تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833216768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشداری برای نابودی شهر تاریخی «تیس»+تصویر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: هشداری برای نابودی شهر تاریخی «تیس»+تصویر
یک باستان شناس پیشکسوت با هشدار درباره خطر نابودی شهر تاریخی «تیس» خواستار تشکیل نشست اضطراری مقام‌های عالی‌رتبه استان سیستان و بلوچستان و منطقه آزاد چابهار برای نجات این شهر تاریخی شد .
آفتاب : علی صدرایی، سرپرست هیأت بررسی شهر تاریخی تیس گفت: مداخلات انسانی، جاده‌سازی، تخریب‌های محیطی، تسطیح، خانه‌سازی و بازسازی‌های غیر اصولی عواملی هستند که آثار تاریخی به جای مانده از دوران سلجوقی، صفوی و قاجارِ این شهر تاریخی را تهدید می‌کنند.


وی افزود: در بازدید هیأت باستانی شناسی از شهر تاریخی تیس چابهار ، کل مجموعه تاریخی این منطقه شامل بندر تاریخی تیس، قلعه پرتغالی‌ها، غارهای سه‌گانه «بان‌مسیتی»، محوطه شهر تاریخی و قبرستان‌های شش‌گانه مورد بررسی کارشناسانه قرار گرفتند .


او از شهر تاریخی تیس به عنوان یکی از مهمترین بنادر تاریخی دریای عمان در دوران اسلامی نام برد که  آثار بسیار شاخصی از دوران اواخر سلجوقی تا دوران صفوی و قاجار را در درون خود جای داده است و افزود: نبود حفاظت و نگهداری عمده‌ترین مشکل این منطقه است، همچنین روند تخریب آثار تاریخی موجود در شهر تاریخی تیس که اغلب آنها ثبتی نیز هستند، تداوم دارد.



هشداری برای نابودی شهر تاریخی «تیس»+تصویر



این باستان شناس در ادامه به بیان وضعیت برخی از این آثار پرداخت و گفت: مداخلات در بندر تاریخی تیس و بخش جنوبی منطقه که آثاری از تمدن گذشته دریانوردی ایرانیان را در خود نهفته دارد، به چشم می‌خورد.


صدرایی با اشاره به اینکه این قسمت، پس از قلعه تا دریا را شامل می‌شود، بیان کرد: در سال‌های اخیر گنجینه‌ای با ارزش در این بخش کشف شده که البته بخشی از آن غارت و قسمتی نیز در اداره کل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان نگهداری می‌شود .


وی درباره‌ی وضعیت این بندر تاریخی اظهار کرد: قلعه تاریخی «تیس»، موسوم به قلعه «پرتغالی‌ها» که بعد از بندر تاریخی به سمت شرق قرار دارد، از یک سو مورد بازسازی‌های بسیار ناقص، غیر اصولی و غیر علمی قرار گرفته و از سوی دیگر تعریض جاده چابهار به «کُنارک» به آن آسیب رسانده است .


او، ایجاد دکل مخابراتی در سمت دیگر قلعه، ایجاد آب‌نما در بخش ورودی و نبود ساماندهی را  از دیگر تهدیدات مخرب این اثر ثبتی اعلام کرد  .


وی وضعیت غارهای سه گانه بخش شمالی شهر تاریخی تیس که به غارهای «بان مسیتی» مشهور هستند را نیز بسیار بد توصیف کرد و گفت: نبود ساماندهی، تخریب محیطی و مداخلات انسانی سال‌های اخیر بر نابودی این آثار سه‌گانه، شامل دو غار تاریخی و یک غار طبیعی سرعت بیشتری داده است .


به گزارش ایسنا، او با اشاره به وضعیت نامناسب محوطه و قبرستان‌های این شهر تاریخی نیز فزود: این محوطه که از بافت مرکزی شهر تاریخی شروع و به سمت غرب ادامه دارد پیش از این  تسطیح و خانه سازی شده است.


صدرایی با بیان اینکه که در سال‌های اخیر از 6 قبرستان ثبتی، 4 قبرستان تسطیح و یک قبرستان نیز در حال تسطیح و تقسیم‌بندی برای خانه‌سازی است، گفت: اگر بصورت اضطراری به قبرستان‌های تاریخی این شهر رسیدگی نشود، این روند ادامه خواهد داشت و در زمان بسیار کوتاه از آنها آثاری باقی نخواهد ماند .


این باستان شناس همچنین نسبت به وضعیت دیگر آثار تاریخی این بندر تاریخی مانند آب‌انبارها، قلعه «فیروز گت» و «بلوچ گت» و سد تاریخی «تیس» هشدار داد.


وی در پایان خواستار برگزاری جلسات اضطراری در سطوح بالای مدیریتی استان با حضور مسئولان منطقه آزاد چابهار و تصمیم گیری جدی برای نجات آثار تاریخی شهر تیس شد .








تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن