تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829228923




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خسارت ٤٠‌هزار‌ میلیارد تومانی تخریب عرصه‌های طبیعی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



خسارت ٤٠‌هزار‌ میلیارد تومانی تخریب عرصه‌های طبیعی
روز نو :  
٢ تا ١٢ ماه حبس برای کسانی که باعث آتش‌سوزی در جنگل‌ها می شوند میزان نزولات در کشور یک‌سوم میانگین جهانی، اما تبخیر حدود سه‌برابر میانگین جهانی است
 
به گزارش روز نو،  ایران در شرایطی روز جهانی بیابان‌زدایی را پشت سر گذاشت که این روزها با بحران آب و خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند، اما این دلیل نمی‌شود که ذره‌ای از اهمیت بیابان‌زدایی تحت‌الشعاع بحران آب قرار گیرد.  در اهمیت حفظ منابع طبیعی و ضررهایی که به این منابع می‌رسد، همین بس که بگوییم و بدانیم که سالانه ٤٠‌هزارمیلیارد تومان از منابع طبیعی کشور تخریب می‌شود. البته به غیر از این خسارت‌ها آتش‌سوزی هم سالانه خسارتی معادل ٤٥٠‌میلیارد تومان به جنگل‌ها و منابع طبیعی وارد می‌کند. با توجه به این‌که در دنیا نیز روند تخریب منابع طبیعی و کاهش تولید محصولات غذایی سرعت گرفته، به نظر می‌رسد که ایران در این بحران و کاهش تولید پیشتاز باشد.  اعداد و ارقامی که نماینده سازمان خواربار جهانی و کشاورزی ملل متحد به همراه وزیر جهاد کشاورزی و معاونانش از وضع بیابان‌زایی و تخریب منابع طبیعی در ایران و دنیا روز گذشته در مراسم بزرگداشت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی ارایه دادند، به قدری ترسناک و هول‌انگیز است که پیامدهای این پدیده را در نزد عموم مردم روشن می‌کند. این‌که سالانه ١٥ تا ١٦‌هزار هکتار از منابع طبیعی کشور دچار حریق می‌شود و ١٠٠‌میلیون هکتار نیز درمعرض فرسایش قرار دارند. در هرحال به نظر می‌رسد حال زمین و منابع طبیعی ایران چندان خوب نیست و بیابان‌زدایی ٤٠‌هزار هکتاری‌ سال قبل هم کفایت نمی‌کند و باید با سرعت بیشتری این روند را متوقف کرد. سرج ناکوزی نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران گفت: چنانچه تخریب سرزمین طی ۲۵‌سال آینده با روند کنونی ادامه یابد، به میزان ۱۲‌درصد از تولیدات محصولات غذایی در جهان کاسته می‌شود.نماینده سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران به مناسبت بزرگداشت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی گفت: امسال شعار این روز جهانی «حفاظت از زمین، احیای اراضی، مشارکت مردم» انتخاب شده است که به برجسته‌سازی اهمیت چارچوب استراتژی جامع و همچنین مشارکت همه‌جانبه و همکاری برای دستیابی و هدف خنثی‌سازی فرآیند تخریب سرزمین می‌پردازد.
ناکوزی تصریح کرد: با کاهش ١٢‌درصدی تولید محصولات در عمل به میزان ٣٠‌درصد و عظمت این محصولات نیز در ابعادی بین‌المللی افزوده خواهد شد. ازسوی دیگر تا‌ سال ٢٠٣٠ روندهای جهانی همچون پویایی جمعیت، افزایش تقاضا برای مصرف انرژی، غذا و آب فشار قابل ملاحظه‌ای را بر اراضی تحمیل می‌کند. به دنبال این شرایط انتظار می‌رود که تقاضا برای غذا ٥٠درصد، انرژی ٤٥‌درصد و آب ٣٠‌درصد افزایش یابد.
جانشین هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران بیان داشت: بنابراین با این حجم تقاضا تا ‌سال ٢٠٣٠ باید سطح اراضی کشاورزی به میزان ١٧٥ تا ٢٢٠‌میلیون هکتار افزایش یابد که چنین درخواستی برآورده نمی‌شود، مگر آن‌که از بهره‌وری اراضی به شیوه‌ای صحیح حفاظت کنیم.وی افزود: برای غلبه بر گرسنگی و ناامنی غذایی درجهان تا ‌سال ٢٠٥٠ باید بر تولیدات کشاورزی به میزان ٦٠‌درصد افزوده شود که این امر افزایش ١٠٠‌درصدی محصولات کشاورزی درکشورهای درحال توسعه را نیز شامل می‌شود.ناکوزی با بیان این‌که در مناطق خشک و نیمه‌خشک جهان همچون ایران چالش‌ها و فشار بر منابع طبیعی بیشتر قابل مشاهده است، گفت: این فشارها درآینده نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.وی افزود: در ٥٠‌سال گذشته سازمان ملل متحد رابطه نزدیکی با دولت ایران در مورد مدیریت منابع طبیعی داشته و با حمایت از این کشور درغالب پروژه‌ها و طرح‌های گوناگون دوشادوش ایرانیان تلاش کرده تا زمینه مدیریت پایدار این منابع طبیعی را بیش ازپیش فراهم سازد.
طرح ١٠ساله آبخیزداری
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در این نشست با اشاره به طرح ۱۰ساله آبخیزداری در راستای اقتصاد مقاومتی گفت: این طرح ۱۱‌میلیون هکتاری در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده و مراحل خود را برای اجرا طی کرده است.وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از اقدامات مربوط به حفظ منابع طبیعی و مبارزه با بیابان‌زایی به مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل‌ها برمی‌گردد. بخشی از این اقدامات هم توسط دولت انجام می‌شود که در این راستا به صورت غیرمستقیم کارهایی انجام می‌دهد.وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: سوخت‌رسانی و توزیع کپسول گاز در بین عشایر ازجمله اقداماتی است که دولت درجهت کاهش و فشار به منابع طبیعی و همچنین ایجاد تعادل بین دام و مرتع و حذف دام مازاد از مراتع انجام می‌دهد.حجتی به طرح ١٠ساله آبخیزداری در سطح ١١‌میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: این طرح به‌عنوان یکی از طرح‌های محوری و اولویت‌دار اقتصاد مقاومتی به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی رسیده و مراحل مختلف خود را طی کرده است.وزیر جهاد کشاورزی با بیان این‌که‌ سال گذشته نزدیک ٥٠٠‌هزار هکتار از این طرح به اجرا درآمد، بیان داشت: امیدوار هستیم سالانه نزدیک یک‌میلیون هکتار از طرح انجام شود و در مدت ١٠‌سال این طرح به پایان برسد.
۱۰۰‌میلیون هکتار متاثر از پدیده‌ بیابان‌زایی
خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل‌ها با بیان این‌که ۱۰۰‌میلیون هکتار از عرصه‌های کشور تحت‌تأثیر بیابان‌زایی قرار دارد، گفت: امسال در سطح ۹۰‌هزار هکتار اراضی کشور، عملیات بیابان‌زدایی انجام می‌شود. سرانه جنگل درکشور ١٧٠٠ مترمربع و درجهان ٦‌هزار مترمربع است.وی افزود: سرانه مرتع در ایران ١,١ هکتار و درجهان ٧.٦ هکتار و سرانه بیابان در ایران ٤٣٠٠ مترمربع و سرانه بیابان درجهان ٢‌هزار مترمربع است. سالانه حدود ٤٠‌هزار‌میلیارد تومان عرصه‌های مختلف منابع طبیعی دچار تخریب می‌شوند.‌.وی با بیان این‌که تاکنون درکشور ٨‌میلیون هکتار عملیات بیابان‌زدایی انجام شده است، گفت: در نتیجه آن ٢.٣‌میلیون هکتار جنگل‌های بیابانی ایجاد شده و ٢٥٠‌هزار هکتار هم مالچ‌پاشی انجام شده است.جلالی تصریح کرد: همچنین ٥.١‌میلیون هکتار عملیات دیگر از قبیل بذرکاری، بادشکن و قرق و حفاظت از منابع طبیعی در راستای عملیات بیابان‌زدایی انجام شده است. درکشور ‌سال گذشته ٤٠‌هزار عملیات بیابان‌زدایی انجام شد که ٧‌هزارو٥٠٠ هکتار آن در اطراف دریاچه ارومیه برای جلوگیری از گردوغبار نمکی که بسیار هم خطرناک است، انجام شد.جلالی با بیان این‌که مقابله با پدیده بیابان‌زایی یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی کشور است، گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این طرح را به تصویب رسانده است و طی آن مقرر شده تا در‌ سال‌جاری ٩٠‌هزار هکتار عملیات بیابان‌زدایی انجام شود.وی تصریح کرد: از حدود ٧.٥‌میلیون هکتار کانون بحرانی بیابان‌زا ٣‌میلیون هکتار آن کانون بحرانی درجه یک است که باید مهار شود و حدود ٣٢.٥‌میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی کشور عرصه بیابانی است، وی اظهار داشت: ایران جزو کشورهای پیش‌رو در امر مقابله با پدیده بیابان‌زدایی است.وی افزود: میزان درجه حرارت هوا به صورت میانگین درجهان ١٤.٦ درجه سانتیگراد ولی درکشور ما ١٨.٥ درجه سانتیگراد و میزان نزولات درکشور ما یک‌سوم میانگین جهانی است اما تبخیر حدود سه برابر میانگین جهانی است که با این ویژگی‌ها اقلیم ما یک اقلیم کاملا شکننده است.وی با بیان این‌که در آتش‌سوزی استان فارس طی سه روز ٩٦٨ هکتار از اراضی جنگلی خسارت دید اظهار داشت: سالانه بین ١٥ تا ١٦‌هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی دچار آتش‌سوزی می‌شوند. وی با بیان اینکه درجهان سالانه یک‌درصد از سطح جنگل‌ها و مراتع تحت پدیده آتش‌سوزی قرار می‌گیرد، گفت: البته درکشور ما از هر ٧٠٠ هکتار یک هکتار دچار این پدیده می‌شود. برای مقابله با ‌آن نیازمند واکنش سریع و تجهیز ناوگان اطفای حریق هستیم که درحال حاضر سازمان جنگل‌ها فاقد بالگرد اطفای حریق است.معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:. به‌طور معمول هر هکتار آتش‌سوزی در جنگل ٣٠‌میلیون تومان خسارت به بار می‌آورد.جلالی تصریح کرد: براساس قانون مقررشده افرادی که باعث آتش‌سوزی در جنگل می‌شوند، دوماه تا ١٢ماه حبس می‌شوند و علاوه بر آن خسارت وارده را نیز جبران
می کنند.وی تصریح کرد: در هر استان حداقل یک فروند و درمجموع ٣٢ فروند بالگرد اطفای حریق مورد نیاز است تا زمان تأمین این بالگردها از امکانات نیروهای مسلح و هلال‌احمر استفاده می‌شود.
 
  شهروند






تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن