واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استخدام 600 هزار پناهنده با تخصصهای مختلف فناوری در اروپا تا پایان سال فناوری اطلاعات > ارتباطات - ایران نوشت: حدود 25 نفر از پناهندگانی که بیشتر آنها سوری هستند و در یکی از شهرهای نزدیک برلین سکونت دارند، به کمک هم دوره سه ماهه برنامهنویسی را راهاندازی کردهاند تا به جنگ زدههایی که در کمپهای آلمان به سر میبرند دانش تخصصی فناوری را آموزش دهند و امکان کار کردن در شرکتهای مختلف فعال در حوزه فناوری را فراهم کنند.
این دوره تخصصی برنامهنویسی توسط بنیاد ارتقای دیجیتالی ReDi برگزار میشود و از این ماه حدود 50 نفر از پناهندگانی که در کمپهای آلمان حضور دارند در کلاسهای آن شرکت میکنند تا در زمینههای مختلف آموزش ببینند و طراحی سایتهای اینترنتی گرفته تا ساخت اپلیکیشنهای موبایلی را بیاموزند و از این طریق بتوانند وارد محیط کار شوند. این یکی از اقداماتی است که فناوری برای پناهندگان انجام میدهد و بهدنبال افزایش حضور جنگزدههای سوری در کشورهای مختلف اروپایی، صنعت فناوری به این فکر افتاده است که وضعیت زندگی آنها را ساماندهی کند.ناجی بزرگی به نام فناوری
«عامر الحسینی» جوان 20 ساله سوری یکی از دانشجویانی است که قصد شرکت در کلاسهای برنامهنویسی را دارد و از حدود چهار ماه قبل وارد کمپ پناهندگان برلین شده است. الحسینی به این نتیجه رسیده که یادگیری برنامهنویسی رایانهای به او کمک میکند تا بتواند آرزوهای خود برای ورود به دانشگاه و تحصیل در زمینه علوم رایانه را محقق کند و روزی بتواند به یکی از تولیدکنندگان خدمات فناوری تبدیل شود.
بنیاد ReDi توسط شخصی به نام «آنا کائر ریچرت» مدیریت میشود که پیش از این آزمایشگاه نوآوریهای صلح برلین را تأسیس کرده بود. او میگوید: بزرگ ترین راه نجات برای جنگزدههایی که به اروپا پناه آوردهاند کمک گرفتن از فناوری است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد، از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال 2011 میلادی تاکنون بیش از 6/4 میلیون نفر از مردم آن در کشورهای مختلف اروپایی پناهنده شدهاند و تمامی آنها با دو مشکل اصلی مواجه هستند: بهبود شرایط کنونی زندگی برای کوتاه مدت و استفاده از راهکارهای حضور اجتماعی این افراد در درازمدت. بسیاری از شرکتهای فناوری نیروهای متخصصی را که بین پناهندگان حضور داشتند استخدام کردهاند و در کنار آن عرصه جهانی فناوری مدلهای مختلفی تعریف کرده است تا افزایش حضور جنگزدگان در کشورهای مختلف به یک بحران تبدیل نشود.
«کاترینا درمول» یکی از مدیران شعبه مایکروسافت در آلمان میگوید: «هدف اصلی ما این است که بتوانیم راهکارهای مقیاسپذیر فناوری را در زندگی روزمره پناهندگان مورد استفاده قرار دهیم و این امکان را برای آنها فراهم کنیم تا از داخل کمپها و به صورت دورکاری با شرکتها همکاری داشته باشند. دور بودن از اطلاعات و نداشتن حداقل فناوریهای مورد نیاز زندگی یکی از بزرگ ترین مشکلات برای پناهندگان محسوب میشود که میکوشیم این مشکل را برای آنها برطرف کنیم.»پناهندگان علاقهمند به فناوری
«حسین شاکر» جوان سوری 24 ساله که فقط یک سال مانده بود تحصیل او در رشته فناوری اطلاعات به اتمام برسد، با آغاز جنگ مجبور شد کشور خود را رها کند و به برلین پناه ببرد. او به دلیل علاقه شخصی در زمینه نرمافزار بسیار پیشرفت کرده است و هماکنون میتواند در این زمینه به صورت گسترده فعالیت کند. ولی شرکتهای آلمانی میگویند تا زمانی که شاکر نتواند به زبان این کشور صحبت کند، نمیتوانند از او استفاده کنند.
نکته مهم اینجاست که شرکتهای بزرگ فناوری قصد دارند مشکل شاکر و دیگر جوانان پناهنده را که مهارت تخصصی دارند برطرف کنند و بدون نیاز به گذراندن دوره زبان، از مهارت آنها بهره ببرند. در شهر برلین شرکتی با نام MigrantHire فعالیت خود را آغاز کرده است که به پناهندگان امکان میدهد بدون آنکه به زبان آلمانی مسلط باشند، سابقه کاری خود را در اختیار آنها بگذارند.
این شرکت که با مراکز بزرگ فناوری در ارتباط است به پناهندگان کمک میکند بدون تسلط به زبان آلمانی بتوانند از تخصص خود استفاده کنند و در بخشهای مختلف فناوری وارد کار شوند.
سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود اعلام کرد که تنها در سال 2015 میلادی بیش از 1/1 میلیون پناهنده وارد آلمان شدند و تمامی آنها به دنبال کار میگشتند.
اگرچه در آلمان، فرصتهای شغلی فراوانی وجود دارد که پناهندگان میتوانند از آنها استفاده کنند، ولی تسلط نداشتن به زبان این کشور باعث شده است پناهندگان نتوانند شغل مورد نظر خود را در اختیار بگیرند.
با وجود این سازمان ملل میگوید به دلیل تعریف مدلهای کاری مناسب از سوی شرکتهای بزرگ، طی سال گذشته 43 هزار نفر از پناهندگان در صنعت IT آلمان مشغول به کار شدند و روند استخدام نیروهای مختصص در زمینههای مختلف فناوری همچنان ادامه دارد.
در آخرین نسخه از «گزارش اکوسیستم استارت اپهای جهانی» گفته شد که تنها در شهر برلین حدود 3 هزار استارتاپ فعال در حوزه فناوری مشغول به کار هستند و این مراکز بهترین بستر برای جذب پناهندگان متخصص محسوب میشوند و جالب اینجاست که سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است بیش از نیمی از 43 هزار پناهندهای که سال گذشته جذب صنعت IT آلمان شدند، در استارتآپهای این کشور فعالیت خود را آغاز کردند.حل بحران پناهندگی
«بشار الغزالی» حدود 10 سال سابقه کار در عرصه فناوری اطلاعات دارد و پیش از این در دمشق و دوبی به صورت تخصصی فعالیتهایی را در این زمینه انجام داده است. او تأیید میکند که پس از ورود به کشور آلمان به عنوان یکی از پناهندگان سوری، ظرف چند ماه توانست با یکی از شرکتهای فناوری آلمانی وارد همکاری شود و با اینکه تسلط او به زبان آلمانی بسیار کم است، ولی در حد یک کارمند متخصص در کنار همکاران آلمانی خود فعالیت میکند.
الغزالی از جمله جوانان جنگزده محسوب میشود که مدلهای ارائه شده توسط شرکتهای بزرگ فناوری را دنبال کرده است تا بتواند تخصص خود را مورد استفاده قرار دهد. این مدلها همان اتفاقی محسوب میشوند که سازمان ملل از آنها به عنوان کلید حل بحران پناهندگی در اروپا یاد میکنند و شرکتهای فناوری را بزرگترین ناجی در این زمینه میداند. سیستم جدیدی که شرکتهای فناوری تعریف کردهاند تأکید چندانی بر مهارتهای زبانی نیروهای متخصص ندارد و در عوض روی مهارتهای آنها در زمینههای مختلف نرمافزاری و سختافزار سرمایهگذاری میکند تا جنگزدهها و پناهندگان را به نیروهای کاری متخصص تبدیل کند. با این روند پیشبینی شده است تا پایان سال جاری میلادی بیش از 600 هزار پناهنده با تخصصهای مختلف فناوری در اروپا استخدام شوند. سازمان ملل برای پیشبرد هرچه بهتر اهداف تعیین شده در این زمینه همکاریهایی را با وزارت کار اتحادیه اروپا آغاز کرده است و تمام تلاش خود را انجام میدهد تا صنعت فناوری بتواند جنگزدهها را تحت پوشش بگیرد.5656
کلید واژه ها: پناهندگان - آی تی -
یکشنبه 30 خرداد 1395 - 07:15:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]