واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رمضان در لبنان؛ از حضور "مسحراتیها" در سحر تا هدیه مردم به یکدیگر در روز "عید فطر" + تصاویر
رویت هلال ماه توسط مسلمانان در لبنان سنتی قدیمی است كه به آن «سیبانه» میگویند و مردم بعد از نماز عشاء به انتظار آغاز ماه رمضان مینشینند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ لبنان یکی از کشورهای منطقه غرب آسیا محسوب می شود که از غرب با دریای مدیترانه حدود ۲۲۵ مرز ساحلی دارد و از شمال و شرق با سوریه و از جنوب با سرزمین های اشغالی هم مرز است.
مرز لبنان با سوریه ۳۷۵ کیلومتر است در حالیکه مرز لبنان با سرزمین های اشغالی تنها ۷۹ کیلومتر است. قسمتی از مرز جنوبی لبنان که همچنان تحت اشغال اسرائیل بوده مزارع شبعا نام دارد. لبنان یکی از کوچکترین کشورهای دنیاست که مساحتی حدود ۱۰۴۵۲ کیلومتر مربع (۴۰۳۵ مایل مربع) دارد و از لحاظ بزرگی، رده ۱۶۶ را در بین کشورهای جهان داراست، در این کشور هم در ماه مبارک رمضان مسلمانان روزه می گیرند.
**رویت هلال ماه در لبنان
رویت هلال ماه توسط مسلمانان در لبنان سنتی قدیمی است كه به آن «سیبانه» می گویند و مردم بعد از نماز عشاء به انتظار رویت هلال ماه رمضان می نشینند. پیش از این به این سنت «استبانه» می گفتند که به مرور زمان از لحاظ لفظی به «سیبانه» مشهور شده است. پیش از آغاز ماه رمضان، مردم خیابان ها و مساجد را تزیین و غبارروبی می کنند و خود را برای دوره های حفظ قرآن کریم آماده می کنند.
از دیگر آداب و رسوم مسلمانان در لبنان این است که «مسحراتی» ها نیمه شب بر طبل می کوبند و مردم را برای سحر بیدار می کنند. البته در بیشتر اوقات مردم لبنان شب های رمضان بیدار هستند و شب خود را در رستوران ها و مراکز تفریحی می گذرانند.
یكی دیگر از سنت های موجود در لبنان در ماه رمضان، بیدار كردن مردم برای خوردن سحری توسط افرادی است كه به آنان "مسحراتی" می گویند. لبنانیها، وعده سحر را یا آخر شب و دیروقت میخورند و یا در همان وقت سحر و قبل از اذان صبح، سحری خود را میل میکنند. البته وعده سحر شامل غذاهای نسبتاً سبک اما بسیار مغذی میباشد تا افراد روزهدار بتوانند تمام طول روز را به راحتی سپری کنند. لبنانیها در وقت سحر، شیرینی بیشتر میخورند. افطار کردن و سحری خوردن در این ماه با انواع غذاهای خاطرهانگیز و فراموش نشدنی همراه میباشند: انواع خرماها، آبمیوههای خنک، انواع سوپهای گرم و خوشمزه، انواع غذاهای گوشتی تهیه شده از گوشت گوسفند و بره و سایر غذاها.
در کشور لبنان نوع غذاهایی که در این ماه مبارک تهیه میشود یکی از موضوعات بسیار مهم محسوب میشود، زیرا در این ماه هر روز غروب و بههنگام صرف افطار انواع غذاهای خوشمزه و آن هم به مقدار زیاد بر سر سفرههای ماه رمضان گذاشته میشود. در کشور لبنان نیز در سراسر ماه مبارک رمضان، مسلمانان از هنگام اذان صبح تا اذان مغرب از خوردن و آشامیدن پرهیز کرده و زمانی که خورشید غروب کرده و زمان افطار فرا میرسد مردم بر سر سفرههای رنگین افطار نشسته و روزه خود را افطار میکنند.
در این کشور، مردم معمولاً روزه خود را در ابتدا با خوردن خرما و یا یک لیوان آب افطار میکنند و پس از آن با خوردن یک لیوان آبمیوه که رفع تشنگی و عطش را میکند و همچنین خوردن سوپ، افطار خود را ادامه میدهند. آب میوههایی که بههنگام افطار مردم روزهدار لبنان میخورند اغلب شامل "جلاب" میباشد که یک نوشیدنی شیرین و تر و تازه تهیه شده از آب انواع توتها (شاهتوت، تمشک و....) بههمراه بادام زمینی است.
***خوردن "سوپ عدس" یکی از سوپهای رایج در میان مردم کشور لبنان و کشورهای حاشیه مدیترانه شرقی است
خوردن "سوپ عدس" یکی از سوپهای رایج در میان مردم کشور لبنان و کشورهای حاشیه مدیترانه شرقی است. این سوپ با پیاز خرد شده و عدس، آب گوشت و یا آب مرغ، زیره سبز، روغن زیتون و رنده پوست لیموترش تهیه میشود که بسیار نیز خوشمزه است. در برخی از کشورهای مسلمان از جمله کشور لبنان، بههنگام وقت افطار، کودکان به شکل گروهی با گرفتن فانوسهایی در دست در خیابانها به راه میافتند و به در خانه اقوام و دوستان رفته و صاحب خانه به آنها شکلات و شیرینی میدهد. پس از خوردن شام و تا قبل از ساعت خواب، انواع مختلفی از شیرینیهای خوشمزه سرو میشود؛ لبنانی ها معمولاً زیاد شیرینی نمیخورند و بیشتر ترجیح میدهند از میوهها بهعنوان دسر استفاده کنند اما در ماه رمضان خوردن انواع کیک و شیرینی بیشتر میشود.
ماه رمضان در کشور لبنان با یک تعطیلات 3 روزه پایان مییابد که به آن «عیدالفطر» میگویند. پس از پایان یک ماه روزهداری، مردم یک جشن و شادمانی در ناهار آن روز که عید فطر میباشد برگزار میکنند و غذایی که اغلب در این روز طبق سنت هر ساله خورده میشود گوشت بره میباشد.
لبنانیها میگویند عید فطر یک روز شادمانی و جشن معنوی است و در این روز هدایا و تبریکات بین افراد رد و بدل میشود و موجی از شادمانی در این روز خجسته فضای کشور را در بر میگیرد. در مجموع مردم در کشور لبنانی ماه مبارک رمضان را با "روزه گرفتن" ، "افطاری دادن" و "مهمانی گرفتن افطار تا سحر" گرامی می دارند و در روز "عید سعید فطر " به یکدیگر هدیه می دهند.
۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]