واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چشم امید اسپانیا به "یورو 2016" برای خاموش کردن درگیریهای سیاسی
برخی کارشناسان بر این اعتقادند که موفقیت های تیم ملی اسپانیا میتواند به طور کلی در انتخابات پیش روی کشور و اتحاد ملی تاثیر مثبت بگذارد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به گوناگونی کانون های جدایی طلبی در اروپا، طبق برخی برآوردها احتمال دارد که بیش از 10 دولت تازه در قرن بیست و یکم پا به عرصه ی وجود گذارد. حتی گرایش های جدایی طلبانه در برخی از کشورها در وضعیت عملیاتی شدن قرار گرفته که به طور ویژه می توان از منطقه باسک و کاتالونیا در اسپانیا نام برد.
اسپانیا از جمله اعضای اتحادیه اروپا است و همچنان که اشاره شد از مدت ها پیش با بحران جدایی طلبی در بخش هایی از خاک خود به ویژه در ایالات باسک و کاتالونیا رو به رو بوده است، بررسی نمونه های جدایی طلبی در اروپا نشان می دهد که بحران اقتصادی و مسایل سیاسی- هویتی، 2 متغیر اصلی تاثیرگذار بر جدایی طلبی در قاره سبز است و اکنون موضوعی به نام بحران پناهجویان و آوارگان نیز بر آن افزوده شده و ظرفیت های بیشینه شدن گرایش های جدایی طلبانه افزایش یافته است.
منطقه باسک منطقهای است که بخشی از آن در اسپانیا و بخشی دیگر آن در فرانسه قرار دارد.
منطقه باسک در واقع قدم در راهی گذاشته که منطقه کاتالونیا نیز میخواهد به آن برسد. کاتالونیا نیز در سالهای گذشته دهها نظرخواهی غیررسمی درباره اینکه آیا شهروندان این منطقه میخواهند از اسپانیا جدا شوند یا خیر، برگزار کرده است، اما مادرید تاکید کرده که همه این نظرخواهیها غیرقانونی هستند.
اما ارتباط این موضوع به فوتبال همواره خودش را در ورزشگاه ها نشان داده است و حساسیت موضوع در حدی است که حدودا یک ماه پیش فدراسیون فوتبال اسپانیا به اصرار یوفا و حکم تازه دادگاه عالی ورزش کاتالونیا، ورود پرچمهای کاتالونیا را به استادیوم آزاد اعلام کرد اما درباره شعارهای ضد حکومتی هشدار جدی داد.
پیش از این باشگاه بارسلونا حتی از ورود پرچمهای کاتالونیا به داخل استادیوم نیز منع میشد اما دادگاه عالی اسپانیا و دادگاه ورزش کاتالونیا با توجه به حکم اخیر یوفا، باعث شدند تا فدراسیون فوتبال اسپانیا به رغم میل باطنی مجوز ورود پرچمهای کاتالونیا را صادر کنند.
در حکم اخیر یوفا آمده است: چیزی که باعث ترویج نژادپرستی، خشونت، اصل عدم تحمل دیگری و بیگانه سیتزی شود، نباید در فوتبال رویت شود، نفوذ سیاست در فوتبال و یا نفوذ یک طرز تفکر خاص در ورزش ممنوع است.
طبق توافق احزاب سیاسی در اسپانیا و بر اساس دستور پادشاه فیلیپ قرار است ۲۶ ژوئن در این کشور انتخابات زودهنگام برای تشکیل دولت برگزار شود. نظرسنجی ها نشان می دهد راخوی می تواند از ریاست حزب خلق اسپانیا کنار گذاشته شود. براساس نتایج نظرسنجی موسسه متروسکوپیا که در روزنامه ال پائیس منتشر شد حدود ۷۴ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند در صورت حفظ دولت ائتلافی حاضرند علیه راخوی رای دهند. در این نظرسنجی معلوم شد طرفداران حزب حاکم چندان به ریاست راخوی به عنوان نخست وزیر اسپانیا اعتقاد ندارند.
همچنین یک بررسی میدانی نشان داد بیشتر رای دهندگان اسپانیایی به حکومت ائتلافی در این کشور اعتقاد دارند. مردم اسپانیا اعتقاد دارند حکومت ائتلافی با شرکت احزاب مختلف در دولت موجب کاهش فساد خواهد شد.برخی کارشناسان نیز بر این اعتقادند که موفقیت های تیم ملی می تواند به طور کلی در انتخابات پیش روی کشور و اتحاد ملی تاثیر مثبت بگذارد.گزارش از هدیه آقاپور
۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]