واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آش نپخته سريالهاي تلويزيون
از دهه 80 كه موج پخش سريالهاي رمضاني در رسانه ملي شروع شد تا به امروز ميزان موفقيت و كيفيت اين آثار دچار افت و خيز زيادي بوده است.
نویسنده : ميلاد نجفي
از دهه 80 كه موج پخش سريالهاي رمضاني در رسانه ملي شروع شد تا به امروز ميزان موفقيت و كيفيت اين آثار دچار افت و خيز زيادي بوده است.
تعدد پخش سريالهاي رمضاني از شبكههاي سيما كه به پخش چهار سريال شبانه از تلویزيون بود، بعضاً هم به لحاظ كيفي باعث افت محصولات ميشد و هم به لحاظ اقتصادي براي تلويزيون هزينهبر بود، هرچند از انتقاد برخي بگذريم كه معتقد بودند پخش تعداد زياد آثار نمايشي در شبهاي ماه مبارك رمضان كه بايد زماني جهت رشد معنوي مردم باشد، زيادهروي است. نمونههاي درخشاني مثل «اغما» ساخته سيروس مقدم و برخي آثار با نشاط طنز در سالهاي گذشته حد توقع مخاطبان رمضاني رسانه ملي را بالاتر برد و هر سال بينندگان منتظر پخش آثار باكيفيت ديگري از شبكههاي سيما شدند، توقعي كه در چند سال گذشته آنطور كه بايد برآورده نشد كه در اين زمينه به دلايل مختلفي ميتوان اشاره كرد. امسال پس از انتشار اخبار مختلفي در زمينه معرفي سريالهاي رمضاني، نهايتاً برخلاف اعلام قبلي مجموعه «علي البدل» به پخش نرسيد، تجربهاي كه با توجه به آثار قبلي اين گروه و كست و انتخاب عوامل آن احتمال موفقيت آن ميرفت، پس از اين اتفاق مجموعه «پادري» كه سري جديد سريال «دودكش» بود به آنتن پخش رسيد، سريالي ساخته محمدحسين لطيفي كه قرار بود پخش نوروزي داشته باشد، ولي به گفته مسئولان آن هم به پخش نرسيده بود. سؤالي كه همان ابتداي كار به ذهن ميرسيد اين بود كه اصولاً مجموعهاي كه براي پخش در 13 قسمت و آن هم ايام نوروز ساخته شده، آيا توان و پتانسيل پخش در يك ماه را دارد و به لحاظ محتوايي با فضاي اين شبها همخواني دارد؟ جاي خوشحالي وجود دارد كه بهدليل تقارن مسابقات جام ملتهاي اروپا و ماه رمضان امسال شبكه سوم سيما سريال مناسبتي ندارد و ديگر اثر نمايشي تلويزيون مجموعه «برادر» ساخته جواد افشار از شبكه ۲ سيماست. تا به امروز بيش از پنج قسمت از پخش دو سريال مناسبتي رسانه ملي ميگذرد، ولي با يك تحقيق و پرس و جوي ميداني كوچك در بين مردم ميتوان فهميد كه شور و اشتياق آنچناني براي تماشاي اين آثار در بين مخاطبان وجود ندارد، نه سفرههاي افطار براي تماشاي سريال شبكه 2 زود جمع ميشود و نه خيابانها در زمان پخش «پادري» خلوت ميشوند. حال بايد بررسي كرد دليل افت كيفي آثار مناسبتي ماه رمضان در ساليان اخير چيست؟ آيا مشكل بودجه است كه دل رسانه ملي را از دولت خون كرده و باعث نرسيدن برخي آثار به پخش شده؟ دستمزد بالاي برخي هنرمندان كه باعث همكاري نكردن آنها با تلويزيون ميشود، يا نبود شناخت مخاطب بين مديران؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]