واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: راهنمای خرید خانه جدید
اگر قصد خرید خانه را دارید به نکات کلیدی زیر توجه کنید.
به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نكات زیر را بهخصوص هنگام خرید خانه مدنظر داشته باشید:
یك خانه فقط شامل آپارتمان یا واحد شما نمیشود، از كوچه گرفته تا ورودی، پلهها و آسانسور جزئی از محدوده زندگیتان به شمار میآیند؛ پس با دقت زیاد از همان ابتدا ساختمان را بررسی كنید. دقت كنید ساختمان موردنظر چه نمایی دارد، سپس وارد ساختمان شوید. بهتر است در ورودی ساختمان نسبت به پیادهرو كمی داخلتر باشد، این موضوع از نظر حفظ فضای نیمهخصوصی بسیار مهم است.
وارد ساختمان شوید، اگر یك فضای كوچك قبل از پلهها باشد بدان معناست كه طراح این ساختمان دقیق عمل كرده و در ابتدای ورود وقفه كوچكی ایجاد كرده است؛ این نكته مثبتی در ساختمان به حساب میآید.
در فضای راهپلهها سه نكته مهم وجود دارد:
1. عرض آن كم یا زیاد نباشد.
2. بهتر است نورگیری راهپلهها از نور طبیعی و از طریق پنجرهها باشد.
3. بهتر است دیوارههای راهپلهها از مصالحی با مقاومت بالا پوشیده شده باشد. ساختمانهایی كه راهپلههای رنگ شده دارد با یك یا دو بار اسبابكشی صدمه میبیند و جلوه بدی به محیط میدهند. بنابراین گزینههای دیگر مثل سنگ و غیره بهتر است.
مساله دیگری كه در مبحث نور و سطح پنجرهها اهمیت دارد، حجم پنجرههاست. گاهی اوقات تعداد زیاد پنجرهها و بزرگ بودن سطح آنها بسیار خوشایند جلوه میكند در حالی كه در درازمدت، آرامش شما را از بین میبرد. سطح زیاد ورود آفتاب، نور و گرما، گاهی شما را مجبور به استفاده از پردههای ضخیم، سیستمهای خنككننده و گرمكننده قوی میكند. در شرایط فعلی كه بیشتر به سمت صرفهجویی انرژی میرویم، داشتن پنجره زیاد در سطح سالن، دردسرهایی بهوجود میآورد. بنابراین كم و زیاد بودن نور داخل ساختمان را خوب بررسی كنید.
3. به تناسب میان فضاهای مختلف دقت كنید؛ گاه سازندگان برای توجه خریداران، یك فضا به طور مثال پذیرایی را بزرگ در نظر میگیرند تا نظر مشتری را جلب كنند. درست است كه شما در نگاه اول جذب سالن بزرگ میشوید، اما این بزرگی سالن باعث كوچك شدن آشپزخانه، اتاقخوابها و سرویسهای بهداشتی میشود كه مشكلاتی هم به همراه دارد. در نتیجه توجه داشته باشید كه بزرگی یكی از فضاها، آسیبی به فضاهای دیگر خانه وارد نكرده باشد. به طور مثال در یك خانه 60 متری بهتر است فضاها به این صورت تفكیك شده باشند: اتاق خواب 12 متری، آشپزخانه حداقل 10 متری، سرویسهای بهداشتی 5 متری و یك سالن حدود 30 متری.
استانداردهای فضا در یك واحد مسكونی
حال به طور دقیقتر به تعریف كیفیت فضاهای یك واحد مسكونی میپردازیم. بررسی كیفیت این فضاها، شما را در یافتن چیدمانی مناسب و زیباتر راهنمایی خواهد كرد.
1. پیشورودی: یكی از فضاهای كوچك و پر اهمیت در واحد مسكونی، فضای پیشورودی است كه بسیاری از استرسها و نگرانیهای كوچك و لحظهای را از بین میبرد. داشتن یك پیشورودی كه حالت كفشكن نیز داشته باشد، حریم خصوصی منزل شما را كاملا حفظ میكند. در این صورت شما به راحتی میتوانید در منزل خود را باز كنید با همسایه، پستچی، پیك رستوران و... صحبت كنید بدون آنكه حریم خصوصی شما به خطر بیافتد. این فضا جایی مناسب برای قرار گرفتن جاكفشی، یك آینه قدی و نورپردازی ملایم است.
2. هال خصوصی: همیشه افراد خانواده در الویت قرار دارند، بنابراین در ابتدا به آرامش و آسایش خانواده خود بیاندیشید؛ به عنوان مثال فضایی كه كودكانتان به راحتی به تماشای تلویزیون بپردازند و بازی كنند بدون آنكه نگران رسیدن یك مهمان ناخوانده باشید. هال خصوصی میتواند از یك طرف به آشپزخانه و از سوی دیگر به اتاقخوابها راه داشته باشد و اصلا اهمیتی ندارد كه فضای بسیار بزرگی باشد. یك فضای كوچك هم كافی است كه شما در آن یك كاناپه راحت و تلویزیون قرار دهید. این فضای كوچك، مكان مناسب و دنجی برای اعضای خانواده است تا در كنار هم به تماشای تلویزیون بپردازند.
3. آشپزخانه: یكی از فضاهای استراتژیك خانه، آشپزخانه است. در صورتی كه آشپزخانه باز بخواهید بهتر است آشپزخانهتان 3 دیوار داشته و از یك جهت باز باشد. تجربه نشان داده آشپزخانههایی كه از دو یا حتی سه طرف باز هستند، اگرچه در ظاهر بسیار زیبا و دلباز به نظر میآیند اما در هنگام چیدمان مشكلاتی ایجاد میكنند. از طرف دیگر باز بودن بیش از حد فضا، ناآرامی و تنش ایجاد میكند. آشپزخانه اپن بیشتر برای خانههایی با متراژ پایین توصیه میشود.
۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]