واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه اختلاف با سازمان امور مالیاتی را برطرف کنیم؟
آگاهی مودیان از قانون مالیاتهای مستقیم کمک شایانی در عمل به وظایف و بهرهمندی از تسهیلات قانونی می کند.
کد خبر: ۵۹۷۰۸۴
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۳ - 12 June 2016
آگاهی مودیان از قانون مالیاتهای مستقیم کمک شایانی در عمل به وظایف و بهرهمندی از تسهیلات قانونی می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این موضوع لزوم آشنایی آنان از قوانین و مقررات به منظور انجام صحیح تکالیف را هر چه بیشتر نمایان میکند. بر اساس ماده 237 قانون مالیاتهای مستقیم برگ تشخیص مالیات باید بر مبنای مأخذ صحیح و متکی به دلایل و اطلاعات کافی و به نحوی تنظیم شود که فعالیتهای مربوط و درآمدهای حاصل از آن بطور صریح در آن قید و برای مؤدی روشن باشد و در صورت درخواست، جزئیات گزارش و توضیحات لازم در خصوص مبنای صدور برگ تشخیص به وی ارائه شود.
در صورتی که مودیان مالیاتی به نحوه رسیدگی به پرونده مالیاتی خود اعتراض داشته باشند میتوانند راههای مختلفی را برای رفع حل اختلاف خویش با اداره امور مالیاتی برگزینند که به شرح آنها خواهیم پرداخت.
1- مراجعه به اداره امور مالیاتی در مواردی که برگ تشخیص مالیات صادر و به مؤدی ابلاغ میشود.
در صورتی که مؤدی به آن معترض باشد میتواند در سی روز از تاریخ ابلاغ شخصاً یا به وسیله وکیل تام الاختیار خود به اداره امور مالیاتی مراجعه و با ارائه دلائل و اسناد و مدارک کتباً تقاضای رسیدگی مجدد کند.
رئیس امور مالیاتی (ممیز کل) موظف است پس از ثبت درخواست مؤدی در مهلتی که بیش از سی روز از تاریخ مراجعه نباشد به موضوع رسیدگی کند.
در جریان رسیدگی پرونده از سوی رییس امور مالیاتی سه وضعیت ممکن است پیش آید. الف) اگر دلائل و اسناد و مدارک ابرازی مؤدی برای رد مندرجات برگ تشخیص کافی باشد رئیس امور مالیاتی ضمن رد مندرجات مراتب را در پشت برگ تشخیص درج و امضاء می کند.
ب) در صورتی که رئیس امور مالیاتی بر اساس اسناد و مدارک ارائه شده تشخیص دهد درآمد مؤدی قابل تعدیل است و این امر مورد قبول مؤدی نیز قرار گیرد، در این حالت باید مراتب ماخذ مورد توافق در پشت برگ تشخیص درج و به امضای مسوول مربوطه و مؤدی مالیاتی یا وکیل تام الاختیار وی برسد.
ج) اگر رئیس اداره امور مالیاتی اسناد و مدارک مؤدی را برای رد برگ تشخیص یا تعدیل درآمد مؤثر تشخیص ندهد باید دلایل عدم قبول مدارک در برگ تشخیص منعکس کند و پرونده مؤدی را به هیات حل اختلاف مالیاتی ارجاع دهد.
2- رسیدگی پرونده مالیاتی در مرجع هیات حل اختلاف بدوی اگر ابلاغ برگ تشخیص براساس مقررات تبصره ماده 203 و ماده 208 قانون مالیاتهای مستقیم ابلاغ (ابلاغ قانونی) شده باشد و مؤدی مالیاتی هیچ اقدامی بعمل نیاورد، در حکم اعتراض به برگ تشخیص شناخته میشود.
همچنین اگر مؤدی در مهلت سی روز از تاریخ ابلاغ کتباً به برگ تشخیص اعتراض کند پرونده جهت رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی که متشکل از سه نفر است، یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور، یک نفر یک نفر قاضی اعم از شاغل یا بازنشسته و یک نفر نماینده اتاق بازرگانی و یا مجامع حرفهای یا تشکلهای صنفی و ... است ، ارجاع داده میشود.
بدین ترتیب پس از تعیین زمان تشکیل جلسه هیات، برگه دعوت به هیات حل اختلاف مالیاتی به مؤدی ابلاغ میشود.
فاصله تاریخ ابلاغ و روز تشکیل جلسه رسیدگی هیات نباید کمتر از ده روز باشد مگر به درخواست مؤدی و موافقت واحد مربوطه.
شایان ذکر است که جلسات هیات حل اختلاف مالیاتی با حضور سه نفر رسمی خواهد بود و رأی هیات با اکثریت آرا ، قطعی و لازمالاجراست ولی نظر اقلیت نیز باید در متن قید شود.
حضور نداشتن مؤدی یا نماینده مؤدی و نیز نماینده اداره امور مالیاتی مربوط مانع از رسیدگی هیأت و صدور رأی نخواهد بود.
3- رسیدگی پرونده مالیاتی در مرجع هیات حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر پس از آنکه هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی تشکیل و رأی مقتضی صادر و به مؤدی ابلاغ شد ، در صورتی که مؤدی به رأی مذکور اعتراض داشته باشد میتواند تا مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ رأی، ضمن پرداخت مقدار مالیات مورد قبول، نسبت به مازاد برآن اعتراض خود را بصورت کتبی تسلیم کند.
بر اساس قانون نمایندگان عضو هیات های حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر نباید قبلاً نسبت به موضوع مطروحه اظهارنظر داشته یا رأی داده باشند.
4- طرح پرونده در شورای عالی مالیاتی چنانچه مودیان مالیاتی نسبت به رأی قطعی صادره از سوی هیات حل اختلاف مالیاتی معترض باشند میتوانند در یکماه از تاریخ ابلاغ به شورای عالی مالیاتی مراجعه کند و پس از تکمیل و تنظیم فرم واخواهی مدارک خود را شامل تصویر رأی هیات و سایر اسناد و مدارک مثبته به این شورا تحویل و تقاضای رسیدگی مجدد کنند.
در این صورت باید به میزان مالیات مورد رأی، وجوه نقد یا تضمین بانکی سپرده یا وثیقه ملکی یا ضامن معتبر که اعتبار ضامن مورد قبول اداره امور مالیاتی باشد معرفی شود تا رأی قطعی هیات حل اختلاف مالیاتی تا صدور رأی شورای عالی مالیاتی موقوف الاجرا شود.
شورای عالی مالیاتی نیز موظف است بدون ورود به ماهیت امر صرفاً از لحاظ رعایت تشریفات وکامل بودن رسیدگیهای قانونی و مطابقت مورد با قوانین و مقررات موضوعه، به موضوع رسیدگی کند.
آرایی که در هیات های حل اختلاف مالیاتی بدوی صادر شده و بدون اعتراض قطعی شده باشد قابل طرح در این شورا نیست.
5- مراجعه به هیات موضوع ماده 251 مکرر مودیان مالیاتی که پرونده آنها قابل طرح در مراجع دیگری نباشد میتوانند شکایت مستند به مدارک و دلایل کافی خود را مبنی بر غیرعادلانه بودن مالیات به هیات موضوع ماده 251 مکرر ارائه کنند.
در این صورت با نظر وزیرامور اقتصادی و دارایی پرونده جهت رسیدگی به هیأتی سه نفره منتخب خودشان ارجاع داده میشود.
رأی هیأت مذکور به اکثریت آرا قطعی و لازمالاجراست.
6- هیات حل اختلاف موضوع ماده 216 قانون مالیاتهای مستقیم مرجع رسیدگی به شکایات ناشی از اقدامات اجرائی راجع به مطالبات دولت از اشخاص، اعم از حقیقی یا حقوقی که طبق مقررات اجرائی مالیاتها قابل مطالبه و وصول است، هیات حل اختلاف مالیاتی خواهد بود که به اعتراضات مزبور بهفوریت و خارج از نوبت رسیدگی و اقدام به صدور رأی مجدد کند.
رأی صادره قطعی و لازمالاجراست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]