تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819905698




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تأسیس دانشگاه مولانا در کابل از سوی ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تأسیس دانشگاه مولانا در کابل از سوی ترکیه
وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده است قرار است ترکیه دانشگاهی را در کابل به نام «مولانا جلال الدین بلخی» تاسیس کند.
آفتاب :  وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده است، قرار است ترکیه دانشگاهی را در کابل به نام «مولانا جلال‌الدین محمد بلخی» تأسیس کند که توافقنامه ساخت آن میان دو کشور در دیماه سال گذشته در جریان سفر «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان به ترکیه امضا شد.


صلاح‌الدین ربانی، وزیر امور خارجه‌ گفت: وی در دیدارش با «مولود چاووش اوغلو»  وزیر خارجه‌ ترکیه در مورد تأسیس این دانشگاه و موارد دیگر گفتگو کرده است.


وی در ادامه افزود: از مقامات کشور ترکیه خواسته است که در کنار تأسیس دانشگاه مولانا در کابل، در سال‌های آینده شمار بورسیه‌های تحصیلی‌ را برای جوانان افغانستان نیز افزایش دهد.


وی در ادامه تصریح نمود: ترکیه سالانه ۱۸۰ بورسیه تحصیلی به دانشجویان افغانستان می‌دهد و در حال حاضر ۲۰۰۰ دانشجوی افغان در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل می‌کنند.


به گفته وی، طی چند سال اخیر، ۲۶۸۴ مرد و ۱۰۰۱ زن در آکادمی پلیس ترکیه آموزش‌های میان‌ مدت دیده‌اند و هم اکنون نیز ۱۱۰ نیروی پلیس زن افغانستانی در شهر آنتالیا مشغول تحصیل‌ هستند.


لازم به ذکر است مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه هفته پیش با «اشرف غنی» رئیس جمهور و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان دیدار هایی جداگانه داشته است.


به گزارش مهر به نقل از روزنامه اقتصادی «ودصم»، اشرف غنی در دیدار با چاووش اوغلو از وی خواسته بود دو کشور ترکیه و افغانستان  «مثنوی معنوی» اثر مولانا جلال الدین رومی و دیگر آثار این شاعر برجسته پارسی زبان را به عنوان میراث مشترک افغانستان و ترکیه به ثبت جهانی برسانند.


این در حالی است که در ۱۱ خرداد ماه «سید رضا صالحی امیری» رئیس سازمان مرکز اسناد ملی جمهوری اسلامی ایران گفته بود: با ترکیه توافق کرده‌ ایم که مثنوی مولوی را به صورت مشترک ثبت کنیم، مولانا یکی از نقاط مشترک فرهنگی ایران و ترکیه است.


یونسکو سال ۲۰۰۷ میلادی را به نام مولانا نام گذاری کرده بود. مثنوی، مشهور به مثنوی معنوی یا مثنوی مولانا، نام کتاب شعر مولانا جلال‌ الدین محمد بلخی، شاعر پارسی‌ گو است. این کتاب از ۲۶ هزار بیت و ۶ دفتر تشکیل شده  و در قالب مثنوی سروده شده است.




تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن