واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واکنش آنکارا به استعفای سفیر اتحادیه اروپا در ترکیه
عمر چلیک وزیر اتحادیه اروپا و رئیس هیات مذاکره کننده ترکیه با این اتحادیه، با غیر دیپلماتیک خواندن رفتار سفیر اتحادیه اروپا در ترکیه، گفت: ادامه حضور وی در ترکیه دیگر کارایی و معنایی نداشت.
کد خبر: ۵۹۷۹۶۸
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵ - 15 June 2016
به گزارش ایرنا، «هانسجرج هابر» رئیس گروه نمایندگان اتحادیه اروپا در آنکارا که از موضع ترکیه در قبال قرارداد بازپس گیری پناهجویان خارجی انتقاد کرده بود، روز گذشته از مقام خود کناره گیری کرد.
ولکان بوزکر وزیر وقت اتحادیه اروپای ترکیه به اظهارات هابر به شدت واکنش نشان داده و وزارت خارجه ترکیه نیز وی را احضار کرده بود.
عمر چلیک وزیر جدید ترکیه که در حال دیدار از اسلواکی است، در گفت و گو با خبرنگاران همراه خود گفت: این دیپلمات بایستی دو اصل اساسی را می دانست. اولین قاعده ای که دیپلماتها در کشور میزبان رعایت می کنند، احترام به ارزش ها و مقام ریاست جمهوری آن کشور است. سفیر اتحادیه اروپا این دو اصل و قاعده را رعایت نکرد. البته ترکیه واکنش های لازم را نشان داده بود. چنین دیده می شود که ادامه حضور وی در ترکیه دیگر کارایی و مفهومی نخواهد داشت.
هابر که از اکتبر سال گذشته در ترکیه به عنوان سفیر اتحادیه اروپا فعالیت دارد، در ماه گذشته در گفت و گو با گروهی از خبرنگاران ترکیه در آنکارا، با انتقاد از موضع گیری ترکیه در قبال قرارداد بازپس گیری پناهجویان و موضوع شرایط لغو روایدید اتحادیه اروپا برای شهروندان ترکیه گفته بود ضرب المثلی است که می گویند کار را باید به سان یک ترک شروع و به سان یک آلمان به پایان رساند. اما ترکیه به سان یک آلمان شروع و به سان ترک مذاکرات را به پایان رساند.
موضوع لغو مقررات روادید به اتباع ترکیه گرچه بحث قدیمی در روابط ترکیه و اتحادیه اروپاست ولی به دنبال بروز بحران پناهجویان در اروپا و سرازیر شدن دهها هزار نفر به اروپا، اتحادیه در قبال اجرایی کردن قرارداد بازپس گیری پناهجویانی که از طریق این کشور به اروپا متواری می شوند و به شرط هماهنگ کردن قوانین و مقررات صدور گذرنامه با اتحادیه و هم چنین برخی اصلاحات در نظام حقوقی و اداری، موضوع لغو روادید را در دستور کار قرار داده بود.
اتحادیه اروپا 72 معیار برای اینکار مطرح کرده بود که ترکیه در واقع 69 معیار آن را که شامل اصلاحاتی در قوانین و مقررات حقوقی و اداری و فنی بود به جای آورد و مجلس ترکیه نیز به طور شبانه روز با اصرارهای احمد داوداوغلو نخست وزیر وقت ترکیه این اصلاحات را انجام داد.
اما مهمترین مورد انصراف ترکیه از قانون باز تعریف تروریسم بود که ترکیه اخیرا در پی تشدید درگیری ها در مناطق شرق و جنوب شرق و تشدید مخالفت های داخلی، تغییرات جدی در تعریف تروریسم داد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه تاکید دارد صرف تروریست ها نیستند که در قالب قانون مبارزه با تروریسم باید مجازات شوند، کسانی که از تروریسم به هر نحوی حمایت می کنند نیز مشمول این قانون خواهد بود.
با برکناری احمد داوداوغلو و روی کار آمدن دولت جدید در آنکارا، اردوغان با شرایط تحمیلی اتحادیه اروپا به ترکیه به ویژه در خصوص قانون تعریف تروریسم در این کشور به شدت مخالفت کرد و گفت: ترکیه این قانون را عوض نخواهند کرد و اگر زیاد اصرار بورزند می گوئیم که شما به راه خود و ما به راه خود.
اردوغان در همین حال به صراحت گفته است اگر اتحادیه اروپا گام برندارد، ترکیه قانون بازپس گیری پناهجویان را اجرا نخواهد کرد.
رسانه های ترکیه در خصوص اینکه هابر سفیر اتحادیه اروپا در ترکیه استعقا داده و یا برکنار شده است گمانه زنی کرده اند که بروکسل از وی خواسته است تا در مقابل انتقادات خود علیه اردوغان و دولت آنکارا عذرخواهی کند ولی او نپذیرفته و به نوعی وادار به استعفا شده است.
اما مقامات اتحادیه اروپا می گویند هابر تا اول اوت آینده به ماموریت خود در ترکیه ادامه خواهد داد ولی به زودی سفیر جدیدی را به جای وی معرفی خواهند کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]