اسلوونی تغییر داده اند.
مساله ای که موجب شده است کشورهای اروپایی بخصوص کشورهای بالکان بیشتر بحران آوارگان را تحمل کنند، روانه شدن آوارگان از طرف یونان به دیگر کشورها یا هجوم چند هزار نفری آوارگان از طریق مرزهای ترکیه به یونان و سپس به طرف مقدونیه و صربستان، کرواسی، اسلوونی و مجارستان است.
تحلیلگران سیاسی و اجتماعی بر این باورند که آلمان به عنوان یکی از بزرگترین عضو اتحادیه اروپا باید تسهیلاتی را برای ترکیه جهت اسکان و مراقبت از آوارگان جنگی فراهم کند که تا حدودی از هجوم پناهجویان به طرف کشورهای های بالکان و اروپایی جلوگیری شود. مسائل اقتصادی و مجهول بودن پایان ناآرامی ها و درگیری ها در کشورهایی که آوارگان جنگی مجبور به ترک خانه هایشان می شوند از جمله معضل هایی به شمار می روند که کشورهای بالکان و اروپا نمی توانند بدون کمک های مالی در دراز مدت میزبان آوارگان و پناهجویان باشند.
در یک دهه اخیر اکثریت کشورهای اروپایی با معضلات اقتصادی و بیکاری دست و پنجه نرم کرده اند. شاید در این میان کشور یونان بیشترین آسیب را از بحران اقتصادی اروپا دیده است. بنابراین دولتی مثل یونان که هنوز هم در مواجهه با اعتراضات خیابانی مردم خود علیه سیاست های اقتصادی نظام حاکم بر آن است چگونه می تواند پذیرای سایر دول آن هم بطور غیر قانونی باشد. از این رو دور از ذهن نخواهد بود که قطار این آوارگان در کشوری مثل یونان زمین گیر گردد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
95/3/31 - 07:51 - 2016-6-20 07:51:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]