تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831250369




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرگ کاغذ و قلم با سلاح مجازی!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرگ کاغذ و قلم با سلاح مجازی!
امروز که دنیا به دهکده‌ای جهانی بدل شده است، شاهد داستان‌نویسی در فضای مجازی هستیم اما این داستان‌نویسی تا چه حد به فرهنگ کتابخوانی کمک می‌کند؟


به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از همان ابتدای تاریخ، بی آن که انسان نامی از داستان شنیده باشد، قصه آغاز شد چرا که او در همان ابتدا میل به روایت خود داشت و با هر امکانی که در دست داشت، سعی در ثبت این روایات می‌کرد. او ابتدا داستان‌هایش را بر دیواره‌های غار و یا صخره‌ها نقاشی می‌کرد تا زبان اختراع شد و با مرور ایام توانایی وی هم در داستان نویسی و هم در ثبت یادداشت‌ها بالاتر رفت و توانست رویاها، آرزوها، امیدها، دلهره‌ها و ترس‌های خود را به شیوه‌هایی جدیدتر و نوین ثبت کند و از داستان‌هایی شفاهی که سینه به سینه نقل می‌شد، کتاب‌های خطی آغاز شد و به تولید کتاب های چاپی با تیراژی انبوه رسید.


در عصر امروز که دنیا به دهکده‌ای جهانی بدل شده است، شیوه های داستان‌نویسی هم پیشرفت و تغییر کرده است و امروزه شاهد داستان‌نویسی در فضای مجازی هستیم.


اولین تفاوت قصه‌نویسی در فضای مجازی با کتاب نوشتن آن است که داستانی که در دنیای مجازی می نویسیم روی کاغذ نیست و مخاطب امکان تورق، جمع آوری کتاب و زیست با آن را ندارد. کتابی که بر روی کاغذ نوشته نشده باشد هیچ گاه نمی‌تواند برای مخاطب برانگیزاننده همان شور و حالی باشد که در کتاب کاغذی رقم می خورد. 
 
در صورتی که فضای مجازی از جهت ارتباط مستقیم با مخاطب برقرار کردن، بر کتاب رجحان دارد. در این شرایط نویسنده می تواند با توجه به بازخوردهایی که از جانب مخاطبانش می‌گیرد، در صدد تغییر داستان برآید و این امکانی است که کتاب های کاغذی ندارند.


اما از آن جایی که رسالت نویسنده برونی کردن مکنونات درونی‌اش است، شاید بتوان گفت اگر او هنگام نوشتن نظرات دیگر افراد را  به غیر از خودش در کارش دخیل کند، دیگر اثر او انسجام قبلی را نخواهد داشت و آنچه که می خوانیم تنها قلم نویسنده بوده و تخیل وی نیست.


می شود در یک بررسی اجمالی به این نتیجه رسید که کتاب هایی که در صفحه های مجازی منتشر می شوند، می توانند از جهت علاقه‌مند کردن افراد به کتابخوانی موثر باشند، چون شخصی که کتابخوان نیست به طور معمول به کتابفروشی هم نمی رود و معاشرتی با کتاب ندارد.


پس این آشنایی باید در محلی که فرد در آن رفت و آمد دارد صورت بگیرد که فضای مجازی یکی از محیط های مطلوب برای این امر است. برای آشتی دادن وی با کتاب توجه به این نکته ضروری است که شخصی که زیاد کتاب نخوانده، قابلیت مطالعه هر کتابی  را ندارد و کتابی که برای معرفی کتابخوانی در سر راه او قرار می دهیم باید از حیث محتوا، سبک نوشتاری و حجم، درخور او باشد تا از مطالعه کردن زده نشده و با خواندن کتاب به مطالعه روی بیاورد. پس هر کتابی قابلیت نشر در فضای مجازی را ندارد.


نکته‌ای دیگر که از مزایای کتابخوانی مجازی محسوب می‌شود، جا گیر نبودن و رایگان بودن آن است که فردی که توانایی خرید کتاب را ندارد می تواند از این دست از کتاب ها استفاده کند. البته این مورد برای نویسندگانی هم که پول چاپ کتابشان را ندارند می تواند مفید باشد و آن‌ها هم بتوانند ذهنیاتشان را در معرض مخاطب قرار دهند که البته این راه همیشه هم مفید نیست و ممکن است به سمت نوشتار زرد و یا دزدی ادبی پیش برود و به ضرر نویسنده تمام شود.


در کل می توان داستان‌نویسی در فضای مجازی را دیباچه‌ای از فرهنگ کتابخوانی دانست. کتاب نوشتن در فضای مجازی به مخاطب فضای مجازی امکان مطالعه کتاب را می دهد و او را با دنیای جدیدی مواجه می‌سازد، اما مخاطب کتابخوان، برای مطالعه نیازی به کتابخوانی ندارد، پس داستان نویسی در فضای مجازی به این شرط که در جهت جذب کردن افراد به مطالعه باشد، برای افرادی که کتابخوان نیستند و یا کسانی که وقت مطالعه نداشته یا توانایی خریداری کتاب را ندارند، مفید است.


توجه به این نکته هم خالی از لطف نیست که عادت به کتابخوانی با هر راه و روشی که باشد پسندیده است و باید رفتار کتابخوانی را در شخصیت خود نهادینه کرد. با گسترش تکنولوژی روش‌های جدیدی برای کتابخوانی ایجاد شده است که شاید به خوبی روش های پیشینش نباشد اما باطن کار یکی است و کتابخوانی چه خواندن از روی کتاب کاغذی باشد، چه مطالعه از روی صفحه نمایش تلفن همراه و رایانه و چه گوش سپردن به صدایی کتابخوان، همه در ذات به سمت یک هدف حرکت می کنند.






گزارش از: ملیکا نصیری







۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن