تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813090915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلم: چرا نام افراد را فراموش می کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فیلم: چرا نام افراد را فراموش می کنیم؟




با فرد جدیدی آشنا می‌شوید و تا خودتونو معرفی می‌کنید و با هم دست می‌دهید متوجه می‌شوید که به همین زودی اسمش رو فراموش کرده اید. چرا همیشه این‌طوری می شود و این نشون دهنده چه چیزی درباره مغز ماست؟





ویدوآل: با فرد جدیدی آشنا می‌شوید و تا خودتونو معرفی می‌کنید و با هم دست می‌دهید متوجه می‌شوید که به همین زودی اسمش رو فراموش کرده اید. چرا همیشه این‌طوری می شود و این نشون دهنده چه چیزی درباره مغز ماست؟

احتمالاً چهره افراد را راحت‌تر از اسمشون به خاطر میاوریم چون اتصالات مغز ما طوریه که جزئیات چهره رو تشخیص بدهیم. حتی اسکن‌های مغزی هم نشون می‌دهند که در واکنش به هر چهره‌ای، سلول‌های مغزی خاصی فعال می‌شوند.

 اما بحث فراموش کردن اسم‌ها، ممکن است مربوط به پدیده‌ای به نام "اثر نانوا" (بیکر افکت) باشه. اگه به شما بگم من یه نونوا هستم، اطلاعاتی مرتبط با شغلم و این‌که چطوری وقتم را می‌گذرونم به شما می‌دهم، ولی اگر بگم اسم من نونوا است، هیچ ارتباط ذهنی ایجاد نمیشود و در خطر فراموشی قرار می‌گیرد.

به هرحال اسم‌ها کاملاً سلیقه ای بوده و حاوی اطلاعات خاصی نیستند و اگه مغز شما نتواند بین اطلاعات مختلف ارتباط برقرار کند، مخصوصاً اطلاعاتی که از قبل می‌دونید یا به نظر آشنا میاند، احتمال بیشتری وجود داره که اون اطلاعات رو فراموش کنید.

البته معمولاً تمرکز ما روی معرفی کردن خودمون است، این پدیده به اثر "مرحله بعد" معروف است. به جای نگاه کردن و گوش دادن به طرف مقابل، مغز شما بر روی روال همیشگی خودش تمرکز میکند، این‌که درمرحله بعد قراره چی بگید، چه واکنشی نشون بدین و بلا بلا بلا، و ما کلاً در زمینه ارسال اطلاعات در حین دریافت و ذخیره سازی اطلاعات جدید، خیلی خوب نیستیم.

مغز ما حافظه کوتاه مدت و بلند مدت دارد. ولی حافظه کوتاه مدت یا "حافظه در حال کار" توانایی نگه داشتن میزان محدودی از اطلاعات رو دارد و اگه بر روی اون تمرکز نکنید، سریع محو میشود.

در نهایت تحقیقات دیگه ای حاکی از این است که شاید اصلاً خودتون اهمیتی نمی‌دهید. شاید تو یه مهمونی با شخصی برخورد کنید که می‌دونید هرگز دوباره اونو نخواهید دید، یا شاید اصلاً تمایلی به برقراری ارتباط جدیدی ندارید.

 به زبان ساده‌تر، هرچقدر علاقه بیشتری نسبت به چیزی داشته باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که مغزتان اتصالات جدیدی ایجاد کند. در نتیجه افرادی که از ارتباط با افراد جدید لذت می‌برند دقت و تمرکز بیشتری به این موضوع دارند و کمتر احساس می‌کنند که حافظه‌شون ضعیف است.



در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
فیلم: چرا نام افراد را فراموش می کنیم؟







لینک


تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن