تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827243223




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مديريت شهري از شبكه‌هاي اجتماعي شهري عقب ماند!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مديريت شهري از شبكه‌هاي اجتماعي شهري عقب ماند!
گسترش انواع شبكه‌هاي اجتماعي و مجازي در ميان كاربران به خصوص دارندگان گوشي‌هاي همراه در يكي دو سال اخير سبب شده است تا شهروندان نسبت به اطراف خود نيز حساس شوند و...
نویسنده : بیژن سورانی 
گسترش انواع شبكه‌هاي اجتماعي و مجازي در ميان كاربران به خصوص دارندگان گوشي‌هاي همراه در يكي دو سال اخير سبب شده است تا شهروندان نسبت به اطراف خود نيز حساس  شوند و واكنش نشان دهند به گونه‌اي كه هر يك از شهروندان با داشتن يك گوشي كه سيستم‌هاي عامل مجهز داشته باشد مي‌توانند در شهر به عنوان يك رسانه عمل كنند. كوچك‌ترين اتفاق در شهر از جانب شهروندان در كسري از ثانيه توسط هر يك از آنها ضبط مي‌شود و براي گروه‌هاي هدف كه شخص در آن عضو است ارسال مي‌شود و اين اتفاق يعني نشر مطلب و عكس به صورت گسترده در اكثر شبكه‌هاي همنام منتشر مي‌شود. به عنوان مثال اگر درختي در شهر توسط عوامل شهرداري قطع شود، تصاوير گرفته شده از صحنه و چگونگي قطع درخت سريعاً در شبكه‌هاي اجتماعي شهري نشر پيدا مي‌كند و حال هر شخصي كه دسترسي به اين تصاوير و مطالب پيدا ‌كند روي آن اظهارنظر خود را نيز اعمال مي‌كند فارغ از اينكه اصل موضوع چيست كه در اين مثال منظور ما قطع كردن يك تنه درخت خشك است. از آنجايي كه مخاطبان نسبت به قطع درختان و تخريب فضاهاي سبز حساس هستند اولين افرادي كه اين خبر را ضبط و نشر مي‌دهند مي‌توانند جهت و سوگيري خبر را نيز مشخص كنند.
در حقيقت توسعه و گسترش تكنولوژي‌ها اين امكان را در شهر فراهم كرده است تا هر يك از شهروندان در نقش يك مدير شهري عمل كند. حساسيت نسبت به موضوع‌ها و سوژه‌هاي شهري بيشتر از ساير سوژه‌ها در شبكه‌هاي اجتماعي رصد مي‌شود و علت آن هم در دسترس بودن عناصر اصلي آن سوژه‌هاي شهري است. فردي كه از در خانه پا به بيرون مي‌گذارد با ديدن هر سوژه‌اي آن را ضبط مي‌كند و انتشار مي‌دهد چرا كه آن موضوع فارغ از جنبه‌هاي مثبت يا منفي آن براي فرد مهم است. در حال حاضر تمامي اتفاقات آشكار شهري زير ميليون‌ها چشم مجازي رصد و تحليل‌ها و نظرهاي مختلفي ارائه مي‌شود. به گونه‌اي كه شخص تهيه‌كننده تصاوير و يا متن‌ها با توجه به سوابق ذهني خود از موضوع نسبت به ضبط و انتشار مطالب اقدام مي‌كند و در اكثر مواقع به دليل اطلاع‌رساني ناقص و ديرهنگام يا فراهم نكردن زمينه براي يك برنامه، اقدام يا عمل مديريت شهري از شبكه‌هاي اجتماعي عقب مي‌ماند.
خبر همراه با تصاوير به سرعت برق گسترش مي‌يابد و از پاسخ و توضيحات خبري نيست.
گاه برخي از سوژه‌ها چنان از اهميت بالايي برخوردار هستند كه هر لحظه درنگ در انتشار و رسيدگي به موضوع مي‌تواند با جان و سلامتي شهروندان در ارتباط مستقيم باشد. بنابراين لازم است تا در مباحث شبكه‌هاي اجتماعي مجازي به دو نكته توجه ويژه‌اي صورت بگيرد: اول آنكه شهروندان به ميزان آگاهي و اهميت و حساسيت موضوع‌هاي شهروندي كه آموزش ديده‌اند و اطلاع كسب كرده‌اند واكنش نشان مي‌دهند كه لازم است در اين مورد بحث آموزش شهروندي و مشاركت در اداره امور شهري از كوچك‌ترين بخش يعني نظافت محل زندگي گرفته تا مسائل مهم ديگر به خوبي آموزش داده شود تا فرد با ذهنيت مثبت به اين كار اقدام نمايد؛ يعني اينكه اگر موضوع يا سوژه‌اي را ضبط و انتشار مي‌دهد قصد آن برطرف كردن مشكل و معضل باشد نه مچ‌گيري از مسئولان و ساير مباحث ديگر.
مورد دوم به صورت مستقيم به مديريت شهري اعم از تمام مسئولان و كارمندان و فعالان حوزه شهري برمي‌گردد. پاسخ شفاف به دور از نگاه‌هاي مخرب به سوژه‌ها در كمترين زمان ممكن و دقت در ارائه پاسخ و توضيح فارغ از پاك كردن صورت مسئله. در حقيقت در اين بخش مديريت شهري كه حالا در اكثر كلانشهرها مديريت شهري به منطقه‌محوري و از آنجا به ناحيه‌محوري و محله‌محوري ختم يافته و تقسيم وظايف كرده‌اند بايد دقت كنند به موضوعي كه در مسير غير‌صحيح آن طرح شده است و به افكار عمومي شهروندان لطمه مي‌زند در كمترين زمان ممكن واكنش نشان دهند؛ ارائه صحيح مطالب از كانال‌هاي رسمي خود مي‌تواند به اعتماد عمومي و جلب رضايت شهروندان كمك شاياني بكند و بحث مشاركت و تعامل شهروندان در اداره شهر را بيشتر نمود دهد. در حقيقت رفتار شهروندان در انعكاس مسائل و مشكلات شهري به نوعي فرصت و ظرفيت‌سازي پيش رو براي مديران شهري است تا با رصد اخبار و اطلاعات و تصاوير در اداره بهتر شهر بكوشند و بايد توجه داشت در شرايط حاضر نيازها و خواسته شهروندان فراتر از نگاه‌هاي گذشته به مديريت شهري است كه فقط شهروندان خواستار دريافت خدمات در حوزه‌هاي شهري بودند، حالا نيازهاي شهروندان در ابعاد فرهنگي، اجتماعي در مرز باريكي با خدمات شهري درآميخته است تا آنجايي كه در يك درخواست و نياز شهروند مي‌توان چندين مؤلفه را همزمان مشاهده كرد. براين اساس لازم است تا مديريت شهري در اين حوزه نيز به جاي مقاومت منفي پا را فراتر گذاشته و با همراهي و مشاركت شهروندان درصدد برطرف كردن مسائل و مشكلات شهروندان از نگاه نيازهاي آنان برآيد تا مسائل و مشكلات به صورت تار و پودي برطرف شود و اگر مديريت شهري در اين زمينه گام‌هاي مشخص و مبتني بر اصول و قواعد برندارد، افكار عمومي بي‌پاسخ خواهد ماند و نگاه به انجام خدمات هر چند بسيار مثبت هم با نگاه منفي صورت خواهد گرفت بنابراين ضروري است تا مديريت شهري عقب‌ماندگي خود را در حوزه شبكه‌هاي اجتماعي شهري جبران كند تا از قافله شهروندان در اين حوزه عقب نماند و اين امر زماني حالت مطلوب به خود خواهد گرفت كه روابط عمومي‌ها در همه بخش‌هاي مديريت شهري از لاك دفاعي و مقاومتي بيرون بيايند و با هم‌افزايي به خواسته شهروندان پاسخگو باشند و اين موضوع محقق نخواهد شد مگر آنكه نگاه بخش‌هاي روابط عمومي دچار تغيير و تحول شده و با تكنولوژي روز همراه شود تا بتواند به خلأها پاسخ دهد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن