واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ممنوعیتی که هیچگاه ممنوع نشد!
قصه تکراری اخذ وجه اضافی در مدارس دولتی همچنان ادامه دارد اما وقتی سراغ مسئولان آموزش و پرورش میرویم حرف از ممنوعیت این داستان است که البته کماکان ادامه دارد.
ثبتنام دانشآموزان هر سال با پایان یافتن امتحانات آغاز میشود که در این بین مدارس بر اساس دولتی و غیر دولتی بودن هزینه مشخصی را به عنوان هزینه پایه برای ثبت نام دانشآموزان در نظر میگیرند. مسئولان آموزش و پرورش نیز میگویند که با اکیپهای بازرسی به منظور نظارت بر روند ثبت نام در مدارس و نصب بنر با هدف اطلاعرسانی به خانوادهها و رسیدگی به شکایات وارد عمل میشوند اما با مراجعه به تعدادی از مدارس، خبری از این بنر نبود! تب و تاب ثبت نام دانشآموزان برای خانوادهها از یک طرف و دریافت وجوه اضافی نیز از طرف دیگر فشاری مضاعف بر والدین وارد کرده است. باید گفت مدارس بر اساس نوع خدمات، کیفیت مطالب آموزشی و فضاهای آموزشی و همچنین دولتی و یا غیر دولتی بودن درجهبندی میشوند؛ از آن جا که مدارس دولتی، مباحث آموزشی عادی را به دانشآموزان ارائه میکنند به تبع آن باید حداقل هزینهها را نیز از اولیا اخذ کنند. مدارس غیر دولتی، سمپاد، شاهد، هیأت امنایی و... به دلیل ارائه خدمات مختلفی مانند کلاسهای فوق برنامه، کلاسهای تقویتی و فضای آموزشی مجهز و... هزینه ارائه این خدمات را از خانوادهها اخذ میکنند. با سرکشی از چند مدرسه دولتی متوجه شدیم، به نسبت خدمات ارائه شده هزینههای زیادی برای ثبت نام از اولیا اخذ میشود که اعتراض آنها را به همراه دارد. یکی از اولیای دانشآموزان به نام مریم حسینی در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: مدرسهای که فرزندم را در آن ثبتنام میکنم دولتی است که بیشتر از 40 هزار تومان نباید دریافت کند، اما اکنون در روند ثبت نام با رقمی بیش از دو برابر این مبلغ مواجه شدهایم. وی با طرح این سئوال که مگر در مدرسه دولتی چه خدمات خاصی در اختیار دانشآموزان گذاشته میشود؟ گفت: در این مدارس کلاس فوق برنامه یا تقویتی خاصی برای دانشآموز گذاشته نمیشود؛ هرچند اخذ این مبلغ برای ارائه خدمات نیست و کمک به مدرسه است. این شهروند با تأکید بر اینکه کمک به مدرسه یک عمل پسندیده است اما باید به اختیار والدین و مطابق با توان مالی آنها باشد، خاطرنشان کرد: نباید کوچکترین اجباری از سوی مدارس برای اخذ این هزینه وجود داشته باشد اما متأسفانه در عمل با شرایطی غیر از این مواجه میشویم.
وی با بیان اینکه مدیر مدرسه بدون دریافت هزینه مورد نظر، دانشآموز را ثبت نام نمیکند، گفت: این در حالی است که بارها از سوی مسئولان آموزش و پرورش تأکید شده که نباید وجه اضافی دریافت شود. همچنین با مادر دیگری که برای ثبت نام فرزندش حضور یافته بود همکلام شدم که او نیز با گلایه از مبلغ دریافتی برای ثبت نام فرزندش اظهار کرد: برای ثبتنام فرزندم به کلاس هشتم آمدهام که مدیر مدرسه مبلغ 100 هزار تومان بابت ثبت نام از من طلب کرده است. وی با بیان اینکه من قادر به پرداخت این مبلغ نیستم، افزود: هرچه هم این موضوع را توضیح میدهم، توجهی نمیکند و گوش شنوایی دیده نمیشود. وی با اشاره به ساختمان فرسوده این مدرسه گفت: اگر پول داشتم که فرزندم را در مدرسه بهتری ثبت نام میکردم نه در مدرسهای که هر آن ممکن است با مشکل ریزش مواجه شود! این مادر 63 ساله خاطرنشان کرد: مدیران مدارس و مسولان آموزش و پرورش بر این نکته واقف هستند که در حاشیه شهر بسیاری از خانوادهها توان پرداخت بسیاری از هزینهها را ندارند اما با این همه برای ثبتنام دانشآموزان در مدارس هزینههای گزافی از خانوادهها اخذ میشود. وی اضافه کرد: من علاوه بر این یک دختر سه فرزند دیگر دارم که باید به فکر ثبت نام آنها هم باشم، با این هزینههای سرسامآور تحمیلی چطور میتوانم فرزندانم را ثبت نام کنم؟ در ادامه با پدر یکی از دانشآموزان که در صف ثبت نام منتظر بود و حالا نوبتش شده بود، با صدایی که نشان از قاطعیتش داشت خطاب به مسئول ثبتنام در مدرسه گفت: خانم من پول اضافی برای ثبت نام ندارم! گفته باشم! مدیر مدرسه با او بحث کرد اما حرف پدر یککلام بود! نه بنای رفتن داشت و نه قصد پرداخت وجه اضافی! مدیر مدرسه که دید از عهدهاش برنمیآید 50 هزار تومان از او دریافت کرد و با غرولندی زیر لب، شروع کرد به ثبت نام! برخی از والدین با مشاهده این اتفاق، جرأت کرده و اعتراض کردند، اعتراض از حالت زمزمه، حالت علنی پیدا کرد، مدیر مدرسه درصدد توضیح چرایی دریافت این وجه برآمد اما والدین قانع نمیشدند و همچنان معتقد بودند که نباید چنین مبلغی دریافت شود.
بعد از این اتفاقات با رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش همدان گفتوگو کردیم و نظرش را جویا شدیم که اظهار کرد: مبلغی که مدارس باید از دانشآموزان برای ثبت نام اخذ کنند مربوط به پول کتاب، بیمه و هزینه جزئی پست است. حسن رجبی با تأکید بر اینکه مدارس حق دریافت هیچ گونه وجه اضافی را ندارند، افزود: مبلغ پایه ثبت نام برای دانشآموزان ابتدایی در نهایت 30 هزار تومان خواهد بود. وی ادامه داد: در مدارس استان بنری در ارتباط با روند ثبت نام و اعلام شمارههای رسیدگی به شکایات نصب شده که خانوادهها میتوانند در صورت مشاهده تخلف با شمارههای مورد نظر تماس بگیرند و مراتب را اعلام کنند. رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش همدان، شمارههای 38272846 و 38260595 را به عنوان شمارههای رسیدگی به این وضعیت اعلام کرد و اظهار داشت: در سایت آموزش و پرورش نیز میتوان نسبت به اعلام شکایت اقدام کرد. در استان همدان 3 هزار و 200 مدرسه وجود دارد که باید با بازرسیهای به موقع و یا اخطار به مدارس از بروز تخلفات احتمالی در روند ثبتنام جلوگیری کرد. مشکل دیگری که در این زمینه وجود دارد آن است که اگر کسی بخواهد شکایتی از روند ثبت نام در مدارس داشته باشد باید دور تسلسلی در نواحی آموزش و پرورش طی کند، یعنی اگر نتوانست جواب اعتراض خود را بگیرد مجدد باید به اداره کل آموزش و پرورش برود و دوباره همه آن دور تسلسل را در اداره کل طی کند که در نهایت منجر به این میشود که خسته از بوروکراسی و کاغذبازی اداری مجبور به مراجعه به مدرسه شده و هزینه گزاف برای ثبت نام فرزندش را پرداخت کند. در هر حال امیدواریم پرونده ثبتنام دانشآموزان در مدارس با همکاری و تلاش خانواده آموزش و پرورش و اولیا دانشآموزان برای سال تحصیلی جدید بسته شود و ما شاهد نارضایتی خانوادهها از روند ثبت نام در مدارس نباشیم.
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]