محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853630359
حذف متخصصان از كميسيونهاي تخصصي مجلس
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
حذف متخصصان از كميسيونهاي تخصصي مجلس
روز نو : چالش کمیسیونهای مجلس دهم همچنان ادامه دارد و روز گذشته نيز انتقاد از نحوه انتخاب اعضای کمیسیونهای تخصصی، در صحن و راهروی پارلمان مشهود بود. صبح دوشنبه زهرا سعیدی، نماینده مبارکه، در صحن علنی بهشدت از روال حاکم بر انتخاب اعضای کمیسیونها انتقاد کرده بود و مطهری که اداره جلسه را برعهده داشت هم اعتراض او را وارد دانسته بود؛ اما باز هم در بر همان پاشنه چرخیده بود و وقتی شامگاه دوشنبه نتیجه انتخاب اعضای کمیسیونها مشخص شد، بازهم افرادی بودند که با وجود تجربه و سابقه مرتبط از کمیسیونی بیرون مانده بودند و برخی دیگر با سابقه کمتر یا حتی بدون سابقه مرتبط به عضویت این کمیسیونها درآمده بودند. زمزمهها از سازماندهیهای زیرپوستی برای تشکیل کمیسیونها با شکل و ترتیبی حکایت میکرد که از دل آن رئيسان خاص برگزیده شوند.
زمزمه سازماندهی خاص در کمیسیونها
در اولین ساعات جلسه علنی دیروز، حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین، در تذکری خطاب به لاریجانی درباره نحوه تعیین اعضای کمیسیونهای تخصصی گفت: «متأسفانه کمیسیونهای تخصصی با وجود عنوان آن بهصورت سلیقهای انتخاب شدند». لاریجانی هم مانند مطهری که روز دوشنبه ایراد را متوجه آییننامه دانسته بود، در پاسخ به این تذکر نماینده قزوین گفت: «آییننامه دراینباره مقداری گردنویسی دارد، البته در هر دوره چنین مشکلی وجود داشته و از آنجا که رؤسای شعب که منتخبان نمایندگان هستند باید اعضای کمیسیونها را مشخص کنند و نقش انسان در این زمینه مؤثر است، ممکن است تشخیصها متفاوت باشد». او البته وعده اصلاح آییننامه را هم داد؛ اما آنچه در روزهای گذشته درحال وقوع بود، فوریتر از آن بود که اصلاح آییننامه در آینده بتواند تأثیری بر آن داشته باشد. تا اینجای کار اعضای هشت کمیسیون انتخاب شده بودند و به جز انتقادهايي که درباره انتخاب اعضای کمیسیون صنایع و کمیسیون انرژی وجود داشت، انتخاب اعضای دو کمیسیون دیگر نیز، بیحرفوحدیث نبود. کرسیهای کمیسیون آموزش که اولویت بسیاری از فراکسیون امیدیها بود، بهگونهای تقسیم شده که این فراکسیون دست بالا را نداشته باشد و حتی در همین شرایط پایاپای هم اخباری به گوش میرسید که قرار است در بررسی مجدد، یکی دیگر از فراکسیون امیدیها از این کمیسیون حذف شود تا تیم زاهدی که همچنان بهدنبال استمرار ریاست خود بر این کمیسیون هستند، در رقابت با فراکسیون امیدیها، برتری داشته باشند. درباره کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز اما و اگرهایی به گوش میرسید؛ در این کمیسیون هم انتخاب اعضا بهگونهای بود که به نظر میرسد بهنفع ریاست بروجردی باشد؛ در این کمیسیون هم هیچ طیفی برتری مطلق ندارد، اما حذف برخی از چهرههایی که سوابق و تحصیلاتشان مرتبط با این کمیسیون بوده و در کنار آن قراردادن نام برخی افراد در بین اعضا که سوابق مرتبط با این کمیسیون نداشتهاند، این شائبهها را پررنگ میکرد.
اعمال سلیقه برخی افراد
به جای بررسی سابقه و تجربه
پروانه مافی، نماینده مردم تهران که کمیسیون امنیت ملی را بهعنوان اولویت خود برگزیده بود و از این کمیسیون کنار گذاشته شد، درباره انتقادها از نحوه انتخاب اعضای کمیسیونها به «شرق» گفت: «نحوه انتخاب اعضا برای کمیسیونها در آییننامه، قواعد مشخصی دارد، انتظار ما هم این است که دوستان همین آییننامه را اجرا کنند. اعتراضی که وجود داشت این بود که در انتخاب افراد برای کمیسیونها، به آییننامه توجه نشده است. آییننامه بر تخصص، تجربه و سابقه عضویت در کمیسیون در مجالس قبلی تأکید ميكند. در ویرایش سال ٩٥ آییننامه تصریح شده باید امتیازبندی شود. روش امتیازبندی در ویرایش قبلی آییننامه وجود نداشت و اینکه اكنون به آییننامه اضافه شده، نشان میدهد قبلا مشکلاتی به وجود آمده و برای جلوگیری از تکرارش، روش امتیازدادن که معقول هم هست، پیشبینی شده است. این اصلاح در آییننامه اعمال شده و در ماده ٤٢ مواردی مانند مدارک تحصیلی و تطابق تجربه پیشبینی شده، در این صورت دیگر رأیگیری بلاموضوع است؛ اما آنچه نمایندگان از آن انتقاد ميكنند، این است که بدون درنظرگرفتن این ماده آییننامه، رأیگیری شده و گاهی رؤسای شعب براساس سلیقه شخصی براي حذف یا انتخاب افراد برای عضویت در کمیسیونها رأی دادهاند». مافی با تأکید بر اینکه تعداد نمایندگان معترض به این وضعیت زیاد است، درباره نتیجهبخشبودن مذاکرات برای اصلاح برخی از انتخابها ابراز امیدواری کرد و افزود: «البته من رفتن خودم به کمیسیون شوراها و امور داخلی را که اولویت دومم بود، نهایی کردهام؛ اما آقایان و خانمهای نمایندهای که به این وضعیت اعتراض دارند، کم نیستند و امیدوارم در بررسی نهایی لااقل برخی از آنها بتوانند به حوزههای تخصصی خود بروند».
ما را حذف کردند
تا فردی که میخواهند رئیس شود
اما عبدالرضا هاشمزائی دیگر نماینده مردم تهران که بهعنوان یکی از باسابقهترین نمایندگان مجلس از جمع کمیسیون صنایع کنار گذاشته شده، در گفتوگو با «شرق»، با صراحت از خطوربطهای سیاسیاي که برای تأثیرگذاری بر انتخاب رؤسای کمیسیونها، برخی افراد را از عضویت در کمیسیونهای تخصصی محروم کرده است، سخن گفت. او با بیان اینکه من حدود ٥٠ سال سابقه کار اجرائی در حوزه صنعت دارم، به «شرق» گفت: «از نمایندگی مجلس و عضویت در کمیسیون تخصصی مخابرات و نیرو تا پنج سال معاونت وزیر پست و تلگراف و تلفن و مدیرعاملی شرکت صنایع ملی مس ایران و ریاست هیأتمدیره آن، بخشی از سوابق من است. من سمت مدیریتی در هلدینگ کوثر داشتهام، مشاور وزیر بودهام و صاحبان صنایع بزرگ در ایران و جهان، من و سوابقم را میشناسند. اكنون کسانی که من را میشناسند، در این دو روز با تعجب میپرسند که چطور میشود تو با این همه سابقه در کمیسیون صنایع جایی نداشته باشی؟». او که ریاست سنی مجلس در روزهای آغازبهکار را بر عهده داشت، در پاسخ به این سؤال که چرا این سوابق در انتخاب اعضای کمیسیونها نادیده گرفته شد، تأکید کرد: «همه اینها براساس خط و خطبازی و جناحبازی سیاسی بود. یعنی کلا تصورشان این بود که مثلا اگر من عضو کمیسیون صنایع باشم، ممکن است آن آقایی که میخواهند رئیس شود، یک رأی او کم شود و ریاست کمیسیون به کس دیگری برسد».
هاشمزائی با بیان اینکه «هم برای خودم و هم برای مجلس متأسفم که اینطور در آن تصمیمگیری میشود»، تصریح کرد: «الان برای کمیسیونهایی که بیش از حد نیاز، متقاضی داشتهاند، رؤسای شعب ١٥گانه به همراه یکی از نواب رئیس مینشینند و رأیگیری میکنند؛ درحالیکه براساس ماده ٤٢ آییننامه داخلی، باید امتیازبندی کنند و جایی که امتیازبندی شود، رأیگیری معنایی ندارد. الان بیایند سوابق اجرائی و سابقه مجلس و سایر سوابق افراد را امتیاز بدهند و جمع کنند. من اینجا با قاطعیت میگویم در کل این مجلس هیچکس نمیتواند در صورت امتیازبندی، به اندازه من سابقه و تجربه ارائه دهد. اما من الان باید در مجلس قدم بزنم و ببینم کدام کمیسیون خالی میماند و به آنجا بروم. این انگیزه کار را از نماینده میگیرد. دیشب من میهمان یک افطاری با حضور صنعتگران بخش دولتی و بخش خصوصی بودم و اینها وقتی شنیدند من در کمیسیون صنایع نیستم شوکه شدند».
لاریجانی قول بررسی داد
او درباره پیگیری این ماجرا نیز گفت: «ما به هیأترئیسه اعتراض کردیم. باید هیأترئیسه بنشیند و اعتراض ما را بررسی کند. ما که چیز اضافهای نمیخواهیم، میگوییم باید ماده ٤٢ آییننامه رعایت شود. هیأترئیسه بررسی کند که آیا مطابق آییننامه رفتار شده یا نه؟!». هاشمزائی با بیان اینکه اعتراض خود را به لاریجانی نیز گفته، افزود: «آنطور که ایشان به ما پاسخ داد، قرار است در جلسهای این موضوع را بررسی کنند. من معتقدم سوگندی که ما و هیأترئیسه به قرآن یاد کردهایم، تا آییننامه را اجرا کنیم باید مورد توجه قرار گیرد. الان ماه رمضان است و همین ماده ٤٢ آییننامه اگر درست اجرا شود، خیلی از دوستان به جای اصلی خودشان بازمیگردند. ما قسم خوردهایم و باید به سوگندمان عمل کنیم». این نماینده مردم در مجلس همچنین در پاسخ به این سؤال که چقدر احتمال دارد، در نتیجه اعتراضها، ترکیب کمیسیونها تغییر کند، گفت: «هیأترئیسه باید وارد شود و ترکیب کمیسیونها براساس ماده ٤٢ مجددا بررسی شود. ما الان کسی را داریم با دکترای تخصصی انرژی نتوانسته وارد کمیسیون انرژی شود، یا کسانی که با دکترای علوم سیاسی و روابط بینالملل نتوانستهاند وارد کمیسیون امنیت ملی شوند و مثل بنده باید اینجا قدم بزنند و ببینند کدام کمیسیونها خالی است تا آنجا بروند. من نمیگویم همه افراد کمیسیونها اینطور هستند. بالاخره الان در همین کمیسیون صنایع هم افراد باتجربه و با سابقه داریم اما افرادی هم هستند که نمیدانند به قول معروف صنعت را با سین مینویسند یا با صاد!»
برخورد سیاسی با یک طیف خاص
از سوی دیگر محمدرضا تابش، از اعضای هیأترئیسه فراکسیون امید که بهعنوان یکی از رؤسای شعب در فرایند انتخاب اعضای کمیسیونها حضور داشته هم با تأیید اینکه بعضی از افراد دارای تخصص، بنا بر نگاهها و گرایشهای جناحی تأیید نشده و از برخی کمیسیونها کنار گذاشته شدهاند، گفت: «ما در بین رؤسای شعب، با اینکه یکی از نواب رئیس هم در جلسات بود، اقلیت بودیم؛ اما با وجود اینکه اقلیت بودیم توانستیم در تعامل با اکثریت موفقیتهایی داشته باشیم، البته نميتوان انکار كرد كه بههرحال با یک طیف از نیروهای ما برخورد سیاسی میکردند». تابش با اشاره به حذف برخی از افراد از برخی کمیسیونها، به حضور این افراد در کمیسیونهایی که برای اصلاحطلبان نیز مهم است، ابراز امیدواری کرد و گفت: «انشاءالله در کمیسیون شوراها و فرهنگی اکثریت خواهیم داشت». او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود تصریح آییننامه بر لزوم امتیازبندی متقاضیان عضویت در کمیسیونها، بازهم برای انتخاب اعضا رأیگیری شده و امکان حذفهای سیاسی فراهم شده، گفت: «امتیازبندی یک ملاک و معیار برای رأیدادن است؛ اینها عیبهای آییننامه است. اگر مشخصا بگویند امتیازبندی، دیگر رأیگیری نمیشود و براساس امتیازها افراد انتخاب میشوند؛ اما وقتی بعدش میگویند رأیگیری، یعنی ملاک رأیگیری است و اینها همدیگر را نسخ میکنند. اینکه من بارها گفتم باید سازوکارها عوض شود، برای همین است. اینها ایرادات آییننامه است که شما الان دارید میبینید و به آن اشاره میکنید؛ ولی بههرحال تا این آییننامه هست، تکلیف با رأیدادن مشخص میشود و این اتفاقات میافتد».
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
جلالی: دانش، تجربه و سابقه؛ ملاک عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی مجلس
جلالی دانش تجربه و سابقه ملاک عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی مجلس نماینده مردم تهران گفت در جلسه امروز تعیین عضویت نمایندگان 3 مؤلفه دانش تجربه و سابقه عضویت مورد بررسی قرار میگیرد کاظم جلالی نماینده مردم تهران در مجلس در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خباعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس مشخص شدند
اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس مشخص شدند شعبه های پانزده گانه مجلس شورای اسلامی گزارش اولیه خود درباره اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس را تهیه و تدوین کردند البته کمیسیونهایی که اعضایشان بیش از ۲۳ نفر ظرفیت کمیسیون است در جلسه آتی شعب اعضای مازاد به کمیسیونهایی با درخواست عضویت کداوطلبان کمیسیونهای تخصصی مجلس مشخص شدند/ لاریجانی به امنیت می رود، مطهری به فرهنگی نمی رود
داوطلبان کمیسیونهای تخصصی مجلس مشخص شدند لاریجانی به امنیت می رود مطهری به فرهنگی نمی رود سیاست > مجلس - تابناک نوشت لیست اولیه عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیونهای تخصصی خانه ملت مشخص شد نمایندگان بر اساس اولویت بندیشان به عضویت کمیسیونهای تخصاعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس
اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلستاریخ انتشار يکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۲ ۱۲ شعبه های پانزده گانه مجلس شورای اسلامی گزارش اولیه خود درباره اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس را تهیه و تدوین کردند به گزارش تابناک البته کمیسیونهایی که اعضایشان بیش از ۲۳ نفر ظرفیت کمیسیون استلابی و زد و بند بر سر کمیسیونهای تخصصی مجلس/ چهرههای اصلاحطلب را محروم کردهاند/مقصد نهایی عارف و مطهری کج
لابی و زد و بند بر سر کمیسیونهای تخصصی مجلس چهرههای اصلاحطلب را محروم کردهاند مقصد نهایی عارف و مطهری کجاست یک نماینده تهران در مجلس ضمن هشدار نسبت به نحوه تشکیل کمیسیون فضای عمومی مجلس را علیه اصلاحطلبان خواند و گفت متاسفانه خیلی از چهرههای اصلاحطلب و عضو فراکسیون امدوشنبه؛ برگزاری انتخابات هیاترییسه کمیسیونهای تخصصی مجلس
دوشنبه برگزاری انتخابات هیاترییسه کمیسیونهای تخصصی مجلس سیاست > مجلس - تسنیم نوشت سخنگوی هیات رئیسه مجلس از برگزاری انتخابات هیات رئیسه کمیسیونهای تخصصی خانه ملت خبر داد و گفت اعضای هیئت رئیسه کمیسیونها پس فردا در جلسهای انتخاب میشوند بهروز نعمتی سخنگوی هیئتاعضای ۸کمیسیون تخصصی مجلس را بشناسید/عارف به کمیسیون آموزش رفت، مطهری حذف شد
اعضای ۸کمیسیون تخصصی مجلس را بشناسید عارف به کمیسیون آموزش رفت مطهری حذف شدبخش سیاسی الف 25 خرداد 95تاریخ انتشار سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۵ ۵۳ ۱۶ روز بعد از آغاز به کار مجلس دهم تکلیف اعضای ۸ کمیسیون تخصصی مجلس مشخص شد با این وجود سرنوشت اعضای کمیسیونهایاعضای 8کمیسیونتخصصیمجلس را بشناسید/عارف به کمیسیونآموزش رفت،مطهریحذفشد/یک دلواپس در امنیت ملی
اعضای 8کمیسیونتخصصیمجلس را بشناسید عارف به کمیسیونآموزش رفت مطهریحذفشد یک دلواپس در امنیت ملی سیاست > مجلس - 16 روز بعد از آغاز به کار مجلس دهم تکلیف اعضای 8 کمیسیون تخصصی مجلس مشخص شد به گزارش خبرآنلاین با این وجود سرنوشت اعضای کمیسیونهای فرهنگی شوراهلیست اولیه عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی مجلس (+جزئیات)
لیست اولیه عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی مجلس جزئیات لیست اولیه عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیونهای تخصصی خانه ملت مشخص شد به گزارش فارس شعبات 15 گانه مجلس شورای اسلامی گزارش اولیه خود درباره اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس را تهیه و تدوین کردند طبق این گزارشلیست اولیه عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی مجلس
لیست اولیه عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی مجلس لیست اولیه عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیونهای تخصصی خانه ملت مشخص شد به گزارش نامه نیوز شعبات ۱۵ گانه مجلس شورای اسلامی گزارش اولیه خود درباره اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس را تهیه و تدوین کردند طبق این گزارش ن-
گوناگون
پربازدیدترینها