واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لكه نفت عربستان بر دامن سازمان ملل
تنها يك روز پس از اينكه سازمان ملل اعلام كرد نام عربستان سعودي را از ليست سياه كودككشي خارج ميكند، منابع رسانهاي غرب گزارش دادند عقبنشيني سازمان ملل به دليل نفوذ دلارهاي نفتي رياض بر اين سازمان صورت گرفته است
نویسنده : محمد بابايي
تنها يك روز پس از اينكه سازمان ملل اعلام كرد نام عربستان سعودي را از ليست سياه كودككشي خارج ميكند، منابع رسانهاي غرب گزارش دادند عقبنشيني سازمان ملل به دليل نفوذ دلارهاي نفتي رياض بر اين سازمان صورت گرفته است؛ مسئلهاي كه ناظران آن را «شكست اخلاقي» و «شرمآور» براي سازمان ملل توصيف كردند.
خبرگزاري رويترز روز چهارشنبه طي گزارشي فاش كرد كه عربستان سعودي سازمان ملل متحد را تهديد كرده است در صورتي كه نام اين كشور را از «ليست سياه متهمان به كشتار و نقض حقوق كودكان در مناطق جنگي خارج نكند، منابع مالي خود را از آن سازمان ملل قطع خواهد كرد و اين تهديد مؤثر واقع شد.» سازمان ملل جمعه (14 خرداد) با انتشار گزارشي نام عربستان را در ليست سياه كودككشي قرار داد. در اين گزارش 40 صفحهاي كه توسط «ليلا زورقي»، نماينده ويژه دبير كل در امور كودكان و درگيريهاي مسلحانه تهيه شده، آمده است: «ائتلاف تحت امر عربستان مسئول حدود 60 درصد از كشتار هزار و 953 كودكي بوده كه از پارسال تاكنون در درگيريهاي يمن كشته يا زخمي شدهاند.» بلافاصله پس از انتشار اين گزارش، عربستان سعودي و ساير دولتهاي عربي با برگزاري جلسه اضطراري از بان كي دبيركل سازمان ملل خواستند نام رياض را هر چه سريعتر خط بزند، اما مقامات سازمان ملل در كمتر از 72 ساعت در مقابل اين فشارها تسليم شدند و اعلام كردند عربستان ديگر در اين ليست قرار ندارد. مؤثر واقع شدن تهديدهاي سعوديها نشان ميدهد دلارهاي نفتي عربستان سعودي در اين سازمان بينالمللي هم ريشه دوانده است. بر اساس گزارش رويترز، تهديد عربستان سعودي شامل قطع صدها ميليون دلار از كمك مالي رياض به بعضي برنامههاي سازمان ملل است.
علاوه بر تهديدهاي مالي، رويترز گزارش داد: «ديپلماتهاي سعودي روز دوشنبه به مقامهاي ارشد سازمان ملل گفته بودند رياض از نفوذ خود براي متقاعد كردن ديگر دولتهاي عربي و همچنين سازمان همكاري اسلامي استفاده خواهد كرد تا آنها روابطشان با سازمان ملل را قطع كنند.»
چشمپوشي آشكار سازمان ملل از جنايت عربستان سعودي در يمن خشم ناظران بينالمللي را برانگيخته است كه در ناظران آن را «غيراخلاقي» و «نشانه بياعتباري سازمان ملل» توصيف كردند. «سجاد محمد ساجد» مدير گروه بينالمللي امدادرساني (آكسفام) در يمن اعلام كرد: «به نظر ميرسد قدرت سياسي و نفوذ ديپلماتيك مانع از انجام وظيفه سازمان ملل در افشاگري مسئولان كشتار و معلول كردن بيش از هزار نفر از كودكان يمني شده است. تصميم عقبنشيني سازمان ملل از يافتههايش، شكستي اخلاقي محسوب ميشود و با همه اصول سازمان ملل مغايرت دارد.»
اين اولين بار نيست كه بان كي مون نام رژيمي را كه به صورت آشكار دست به كودككشي زده از ليست سياه پاك ميكند. سال گذشته سازمان ملل در مقابل فشارهاي رژيم صهيونيستي و امريكا تسليم شد و نام تلآويو را از اين ليست خارج كرد. «كنت روث» مدير ديدهبان حقوق بشر با انتقاد از اقدام سازمان ملل به حذف نام عربستان سعودي از فهرست ناقضان حقوق كودكان تصريح كرد: دبيركل اين سازمان بايد از اين اقدام خجالت بكشد. روث افزود: «بان كي مون با ليست حاضر در فهرست شرم خود، شرمگين است.
اگر او اسرائيل و عربستان سعودي را از (فهرست ناقضان حقوق كودكان) مستثني ميكند.» شباهت تلآويو و رياض در اتهام به كودككشي با گزارشهايي از نزديكي آلسعود با رژيم صهيونيستي همزمان شده است. شبكه خبري الميادين گزارش داد: اسحاق هرتزوگ از سياستمداران برجسته صهيونيستي در جريان يك سخنراني در كنفرانس يهوديان امريكا در واشنگتن گفته است كه اسرائيل با مصر، اردن، عربستان، امارات، مراكش، كويت و بحرين همكاري ديپلماتيك دارد. هرتزوگ اين همكاري را تحولي مثبت و يك فرصت استثنايي دانست. روابط رژيم صهيونيستي با بعضي دولتهاي حاشيه خليج فارس روز به روز علنيتر ميشود و اظهارات اين مقام اسرائيلي مسئله تازهاي محسوب نميشود. اواخر هفته گذشته رسانههاي صهيونيستي از ديدار ميان مقامات اسرائيلي با بعضي نمايندگان پارلمانهاي عربي در ژنو خبر دادند. بر اساس اين گزارشها، در اين ديدار نمايندگاني از مصر، بحرين، امارات و تشكيلات خودگردان فلسطين حضور داشتند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]