تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دو خصلت است كه هيچ كار خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833209364




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سنت رمضان در اندونزی از معروف‌ترین غذای افطاری مسلمانان جاکارتا تا هدیه نیاراق + تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سنت رمضان در اندونزی از معروف‌ترین غذای افطاری مسلمانان جاکارتا تا هدیه "نیاراق" + تصاویر
مسلمانان اندونزی به عنوان پرجمعیت‌ترین كشور مسلمان جهان آداب و رسوم منحصر به فردی را در ماه مبارک رمضان دارند.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مسلمانان کشورهای اسلامی با آئین‌ها و آداب‌های مختلف به استقبال این ماه پرخیر و برکت می‌روند.


مسلمانان اندونزی هم به عنوان پرجمعیت‌ترین كشور مسلمان جهان در جنوب شرقی آسیا، آداب و رسوم منحصر به فرد در این ماه دارند. در این کشور هنگامی كه هلال ماه رویت می‌شود، برخی افراد برای تبریك فرا رسیدن ماه مبارك رمضان تا هنگام سحر در مساجد طبل می‏‌زنند و خود را برای خوردن نخستین سحری ماه مبارك رمضان آماده می‌كنند.


مساجد و اماکن مذهبی در این ماه شلوغ‌تر از همیشه است و روزه‌داران به برگزاری جلسات قرائت و تفسیر قرآن مشغول هستند. زنان اندونزی هم پیش از شروع ماه مبارک رمضان به بازار می‌روند و مایحتاج این ماه را فراهم می‌کنند . آنها در طول این ماه به تهیه انواع خوردنی‏های همچون برنج، سبزیجات، مرغ و گوشت قرمز كه به سبك محلی پخته می‌شود، می‌پردازند و سفره‌های سحر و افطار رنگینی را برای خانواده‌هایشان آماده می‌کنند. لازم به ذکر است که فرنی، معروف‌ترین غذای مردم اندونزی برای افطار است.


 مسلمانان این کشور ده شب آخر ماه رمضان را به شب زنده‏‌داری و عبادت‌ می‌گذرانند. آنها بر این باورند که یکی از این شب‌ها، شب قدر و نزول کتاب آسمانی است. با نزدیک شدن به روزهای پایانی رمضان و عید فطر خیابانها و كوچه‌های این سرزمین رنگ و بوی خاص عید را به خود می‌گیرند. بازارها هم مملو از جمعیتی می‌شود که برای كودكان خود لباس و كفش نو می‌خرند، تا در روز عید فطر به تن کنند.


در شب عید فطر نیز مسلمانان اندونزی از خانه‌هایشان خارج می‌شوند و با حضور در خیابان‌ها، ندای الله اكبر سر می‌‏دهند و با زدن طبل و نواختن موسیقی، عید فطر را به یكدیگر تبریك می‌‏گویند. مسلمانان اندونزی در نخستین ساعات روز عید فطر به دیدار والدین و بزرگان فامیل خود می‌روند. در این روز غذاهای محلی و سنتی اندونزیایی در مهمانی ها تهیه می‌شود. سفر به دیگر شهرها نیز برای دیدار با آشنایان و تفریح جزو رسوم اندونزیایی‌ها در تعطیلات چند روزه عید فطر است كه معمولا بیش از یك هفته طول می‌کشد.


البته مسلمانان این کشور به نشانه قدردانی از نعمت و فرصت این ماه مبارک، آیین‌های مختلفی را هم  پیش از فرا رسیدن ماه رمضان برگزار می‌کنند که به شرح زیر است،


*در منطقه جاوه غربی که اکثرت مردم از قبیله سوندا هستند، رسم "مونگاهان" وجود دارد. مونگاهان مراسمی است که سوندایی‌ها برای اظهار خوشحالی از رسیدن ماه مبارک رمضان،  برگزار می‌کنند. در این رسم همه اعضای خانواده و دوستان دور جمع می‌شوند و از یکدیگر طلب حلالیت و عفو می‌‌کنند.



*در مراسم دیگری که در قبیله بتاوی در استقبال از ماه مبارک رمضان انجام می‌شود، مردم به خانه بزرگترهای فامیل مثل پدر بزرگ، مادر بزرگ، عمو و دایی‌ها سری می‌زنند و غذایی به عنوان هدیه برای آنها می‌برند. هدیه "نیاراق" به طور معمول شامل مواد غذایی خام است.


* "پادوسان" نیز مراسمی هیجان‌انگیزی است که مردم در منطقه جوگجاکارتا و جاوه میانه برگزار می‌کنند. این مراسم که برای استقبال از  ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود با حمام یا دوش‌گرفتن در چاه و یا چشمه‌های آب همراه است و مفهوم رسم پادوسان این است که بدن روزه‌داران از درون و ظاهر پاک شود.


* رسم "بالیماو" در پادانگ دارای هیجانی شبیه پادوسان و شامل خود تمیزکردن و یا حمام‌کردن با هم در رودخانه یا حمام است. رسم "بالیماو" معمولا از طلوع تا غروب قبل از ماه رمضان به طول می‌انجامد. "بالیماو" به معنی تمیز‌کردن ظاهر و باطن خود به‌منظور آمادگی کامل برای عبادت در ماه رمضان است.


همچنین جامعه سرامبی مکه دارای مراسم "مئوگانگ" برای استقبال از ماه مبارک رمضان است که طی آن یک بز یا گاو ذبح می‌شود. گفته می‌شود این مراسم برای اولین‌بار در سال ۱۴۰۰ میلادی یا از زمان پادشاهان آچه برگزار شد.


در شهر سمارانگ نیز مراسمی به نام "دوگدران" برای استقبال از ماه مبارک برگزار می‌شود. "دوگدران" از کلمه «دوگ» و «در» مشتق شده است. کلمه دوگ از صدای طبل مسجد که نشانه شروع ماه مبارک رمضان است، گرفته شده و در از صدای توپ جنگی همراه با ضرب طبل مسجد.


افزون بر آن در "کودوس" رسم "دانداگان" برای استقبال از این ماه اجرا می‌شود. دانداگان به معنای انتظار برای اعلام شروع اولین روز در ماه رمضان است. از آنجا که تعداد زیادی از مردم در این مراسم جمع شدند ، این رسم تکامل یافته و به اعلام رسمی اولین روز رمضان از مناره مسجد کودوس رسید. فروشنده‌ها در محل برگزاری این مراسم به فروش کالاهای متنوع می‌پردازند. در حال حاضر دانداگان در اطراف مسجد مناره کودوس برگزار می‌شود.


همچنین مردم سورابایا قبل از شروع ماه رمضان مراسمی به نام "مگعان" برگزار می‌کنند که در اطراف مسجد آمپل در سورابایا برگزار می‌شود. در این مراسم نوعی غذا به نام «آپم» طبخ و به صورت دسته‌جمعی خورده می‌شود. غذاخوردن جمعی در این رسم به معنای عذرخواهی از بستگان و دوستان است.


جامعه جاوا نیز قبل از ماه رمضان به رسم نیدران مشغول می‌شوند. رسم "نیدران" در دهم ماه رجب در آرامگاه پدر و مادر و با دعا و نماز برای آنان آغاز می‌شود. شرکت‌کنندگان در این مراسم پس از دعا به صورت دسته‌جمعی غذا می‌خورند.





سنت رمضان در اندونزی؛ از برگزاری آیین‌های




سنت رمضان در اندونزی؛ از برگزاری آیین‌های




سنت رمضان در اندونزی؛ از برگزاری آیین‌های




سنت رمضان در اندونزی؛ از برگزاری آیین‌های




سنت رمضان در اندونزی؛ از برگزاری آیین‌های


سنت رمضان در اندونزی؛ از معروف‌ترین غذای افطاری شهروندان جاکارتا تا هدیه






۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن