واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کمپینی که یک هفته ای با اینستاگرام گل کرد
امروز 23 خرداد، مصادف با 12 ژوئن، روز جهانی مبارزه علیه کار کودکان است. کودکانی که فقر آنها را از بازی های کودکانه شان و درس و مدرسه دور می کند و مجبورند برای تامین حداقل های زندگی روزمره ساعت ها و روزهایشان را به کارهای سخت مشغول باشند.
روزنامه هفت صبح - هانیه درویش: امروز 23 خرداد، مصادف با 12 ژوئن، روز جهانی مبارزه علیه کار کودکان است. کودکانی که فقر آنها را از بازی های کودکانه شان و درس و مدرسه دور می کند و مجبورند برای تامین حداقل های زندگی روزمره ساعت ها و روزهایشان را به کارهای سخت مشغول باشند. امروز به همت کمپین #کم-میشه-زیاد که چند روزیست صفحه های اینستاگرام را تحت الشعاع قرار داده، قرار است بچه های کوزه پزی شمس آباد بتوانند روزی را فارغ از دغدغه های کار و به دور از کوره های داغ و گرمای طاقت فرسای درون آن به بازی و شادی بگذرانند.
اعضای این کمپین خودجوش برای اینکه یکشنبه خوبی را برای بچه های کوره پزی رقم بزنند قدم های جالبی برداشته اند. از دعوت فالوئرهای صفحه های اینستاگرامشان برای کمک های نقدی و غیرنقدی، تا فروش گل در سه منطقه تهران به نفع این کودکان. آنها می خواهند نشان دهند که با همکاری هم کم میشه زیاد.
می خواستیم ثابت کنیم کم میشه زیاد
اواخر اردیبهشت ماه بود که تیمی چهار نفره به سرشان زد از حجم عظیم تعداد فالوئنرهای اینستاگرامشان استفاده کند و کمپین کم میشه زیاد را راه بیاندازند اما کمپین تنها یک هفته است که پخته شده است. در باورشان هم نبود این کمپین در عرض چند روز پنج هزار نفر را همراه خود کند و با دادن یک شماره حساب شخصی و یک شماره تلفن کمک های نقدی و غیرنقدی به سویشان سرازیر شود.
محمدحسین علویان مسئول پاسخگویی به سوالات و ارائه اطلاعات بیشتر می شودو به نوعی نبض گروه را به دست می گیرد. علویان می گوید: «برای این کار دو هدف عمده داشتیم. یکی از آنها آگاهی و توجه دوباره جامعه به کودکان کاری است که شاید اصلا در سطح جامعه و کوچه و خیابان دیده نشوند و دوم اینکه می خواستیم دوستی های مجازی واقعی و اثرگذار بشوند و بتوانیم این نیروی عظیم را در جهت کاری نوع دوستانه استفاده کنیم.
برای این کار در ابتدا می خواستیم این کمک ها را به کودکانی که هر یک از ما در دور و اطرافمان می شناسیم برسانیم و از صفر تا صد کار را خودمان انجام دهیم. به همین دلیل و همینطور برای اینکه نشان دهیم هنوز هم می شود به هم اعتماد کرد یک شماره حساب شخصی دادیم و شاهد این بودیم که همراهان با کمک ها و عکس هایی با هشتگ کم-میشه-زیاد روز به روز در حال همراهی بودند.
به همین دلیل با آدم های زیادی حرف زدیم؛ از روانشناس، حامی، مددکار و سازمان ها خصوصی و دولتی، که در نهایت با کمک و مشاوره با شبکه همیاری کودکان کار کوره های آجرپزی شمس آباد به ما پیشنهاد شد. حدود 200 کودک که در بین خانواده هایشان خوشبختانه اعتیاد نیست و فسادی ندارند اما متاسفانه به علت فقر شدید در آنجا مشغول به کارند و خیلی هایشان خانواده هایشان را تامین می کنند. در این راه از تمامی اقداماتمان از جمله پرینت حساب، فاکتورهای خرید و حتی پروسه بسته بندی هدایا تا رسیدن به دست بچه ها فیلمبرداری می شود و برای شفاف سازی در اختیار مردم قرار داده خواهدشد.»
بسته های اهدایی هر روز کامل و کامل تر شد
این کمپین در صفحه اینستاگرامش از افرادی که می توانند با کسب و کارشان قدیم در این راه بردارند دعوت به همکای کرده بود. در این زمینه مجموعه اولنز 50 عدد دستبند طرح لزن برای کودکان به این کمپین هدیه داد. 25 مجسمه فرشته آرزو هم اهدایی از طرف یک هنرمند است که قرار است با پیام «همین حالا برای بیست سالگیت یک آرزو بکن و به خودت قول بده هیچ سختی ای مانعت نشود» به 25 دختر در کوره آجرپزی داده شود. 150 جلد کتاب هم براساس رده های سنی مختلف به عنوان هدیه به کودکان در اختیار کمپین قرار داده شده. مجموعه «گل من» از مشهد هم 600 گل رز را برای فروش به نفع کودکان کار برای این کمپین می فرستد.
همه این ها قدم هایی بوده است تا روز متفاوتی فارغ از دغدغه های همیشگی شان برای کودکان رقم بخورد. علویان در این رابطه می گوید: «در حال خرید اسباب بازی و دیگر هدایا برای کودکان بودیم که متوجه شدیم خانواده های این کودکان در خانه هایشان در این روزهای گرم نیاز شدیدی به کولر دارند. به همین دلیل توانستیم با پولی که به کمپین اهدا شده بود حدود 40 کولر هم خریداری کنیم.» همچنین دیگر اعضا و به نوعی فالوئرهای اینستاگرام هم با گذاشتن عکس هایی با هشتگ کم میشه زیاد همراهی خودشان را با این کمپین نشان دادند و تعداد آنها به حدود 1000 عکس در دنیای مجازی و در عین حال واقعی اینستاگرام رسیده است. 1500 دلار هم میزان کمک هایی ست که از خارج از مرزهای ایران به این کمپین در عرض دو روز شده است.
پنجشنبه ای که گل فروش گذشت
پنجشنبه 20 خرداد ساعت شش بعد از ظهر یک تیم 60 نفره برای فروش 600 گل اهدایی عازم پارک ملت شدند. تعداد افراد متقاضی خیلی بیشتر از 60 نفر بوده اما گروه تصمیم می گیرد با همین تعداد این کار را پیش ببرد. 30 دختر و 15 پسر به همراه گروه اصلی کمپین که در مجموع 60 نفر می شدند با شال ها و لباس هایی سفید به گروه های بیست نفره تقسیم شدند. گروه اول در پارک وی تا تجریش، گروه دوم در پارک ملت و خیابان ولیعصر و گروه سوم چهارراه سرو در سعادت آباد را پوشش داده اند.
رزهای قرمز آماده فروش بودن.این بار نه از دستان کوچک کودکان کار در سر چهارراه ها، این بار رزها با لبخندهای فروشندگانشان، به همراه تراکت هایی برای اطلاع رسانی فروخته می شدند. همه گل ها در عرض یک ربع به فروش می رود تا جایی که کمپین تصمیم می گیرد تعدادی گل خریداری کند تا این حرکت نمادین بیش از پیش به چشم عابران و مردم بیاید.
حال و هوای بین بچه های گروه بی نظیر بود. چشم های برخیشان تر شده بود. وقتی هر یک از آنها خودشان را جای کودکان کار می گذاشتند و برای فروش گل ها به سمت مردم می رفتند دیدنی تر می شدند. سوگل یکی از اجزای اصلی کمپین می گوید: «این بار مهربانی فروختیم و اعتماد گرفتیم. عشق گذاشتیم و انرژی گرفتیم.»
شهرزاد می گوید: «برای اینکه در این کار با بچه های گل فروش سر چهارراه ها تلاقی پیدا نکنیم مناطقی را شناسایی کرده بودیم. اما زمانی هم که ناخودآگاه به آنا برخوردیم آنها کنار می رفتند تا ما بتوانیم کارمان را انجام دهیم.»
کارهایی ادامه دار
امروز گذشت و براساس گفته های علویان بیش از 22 میلیون تومان برای شادکردن دل 200 کودک کار در کوره های داغ آجرپزی کمک شد. اما آمار این کودکان کار کم نیست و انگار قرار هم نیست کم شود. کارهایی که با وجود ممنوعیت کار دشوار برای کودکان و پذیرفتن صوری آن توسط دولت ها، شادی و سلامت جسم و روان کودکان را دچار آسیب می سازد.
کارهای پرخطری که براساس پیمان نامه های بین المللی، که جمهوری اسلامی ایران نیز آنها را پذیرفته است، برای کودکان ممنوع است. کار در کوره پزخانه ها یکی از آنهاست. از محمدحسین علویان به عنوان بخشی کوچک از پازل حمایت از کودکان کار در رابطه با آینده این کمپین می پرسیم. او می گوید: «قرار است در آینده ای نزدیک با بخشی از پول های باقی مانده برای این کودکان برنامه هایی مثل بازدید از باغ وحش داشته باشیم. همینطور از همان ابتدا که این ایده را طرح ریزی کردیم هدفمان این بود که در مناسبت های خاص از این کمپین استفاده کنیم و این کمک ها را برای این بچه ها همیشگی کنیم.»
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]