واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: پیش بینی تک رقمی شدن نرخ تورم ظرف 3 ماه رئیس کل بانک مرکزی گفت: ۵۰ درصد دارایی های نظام بانکی کشور دچار انجماد است.
۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۷ خرداد ساعت 08:17
به گزارش خبرنگار پانا از استان البرز ، ولی الله سیف در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز که بعد از ظهر چهارشنبه در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه سال جاری از ویژگی های خاص و منحصر بفردی برخوردار است، بر ضرورت ایجاد تحرک در اقتصاد و تولید کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه نظام بانکی احساس مسئولیت جدی می کند و با تمام توان وارد صحنه شده است، گفت: نظام بانکی مشکلات ساختاری ناشی از مسائل انباشته شده در دو سه دهه اخیر را به دوش می کشد وقتی گفته می شود. سیف در ادامه با اشاره به اینکه ۵۰ درصد دارایی های نظام بانکی دچار انجماد است، گفت: این مسئله بدان معنا است که از ۵۰ درصدی که استفاده می کنیم هزینه ۵۰ درصد مابقی تحمیل می کنیم. رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در این فضای ایجاد شده امیدواریم با تدبیر و نگاه کارشناسی بتوانیم منابع را جمع آوری کرده تا در اقتصاد کلان کشور تحرک ایجاد شده و منجر به رشد اقتصادی و توسعه شود. رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ۸۰۰ هزار میلیارد تومان کل سپرده های نظام بانکی است، گفت: سال گذشته ۴۱۷ هزار میلیارد تومان حجم کل تسهیلات پرداختی بوده است. وی در ادامه با اشاره به اینکه ۴۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات، تسهیلات رسوبی نیست بلکه تسهیلات جدیدی است که محقق شده، افزود: حدود ۶۰ درصد از این میزان تسهیلات جدید معادل رقم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در ستاد اقتصادی دولت تصمیمات اثربخشی اتخاذ شده، تصریح کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید بر نقش جدی بنگاه های کوچک و متوسط در ایجاد اشتغال پایدار، ۷۵۰۰ تا ۱۰ هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط غیرفعال و راکد در کشور شناسایی شد تا نسبت به ارائه تسهیلات به آنان اقدامات لازم صورت گیرد. پرداخت تسهیلات به واحدهای راکد تحرک بخش اقتصاد کشور وی با اشاره به اینکه میزان تسهیلات در نظر گرفته برای احیای واحدهای کوچک و متوسط راکد و نیمه راکد ۱۶ هزار میلیارد تومان است، گفت: اگر نظام بانکی در این حیطه به درستی وارد شود، تحرک مطلوبی در بخش اقتصادی کشور حاصل می گردد. سیف بیان کرد: این ۱۶ هزار میلیارد تومان برای نظام بانکی کشور رقمی نیست، امید است این ایده خوب را دچار بلایای مختلف نکنیم بلکه به صورت عملیاتی وارد عرصه شویم، از طرفی این منابع باید به واحدهای مورد اعتماد ارائه شود. وی تاکید کرد: تخصیص بهینه منابع محدود توسط دستگاه ها یکی از راه های مهم خروج از رکود به شمار می آید و با تخصیص درست منابع، برون رفت از رکود با سرعت بیشتری انجام می پذیرد.
تکرار تجربه گذشته باعث هدر رفت منابع است وی با بیان اینکه نباید تجربیات غلط گذشتگان را تکرار کنیم چراکه این تکرار باعث هدر رفت منابع می شود، افزود: هنر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، مجاب کردن بانک ها برای ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان متقاضی نیست، باید تعصب ویژه ای نسبت به منابع محدود داشته باشیم تا بی هدف هدر نرود. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه این تسهیلات باید به تولیدکنندگان مستحق واقعی ارائه شود که با تزریق مختصر اعتبار چرخ تولید آن به حرکت در می آید، گفت: اگر کارگروهی تحت عنوان تسهیل و رفع موانع با این منطق موارد را بررسی کند، بهترین نوع استفاده از این منابع محدود انجام می شود. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ سود بانکی در حال کاهش است، تاکید کرد: بانک مرکزی به هیچ عنوان هیچ نرخی خارج از عرف را نمی پذیرد امیدواریم به زودی نرخ تورم تک رقمی شود. وی با اشاره به اینکه موضوع الزام صادر کنندگان به تحویل ارز به نظام بانکی سوءتفاهم است، افزود: الزامی برای این موضوع وجود ندارد و در راستای یکسان سازی نرخ ارز تلاش می شود به بانک ها اجازه داده شود در بازار ارز هم فعال شوند. سیف در پایان با بیان اینکه مصوبات کمیته تسهیل و رفع موانع تولید جز اولویت ها قرار دارد، خاطرنشان کرد: چندین سال است به سمت تعریف استانداردسازی پیش رفته ایم و تلاش می کنیم همه بانک ها در این حوزه وارد شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]