محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826687976
جدایی اصولگرایان معتدل از تندروها؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جدایی اصولگرایان معتدل از تندروها؟
فراكسيون ولايت اين روزها مانند بنايي نوساز است كه نيمي از آجرهاي آن فرو ميريزند؛ آجرهايي كه هنوز يك جاي مشخص جمع نشدهاند تا شكل بنايي تازه به خود بگيرند.
روزنامه اعتماد: فراكسيون ولايت اين روزها مانند بنايي نوساز است كه نيمي از آجرهاي آن فرو ميريزند؛ آجرهايي كه هنوز يك جاي مشخص جمع نشدهاند تا شكل بنايي تازه به خود بگيرند.
ديروز خبري آمد كه هر چند هيچ منبع مشخصي جزييات آن را تاييد نكرده اما نشانههايي كم و بيش قوي در صحت آن ميتوان يافت. سايت عصر ايران روز گذشته خبر داد كه «فراكسيون اعتدال در مجلس دهم تشكيل شد. »
در جزييات اين خبر آمده كه اين فراكسيون روز يكشنبه به رياست كاظم جلالي در تالار آيينه مجلس تشكيل جلسه داده. جلسهاي كه لاريجاني حاضر اصلي آن و محمدرضا عارف غايب بزرگش بوده است. هفته گذشته و بعد از برگزاري انتخابات هيات رييسه دايم مجلس دهم، صحبتهايي مبني بر تجزيه فراكسيون اصولگرايان ولايت مطرح شده بود. صحبتهايي كه هم طيف موافقان و هم مخالفان دولت در اين فراكسيون بر آن تاكيد داشتند.
از يكسو غلامعلي جعفرزاده خبر داده بود كه اين اتفاق در شرف وقوع است و از سوي ديگر حسين نقويحسيني تهديد كرده بود كه حتي شايد اصولگرايان براي سال دوم چهره ديگري را مقابل علي لاريجاني وارد ميدان رقابت كنند. ديروز اما همزمان با اعلام اين خبر، كاظم جلالي در جمع خبرنگاران مجلس درباره سوالي كه به تشكيل فراكسيون سوم مربوط ميشد، ترجيح داد سخني نگويد و تنها وعده دهد كه در آينده درباره پشت پرده اتفاقات رخ داده سخن خواهد گفت. اما همزمان با او دو نفر ديگر از نزديكان علي لاريجاني، يعني غلامعلي جعفرزاده و مهرداد لاهوتي تاييد كردهاند كه در آينده نزديك فراكسيون سوم مجلس كه حد وسط فراكسيون ولايت و فراكسيون اميد خواهد بود، اعلام موجوديت ميكند.
خروج از اكثريت
در روزهاي اخير دو محور كلي در اظهارات طيف متمايل به علي لاريجاني در فراكسيون ولايت برجسته است. اول تمايل آنها به جدا شدن از فراكسيوني كه قرار بود مجموعه سياسي «فراگير» مجلس باشد و دوم نبود برنامه جامع و مشخص براي رسيدن به فراكسيون سوم. از قبل هم ترديدهاي زيادي براي نشستن هواداران علي لاريجاني و گروههايي نظير جبهه پايداري بر سر يك ميز مشترك براي چهار سال وجود داشت. در عمل هم اين همنشيني كه نقطه اتكاي آن رساندن لاريجاني به كرسي رياست بود، پايدار نماند. طرفداران علي لاريجاني هيچ ابايي ندارند كه از بر هم زدن ائتلاف رياست سخن بگويند.
همين ديروز غلامعلي جعفرزاده تاكيد كرد: «ما به عنوان طيفهاي معتدل مجلس به هيچ عنوان نميتوانيم بيشتر از اين با گروههايي نظير جبهه پايداري همنشيني داشته باشيم.» او البته تاييد كرد كه نظر نيروهاي موثر اين جريان نظير كاظم جلالي و حتي علي لاريجاني هم همين است. البته براي درك فروپاشي فراكسيون «اكثريت» نيازي به اين دست تاييدهاي كلامي نيست. اصل موضوع اختلافات بسيار روشنتر از آن است كه نياز به اثبات داشته باشد.
مساله اساسي ديگر آن است كه آيا معتدلين با برنامه مشخصي پيش ميروند؟ هنوز شايد جواب اين سوال منفي باشد. همين ديروز غلامعلي جعفرزاده گفت كه فراكسيون سوم يك ماه ديگر اعلام موجوديت ميكند و همزمان مهرداد لاهوتي اين زمان را به يك هفته كاهش داد. درباره تعداد اعضاي اين مجموعه هم اعدادي نظير بيش از صد عضو مطرح شده است. اگر عدد ١٨٠ عضو براي فراكسيون اصولگرايان ولايت قابل قبول باشد آيا ميتوان پذيرفت كه انشعاب شكل گرفته از آن شامل بيش از نيمي از اعضا باشد؟
اما جاي ترديد درباره برنامههاي منشعبين از فراكسيون ولايت جايي بيشتر ميشود كه جعفرزاده ايمنآبادي درباره نسبت فراكسيوني كه تلاش براي شكلگيري آن شدت يافته با فراكسيون اميد توضيح ميدهد. چيزي حدود ٥٠ نفر از كساني كه اكنون قصد جدايي از فراكسيون اصولگرايان ولايت را دارند با ليست اميد وارد مجلس شدهاند. جعفرزاده به «اعتماد» ميگويد: «ما با فراكسيون اميد ٨٠ درصد و شايد در جاهايي بيشتر اشتراك نظر داريم اما اين اشتراك باعث ايجاد زمينه همكاري ما با هم نميشود». آن ٢٠ درصد تفاوت نظر در كجاست كه جلوي ادغام اين چهرهها در فراكسيون اميد را گرفته است؟ آيا براي تشكيل يك مجموعه سياسي داشتن اشتراك نظري ٨٠ درصدي كافي نيست؟
جعفرزاده وجود «عدم توجه به راي همه» در فراكسيون اميد را بهانه اين جدايي ميداند، اما ميگويد كه فراكسيون سوم «همكار جدي» فراكسيون اميد در مجلس دهم خواهد بود. اما چيزي كه به نظر مشكل ادغام منشعبين از فراكسيون ولايت با فراكسيون اميد است، به نظر چيزي جداي آن ٢٠ درصد اختلافنظر باشد. يك بار مرور صحنه صفكشي سياسي مجلس دهم نشان از تلاش بيوقفه طيف نزديك به علي لاريجاني براي حفظ او در راس پارلمان دارد.
براي اين كار آنها رو به ائتلافهاي موقت آوردهاند و اصلا هم قصد ندارند تا «استقلال» سياسي خويش را فداي اين ائتلافها كنند. اين طيف با قرار گرفتن كنار اصلاحطلبان در انتخابات بالا آمد، با همنشيني مخالفان دولت كرسي رياست را حفظ كرد و حالا ميخواهد تابلوي سياسي خود را نه به دست طيفهاي دست راستي اصولگرايان خراب كند و نه زير سايه تابلوي اصلاحطلبان ببرد، هر چند با آنها ٨٠ درصد اشتراك نظر داشته باشد. با اين تفاسير به نظر قطعي ميرسد كه آنها نهايتا از اصولگرايان مخالف دولت جدا شوند اما هنوز نميتوان برنامه سياسي خاصي را براي اين طيف شناسايي كرد.
اصولگرايان سنتي؛ تنها مدافعان ادامه حيات فراكسيون ولايت
مساله مهمي كه طيف اصولگرايان معتدل با آن مواجه هستند به نيروهاي حدفاصل آنها با طيفهاي مخالف دولت در فراكسيون اصولگرايان ولايت برميگردد. دو سوي اين فراكسيون، يعني چه مخالفان دولت و چه اصولگرايان معتدل موافق دولت رغبتي به ادامه حيات مجموعه اكثريت ندارند. اما نيروهاي موسوم به اصولگرايان سنتي نه ميتوانند به سمت راست بروند و نه اين زمينه در آنها وجود دارد كه با طيف دست چپ از فراكسيون ولايت خارج شوند.
از همينروست كه ميكوشند جلوي تجزيه را بگيرند. محسن كوهكن، قائممقام جبهه پيروان و نماينده لنجان در مجلس به «اعتماد» ميگويد: «الان فعلا دوستان ما تحت تاثير فضاي رقابت هستند و اين فضا كه كمرنگ شود ما دو طرف را دوباره كنار هم مينشانيم و نميگذاريم فراكسيون اكثريت از هم بپاشد.» درست همزمان با او نقوي حسيني نيز در گفتوگو با «اعتماد» تاكيد دارد كه «حركت هماهنگ يك نيروي سياسي مهمتر از بزرگ بودن و كوچك بودن آن است و به همين دليل جدا شدن برخي نمايندگان از نظر من نه تنها تهديد نيست كه حتي ميتواند فرصتي براي ترتيب دادن يك حركت هماهنگ باشد.»
اظهارنظر افرادي امثال كوهكن كه از يك سو با دو طرف اشتراكاتي دارند و از سويي كم تعداد نيستند، نشان ميدهد تشكيل فراكسيون سوم براي طيف معتدلين اصولگرا چندان هم به راحتي صورت نخواهد گرفت چرا كه فراكسيون سوم، قطع به يقين با هر تعدادي نميتواند به اكثريت مجلس تبديل شود و نياز دارد تا در تصميمگيريها براي خود از دل مجلس موتلف پيدا كند. با توجه به اصرار آنها بر داشتن زاويه با مخالفان دولت و فراكسيون اميد، اين موتلف چه كسي خواهد بود؟
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
ضدحمله اصولگرایان اعتدالی به تندروهای مجلس دهم /ماجرای سهمخواهی پایداریها از فراکسیون «ولایت»
ضدحمله اصولگرایان اعتدالی به تندروهای مجلس دهم ماجرای سهمخواهی پایداریها از فراکسیون ولایت سیاست > مجلس - هنوز مجلس دهم پا نگرفته بازی خراب کنی تندروها آغاز شده است تندروهایی که از قضا در مقایسه با دو وجهی اصولگرایان - اصلاح طلبان یک اقلیت محضاند اما همچنااما و اگرهای حضور احمدی نژاد در انتخابات 96/ تاکتیک اصولگرایان معتدل در قبال نزدیکان رئیس جمهور سابق
اما و اگرهای حضور احمدی نژاد در انتخابات 96 تاکتیک اصولگرایان معتدل در قبال نزدیکان رئیس جمهور سابق چهره های معتدل اصولگرا همچون علی لاریجانی و محمدرضا باهنر که در سال های اخیر از جمله منتقدان دولت احمدی نژاد بوده اند معتقدند عملکرد دولت یازدهم رضایت بخش بوده است و جامعه احمدی نمحمدرضا خاتمی: در انتخابات آتی، کاندیدای اصلی اصلاحطلبان، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل، آقای روحانی است
محمدرضا خاتمی در انتخابات آتی کاندیدای اصلی اصلاحطلبان اعتدالیون و اصولگرایان معتدل آقای روحانی است نایب رئیس مجلس ششم معتقد است که آرزوی تندروها برای انتخابات سال 96 برای حذف روحانی تحقق نخواهد یافت وی همچنین مخالفان دولت را متهم به عوام فریبی می کند و اقدام آنها را تمثیلیسبحانینیا: احتمال حمایت اصولگرایان از روحانی در سال 96 /تندروها به دنبال عبور از روحانی هستند
سبحانینیا احتمال حمایت اصولگرایان از روحانی در سال 96 تندروها به دنبال عبور از روحانی هستند سیاست > احزاب و شخصیتها - عصرایران نوشت نماینده سابق مجلس میگوید گروهی در جریان اصولگرایی مانند جبهه پایداری از حامیان احمدی نژاد در انتخابات آینده ریاست جمهوری هستندضدحمله اصولگرایان اعتدالی به تندروهای مجلس دهم /ماجرای سهمخواهی پایداریها از فراکسیون «ولایت»
ضدحمله اصولگرایان اعتدالی به تندروهای مجلس دهم ماجرای سهمخواهی پایداریها از فراکسیون ولایت هنوز مجلس دهم پا نگرفته بازی خراب کنی تندروها آغاز شده است تندروهایی که از قضا در مقایسه با دو وجهی اصولگرایان - اصلاح طلبان یک اقلیت محضاند اما همچنان خط و نشان میکشند به گزارناصری: روحانی گزینه اصلی اصلاح طلبان است/ اصولگرایان معتدل به مقابله با روحانی نمیپردازند/ از ریاست 8 ساله اح
ناصری روحانی گزینه اصلی اصلاح طلبان است اصولگرایان معتدل به مقابله با روحانی نمیپردازند از ریاست 8 ساله احمدینژاد خوشحالیم مردم او را بهتر شناختند یک فعال سیاسی اصلاح طلب می گوید روحانی مشی اصلاحطلبی دارد او وعدههای مهمی را داده است که تاکنون عملی نشده است مانند رفع حصرضدحمله اصولگرایان اعتدالی به تندروهای مجلس دهم
ضدحمله اصولگرایان اعتدالی به تندروهای مجلس دهمتاریخ انتشار جمعه ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۲۵ هنوز مجلس دهم پا نگرفته «بازی خراب کنی» تندروها آغاز شده است تندروهایی که از قضا در مقایسه با دو وجهی اصولگرایان - اصلاح طلبان یک اقلیت محضاند اما همچنان خط و نشان می&zتاکتیک اصولگرایان معتدل در قبال نزدیکان رئیس جمهور سابق
تاکتیک اصولگرایان معتدل در قبال نزدیکان رئیس جمهور سابق روز نو چهره های معتدل اصولگرا همچون علی لاریجانی و محمدرضا باهنر که در سال های اخیر از جمله منتقدان دولت احمدی نژاد بوده اند معتقدند عملکرد دولت یازدهم رضایت بخش بوده است و جامعه احمدی نژاد را در انتخابات آتی قبول نمتوضیح نعمتی درمورد جلسه ائتلافی با اصولگرایان
توضیح نعمتی درمورد جلسه ائتلافی با اصولگرایان نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت بحث انتخاب آقای لاریجانی برای ریاست مجلس موضوع جدایی است و این مسئله ارتباطی به این موضوع ندارد درواقع این موضوع ارتباطی به فراکسیون ولایت نداشت و صرفاً تعدادی از نمایندگان برای انتخاب رئیس مجلس احتمال انشعاب در فراکسیون اصولگرایان/رهروانی ها به دنبال فراکسیونی جدید
ذوالنور در گفت و گو با ایرنا مطرح کرد احتمال انشعاب در فراکسیون اصولگرایان رهروانی ها به دنبال فراکسیونی جدید تهران- ایرنا- منتخب مردم قم در مجلس دهم از احتمال انشعاب در فراکسیون فراگیر اصولگرایان مجلس خبر داد و گفت برخلاف تاکیدات بزرگان اصولگرایی بخشی از فراکسیون رهروان ولایت-
سیاسی
پربازدیدترینها