تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه از حق دَم مى زند با سه ويژگى شناخته مى شود: ببينيد دوستانش چه كسانى هستند؟ نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820382395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانک ها برای کاهش نرخ سود سپرده پیش قدم شدند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بانک ها برای کاهش نرخ سود سپرده پیش قدم شدند
در حالی که شورای پول و اعتبار هنوز برای کاهش دستوری نرخ سود سپرده ها و تسهیلات تصمیمی نگرفته است، بانک ها برای کاهش نرخ سود سپرده ها پیش قدم شده اند.
آفتاب :

به گزارش ایرنا، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی چندی پیش شکاف 12 درصدی میان نرخ تورم و نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی را غیرقابل دانسته و گفته بود: در شرایطی که نرخ تورم به 10 درصد رسیده، نرخ تسهیلات 22 درصد است و به طور قطع نرخ سود باید کاهش یابد.
کاهش سود سپرده های بانکی از بانک های خصوصی آغاز شد و به تازگی یکی از بانک ها نرخ سود سپرده یکساله خود را از 18 درصد به 16 درصد کاهش داد و خبرهای رسیده از دیگر بانک ها نیز حاکی از آن است که دیگر بانک های خصوصی نیز قصد دارند در روزهای پیش رو، نرخ سود سپرده های خود را به 15 تا 16 درصد تعدیل کنند.

به این ترتیب، نرخ سود سپرده های بانکی در دو سال گذشته (از اردیبهشت 1393 تاکنون) از 22 درصد به 16 درصد رسیده و کاهش 6 درصدی را تجربه کرده است.
البته مدیران بانکی توافقی برای کاهش نرخ سود سپرده ها نگرفته اند و از این نظر «کوروش پرویزیان» رئیس کانون بانک ها و موسسه های اعتباری خصوصی به ایرنا گفت که هر بانک با توجه به سیاست های داخلی خود و در چارچوب ضوابط قانونی نرخ سود سپرده ها را تعدیل می کند.
با این حال حرکت بانک ها در جهت کاهش سود بانکی آن هم برای چهارمین بار در دو سال گذشته از این نظر اهمیت دارد که هنوز شورای پول و اعتبار در این زمینه جلسه ای نداشته است.
آخرین تصمیم شورای پول و اعتبار درخصوص تعیین نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی به بهمن ماه 94 باز می گردد که بر اساس آن نرخ سود سپرده های یکساله را به 18 درصد، نرخ سود تسهیلات عقود مبادله ای به 20 درصد و عقود مشارکتی را به 22 درصد کاهش داد.

البته در مصوبه شورای پول و اعتبار، حداکثر سود پرداختی تعیین شده است و از این رو تصمیم خودجوش بانک ها در کاهش نرخ سود سپرده ها تابعی از مصوبه پیشین این شوراست.
دلیل تمایل بانک ها به کاهش نرخ سود سپرده ها را می توان در کاهش نرخ سود بین بانکی جست و جو کرد که به دلیل نظارت بانک مرکزی و ساماندهی موسسه های اعتباری غیرمجاز از حدود 30 درصد در اوایل روی کار آمدن دولت یازدهم اکنون به حدود 17 درصد کاهش یافته است.
از سوی دیگر، بازگشت رونق به بازار مسکن و امید به آزاد شدن بخشی از منابع بانک ها در تصمیم مدیران بانکی بی تاثیر نبوده است زیرا آنطور که «حمید زمان زاده» معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی به ایرنا گفت، در سال های گذشته بخشی از منابع بانک ها در بخش بازار مسکن راکد شده بود.

هرچند به اعتقاد کارشناسان این بخش، اقدام پیش دستانه بانک ها در کاهش نرخ سود بانکی تحسین برانگیز است اما همانگونه که وزیر اقتصاد نیز اعلام کرده، کاهش نرخ سود تسهیلات و سپرده ها از سیاست های دولت در سال 95 است و انتظار می رود شورای پول و اعتبار درباره نرخ سود تسهیلات اعطایی نیز وارد عمل شود.



تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن