محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831418618
میتینگهای بیهدف برای انجام هیچ کار
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: میتینگهای بیهدف برای انجام هیچ کار
وطن امروز در تحلیلی به پدیده میتینگ دهه هشتادیها در مجتمع کورش پرداخته است که در ادامه میخوانید:
به گزارش نامهنیوز، میتینگ کورش و حواشیاش، نقل محافل حقیقی و مجازی شده است و تیتر یک و دو بعضی روزنامهها. گروهی حاضران در میتینگ را- که باید از متولدان اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد باشند- به چوب ملامت میرانند که «بیمسؤولیتند و بیادب و الکی خوش و بیهویت و بیآرمان و بیدغدغه و بی...» و برخی نیز زبان به ستایششان گشودهاند که «آفرین بر این نسل که میتواند چنین میتینگی را هماهنگ کند، این نسل فهمیده است که باید برای خودش زندگی کند، دغدغههای زمینی داشته باشد و به جای افقهای بلند به دور و بر خودش نگاه کند، نسلی که نمیخواهد بسوزد، نسلی که....».
مهمترین نکته بحثهای پیرامون این میتینگ، مقایسه 2 نسل معروف به دهه شصتیها و دهه هفتادی/ دهه هشتادیها است. دهه شصتی که مدعی است ارزشهایی داشته که ارزشهای واقعیاند و نسل بعدی که به نظر با ارزشهای رایج دهه قبل بیگانه است و ارزشهای خودش را ارزشهای معتبر میداند. اما آیا این میتینگ، نماد واقعی تضادها و تفاوتهای این 2 نسل است؟
نسل دهه شصتی هم با میتینگ و گردهمایی و دورهمی بیگانه نبود. به اشکال مختلف و مناسبتهای مختلف، اشخاص دور هم جمع میشدند و تعامل برقرار میکردند. از مواردی مثل هیئات مذهبی گرفته تا جشنهای پس از پیروزیهای ورزشی و سیاسی یا تجمعهای اعتراضی و کمپینها. حتی مواردی مثل آببازی پارک آب و آتش و جمع شدن موفرفریها در پارک ملت هم که از نظر نوع فراخوان- که در فضای مجازی صورت گرفته بود- و ترکیب حاضران- که اکثرا جوانان بودند- و هدف تجمع- که خوشگذرانی و تفریح بود- شباهت بسیاری با میتینگ کورش داشت. اما هیچ یک از این موارد تا این اندازه اهمیت پیدا نکردند. چرا؟
برای پاسخ به این سوال، بهتر است اول واقعه «میتینگ کورش» را توصیف و تحلیل کنیم. یک کانال تلگرامی با حدود 20 هزار عضو چند ماهی است هر از چند گاه، روزی را به عنوان موعد میتینگ مشخص میکند و مکانش را اعلام میکند. روز 18 خردادماه هم قرار بوده است بزرگترین میتینگ اعضای این کانال در مجتمع کورش تشکیل شود که شده است آنچه شد. چند نکته:
اول- اعضای یک کانال با جمعیت 20 هزار نفر، قطعا هیچ شناختی از هم ندارند. بویژه که پیامهای این کانال در دیگر گروهها نیز به اشتراک گذاشته میشود و بعضی از پیامهای آن تا 70 هزار بار دیده شده است. ضمنا تنها کار این کانال، اعلام موعد و مکان میتینگهاست و کارویژه دیگری ندارد که اعضا مطمئن باشند با همدیگر در یک ویژگی (مثلا علاقه به حیوانات، علاقه به کودکان کار، اهل ورزش بودن یا حتی یک خصیصه ظاهری مثل موفرفری بودن) مشترکند. در واقع این کانال دعوت به حضور در میتینگی با حضور مطلق بیگانگان میکند.
دوم- میتینگها هم هیچ موضوع و دستور کار مشخصی ندارند. نه قرار است فعالیت مشخصی - مثل کوهنوردی یا آب بازی پارک آب و آتش- انجام داده شود، نه میهمان نامداری (مثل یک خواننده یا بازیگر) در میتینگ حضور خواهد داشت و نه قرار است پیام مشخصی (مثل اعتراض به وضع بد آموزشوپرورش) از این تجمع مخابره شود.
سوم- مکانی که برای این میتینگ انتخاب شده است هم باید مورد توجه قرار بگیرد. با بررسی کانال متوجه میشویم اکثریت قریب به اتفاق میتینگها در مرکز خرید پالادیوم، مرکز خرید کورش و مرکز خرید تیراژه برگزار شده است. این پاساژها فاقد هرگونه فضای تفریحی جمعی هستند و صرفا کافه و فودکورت و شهربازیهای کوچکی دارند که سر جمع توان سرویسدهی به 100 الی 200 نفر را دارند. در واقع دعوت به میتینگها، دعوت به اشغال فضای آزاد روبهروی مغازهها و درون لابیهاست.
سوال: برای چه کاری به میتینگ میرویم؟ جواب: برای اینکه تعدادی غریبه دیگر هم آنجا هستند. سوال: و قرار است چه کار کنیم؟ جواب: هیچ کار. سوال: حداقل جای خوشآبوهوا و خوشمنظرهای است دیگر؟ جواب: نه! یک مرکز خرید.
اصلیترین نکته همین جاست. هر موقع از روز شما از خانه بیرون بیایید و بروید به یک خیابان شلوغ یا یک مرکز خرید، تعدادی غریبه آنجا خواهید دید که قصد کار مشترکی با شما ندارند. در واقع این کانال «هیچ» به شما عرضه میکند و از شگفت روزگار اینکه این «هیچ» مشتری چندصد نفره پیدا میکند. البته که ممکن است این جوانان و نوجوانان با شلوغ شدن محل میتینگ، حرکت و فعالیت گروهی را هم انجام دهند ولی چنین حرکات فیالبداههای، نه در قصد مشترک حاضران بوده است و نه به ابتکار دعوتکنندگان.
«امیل دورکیم»، پدر جامعهشناسی مدرن، در تحلیل رشد و تکامل جوامع از جامعه مکانیک به جامعه ارگانیک، وضعیتی را تشریح میکرد که پیوندهای جامعه مکانیک سست شده و در آستانه گسستن است تا به جامعه ارگانیک بدل شود. از سوی دیگر هنجارهای جامعه مکانیک نیز از بین رفتهاند اما مساله اینجاست که هنجارهای جامعه ارگانیک جدید نیز هنوز شکل نگرفتهاند. این وضعیت را دورکیم «آنومی» یا «خلأ هنجاری» مینامد. وضعیتی که جامعه ارزش مشخص و مسلطی برای خود ندارد. با دقیق شدن در میتینگ کورش و اقبال به آن نیز به سادگی میتوان این خلأ ارزش را مشاهده کرد. ارزشهای مسلط جامعه سنتی ایران- حداقل درباره مطالعه- شدیدا سست شده است. ارزشهایی که عفت، حجب در تعامل با جنس مخالف، محور بودن خانواده، عزت نفس و جوانمردی مشتی از خروار آن بود کمرنگ شدهاند و ارزشهای جامعه مدرن که نظم و قانونمندی و اهمیت وقت است نیز هنوز نتوانستهاند جایگزین آن شوند. در این وضعیت، میتینگ کورش مثال خوبی است که به ما نشان بدهد بخشی از جامعه چنان از ارزشها خالی شده است که دعوت به حضور در یک جای معمولی، بدون حضور افراد ارزشمند و بدون قصد انجام کاری ارزشمند را لبیک میگوید؛ یک توده انسانی خنثی و بیهدف.
از سوی دیگر حضور پررنگ این نسل در فضای مجازی، 2 اثر عمده بر آنها داشته است.
1- مرجعیت فضای مجازی: اینکه این نسل عمده اطلاعاتش را از فضای مجازی میگیرد و آن هم نه سایت و خبرگزاریهای معتبر که کانال فلان و صفحه بیسار به کنار، در میتینگ کورش به نظر میآید فضای مجازی به فرمانده و راهبر تبدیل شده است. کانالی که روز و ساعت حضور در یک مکان را مشخص میکند بدون اینکه کار و هدفی را مشخص کند. به پستهای کانال که نگاه میکنیم، به غیر از دعوتها، 4-3 کلیپ در کانال قرار دارد از میتینگهای پیشین که کلکلها و دعواهای بیشرمانه پسران و دختران است. آخرینش هم کلیپ دعوای چند دختر دبیرستانی است که 2 هفته قبل از میتینگ کورش روی کانال قرار گرفته است. چند دختر به طرز ناراحتکنندهای همدیگر را میزنند و چند پسر دبیرستانی هم ایستادهاند و تماشا میکنند. شامگاه روز 18 خرداد هم از کلیپهایی که از میتینگ کورش بیرون آمده، دستگیرمان میشود چند دختر نوجوان همدیگر را میزنند و پسرهایی هم دورشان را گرفتهاند و کف و سوتزنان تشویق میکنند. برای مخاطب غربی که از دوران کهن یا گلادیاتورهایشان را به جان هم میانداختهاند یا ماتادورها را به جان گاوها یا کشتیکجکاران و مبارزهای آزاد را راهی لتوپار کردن یکدیگر میکردهاند، تماشای دعوای دخترکان یا «Girls Fight» چیز مطبوع و خوشایندی است اما برای مخاطب ایرانی چطور؟! آیا میتوان چنین خروجی از یک میتینگ را امیدوارکننده و غرورآفرین دانست؟
2- غرق شدن در فضای مجازی: حضور طولانیمدت و فعالانه این نسل در فضای مجازی که بنا بر آمارها از استاندارد جهانی هم بسیار بالاتر است، به الیناسیون بخشی از این نسل منجر شده است؛ از خود بیگانگی و بیهویتی. امتیاز نسلهای پیشین در جهان واقع تعریف میشد. درسخوان، سختکوش، مودب، ورزشکار و... ارزشهای نوجوانان و جوانان نسل پیش بود که در جهان حقیقی تعریف میشد و در همین جهان هم کاربرد مییافت اما وقتی مدت زمان حضور در فضای مجازی از مدت زمان زندگی در جهان حقیقی پیشی گرفت، دیگر جای تعجبی نیست که ملاک ارزشمند بودن، تبدیل شود به لایک و فالوور بالا در اینستاگرام، لول بالا در کلشآفکلنز، ریتوئیت شدن توئیت و لایک خوردن پست توسط فلان سلبریتی....
مشکل اصلی زمانی ایجاد میشود که نوجوان پشتگرم به آن ارزشها، در جهان حقیقی- مثلا میتینگ کورش- حضور مییابد. مثال معروفی در روانشناسی رفتار وجود دارد که میگوید در تصادفات رانندگی، راننده تحت تاثیر روحیهای که از سرعت و قدرت ماشین خود در او ایجاد شده، از ماشین پیاده میشود و برای دعوا به سمت ماشین دیگر میرود. با فاصله گرفتن از ماشین، متوجه قدرت واقعی خود میشود و اینجاست که در عمل انجام شده، بعضی رانندهها چاقو میکشند و قفل فرمان بلند میکنند و بعضا به خاطر یک تصادف ساده آدم میکشند. سالاران نوجوان فضای مجازی هم در جهان واقع، به ناگاه متوجه میشوند از آن جاه و جلال چیزی به همراه ندارند و برای جلب توجهی که به آن عادت دارند، ممکن است بر شخصیت خود چوب حراج بزنند. با دیگران درگیر شوند، در میانه جمعیت برقصند، لباس شهرت بپوشند و... ممکن است حتی درکی از مناسبات و قواعد متفاوت فضای مجازی با فضای حقیقی نداشته باشند و فاجعه بیافرینند. مشاهدات میدانی حاکی از فحاشیهای گسترده بین حاضران در میتینگ کورش است. فحاشی متاسفانه در میان کاربران فضای مجازی ما امری شایع است اما ناسزا گفتن در فضای حقیقی عواقب دیگری دارد. به درگیری میانجامد و آسیب و....
از ظاهر حاضران نیز بر میآید متعلق به طبقه متوسط به بالای اجتماع هستند. طبقهای که فرهنگ مدرن و مشغلههای والدین، تا بدانجا هسته مرکزی آن را سست کرده است که فرزندان حضور در جمعی غریبه را به وقتگذرانی با خانواده ترجیح میدهند.
با توجه به این موارد، باید گفت «میتینگ کورش» سرنخ امیدبخش و غرورآفرینی از نسل نوجوان فعلی به ما نمیدهد. بیدغدغگی و بیآرمانی را ارزش تلقی کردن، خیانت است به این نسل و به آینده این کشور. اینکه چندصد نفر با یک پیام تلگرامی برای «هیچ کار» در جایی حاضر میشوند، نماد قدرت بالای تصمیمگیری و انسجام نیست، بر عکس آنچه در تصاویر و گفتهها آمده است، حاکی از ضعف برنامهریزی و مدیریت خود، در صورت مواجهه با مساله سادهای مثل لغو شدن برنامه است. اما این نسل را هم نمیتوان مجرمانی نابخشودنی دانست. اینان کِشتههای دیروز ما هستند که قرار است زارعان فردای این مزرع باشند. باید فکری کرد.
مطالب مرتبط
روایتی از گردهمایی «شاخا، پرنسا و پلنگای اینستا» در تبریز، کرج و تهران/ مغازهدارهای کوروش چه میگویند؟
روایتی از گردهمایی «شاخا، پرنسا و پلنگای اینستا» در تبریز، کرج و تهران
دهه_هشتادی؛ متولدینی که دربارهشان بیشتر خواهیم شنید
۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]
صفحات پیشنهادی
امام(ره) براساس آیات قرآن می گفت «آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند» / امام(ره) کاری را انجام داد که بر روی کاغذ
خبرگزاری میزان- استاد حوزه و دانشگاه گفت امام ره براساس آیه قرآن فرمودند که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان حجت الاسلام علیرضا پناهیان طی سخنانی در آستان مقدس امامزاده شاهرضا ع شهرضا اظهار کرد حضرت امام خمینی ره 15 سال پیش از 15 خرداد سال 4امام (ره) براساس آیات قرآن می گفت «آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند» / امام (ره) کاری را انجام داد که بر روی کاغ
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا حجت الاسلام علیرضا پناهیان شامگاه جمعه در مراسم رحلت حضرت امام خمینی ره که در آستان مقدس امامزاده شاهرضا ع برگزار شد اظهار کرد حضرت امام خمینی ره ۱۵ سال پیش از ۱۵ خرداد سال ۴۲ اولین اطلاعیه انقلابی خود را صادر کردند و تا آخر عمر بر سر آن اطقالیباف: هیچ وقت در شهرداری کار سیاسی نکردهام
قالیباف هیچ وقت در شهرداری کار سیاسی نکردهام شهردارتهران به انتقاداتی مبنی بر سیاسی کاری وی در شهرداری پاسخ داد آفتاب به گزارش ایسنا محمد باقر قالیباف ظهر امروز در حاشیه مراسم افتتاح ایستگاه خواجهعبدالله انصاری در جمع خبرنگاران گفت براساس وعدهای که به مردم داده بودیم هرکارواخال: مورینیو هیچ اعتقادی به من نداشت
کارواخال مورینیو هیچ اعتقادی به من نداشت دنی کارواخال بال راست ارزشمند رئال پیش از اینکه سال 2013 به تیم اول این باشگاه وارد شود یک فصل را در لورکوزن بازی کرد به گزارش ورزش سه کارواخال به قدری در بوندسلیگا خوش درخشید که کارلو آنچلوتی وقتی سال 2013 هدایت رئال را بر عهده گرفوقتی پول های مردم به تاراج می رود/ مدیرانی که حقوق چند صد میلیونی می گیرند، هیچ کار خارق العاده ای نمی کنند -
یک کارشناس حقوقی می گوید ما باید ببینیم که با کدام مجوز دست به بیت المال می زنند در حالی که این مدیران کاری خارق العاده انجام نمی دهند و فقط تحت عنوان مدیرعامل دریافتی های بالای 80 و 90 میلیونی دارد یک کارشناس حقوقی می گوید ما باید ببینیم که با کدام مجوز دست به بیت المال میتاکید ندیمی بر انجام اصلاحات مدیریتی در سال پایانی کار دولت /بخشی از مشکلات مربوط به دولت گذشته است
تاکید ندیمی بر انجام اصلاحات مدیریتی در سال پایانی کار دولت بخشی از مشکلات مربوط به دولت گذشته است سیاست > احزاب و شخصیتها - یک نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه دولت یازدهم در حوزه سیاست موفق عمل کرده بر اصلاح برخی بخشهای مدیریتی در دولت تاکید کرد ابوذر نديمي درکارهایی که زنان در زندگی زناشویی نباید انجام دهند
زنان در روابط زناشویی گاهی کارهایی انجام می دهند که باعث آسیب زدن به حس مشترک شان میشود هر رابطه ای منحصر به فرد است و موقعیت ها و شرایط خاص خودش را دارد اما زنان در روابط زناشویی گاهی کارهایی انجام می دهند که اغلب بدون اینکه متوجه شوند خدشه ای به حس مشترک شان وارد می کنجز رفیعی سایر متخلفین سربازیشان در نیمه اول سال تمام میشود سردار کمالی: کیروش بداند بازیکنان متخلف در محل خ
جز رفیعی سایر متخلفین سربازیشان در نیمه اول سال تمام میشودسردار کمالی کیروش بداند بازیکنان متخلف در محل خدمت خود در آسیا بازی میکنند وزارت ورزش بگذارد ما کار خود را انجام دهیم جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت اکثر فوتبالیستهای متخلف خدمت سربازی شان نیمه ااندیشه امام کارساز/اسلام بدون ولایت به طاغوت می انجامد
خبرگزاری بسیج امام جمعه کلیبر در خطبه های نمازجمعه این شهرستان باتسلیت سالروز رحلت امام خمینی ره گفت اندیشه امام در هر زمانی کارساز است و تا آخرین نفس در راه ترویج اندیشه ها و تفکرات امام تلاش خواهیم کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در آذربایجان شرقی حجت الاسلام سیدحسن موسواحداث کارخانه های تک روغن نباتی برای قطع واردات/ تعمیرات اساسی لایروب استراتژیک دزفول انجام شد - سایت خبری تحل
مدیر بندر و دریانوردی امام خمینی ره با اشاره به برنامه ریزی برای جذب سرمایه ها خارجی از احداث کارخانه های تک تولید روغن نباتی با هدف قطع وابستگی کشور به واردات روغن نباتی خبر داد و گفت تعمیرات اساسی لایروب استراتژیک دزفول در صدرا انجام شد به گزارش بولتن نیوز سعدالله عبدال-
گوناگون
پربازدیدترینها