واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازداشت پيمانكار
پيمانكار شهرداري كه در مرگ غمانگيز دخترك پنج ساله در پارك كوهسار تهران مقصر شناخته شده به دستور بازپرس ويژه قتل بازداشت شد براساس تحقيقات قضايي، ايمن نبودن پمپ و آبشار در بروز حادثه محرز شده است.
به گزارش خبرنگار ما، صبح ديروز پيمانكار پارك كوهسار در منطقه 15 شهرداري تهران همراه وكيلش، ناظر شهرداري ناحيه و نماينده حقوقي شهرداري منطقه براي تحقيق بيشتر درباره علت فوت فاطمه پنج ساله كه شامگاه 4 خردادماه به طرز دلخراشي در آبشار مصنوعي به كام مرگ رفت، در شعبه ششم دادسراي جنايي مقابل قاضي مدير روستا بازپرس ويژه قتل حاضر شدند.
تحقيق از ناظر شهرداري
در ابتداي جلسه، قاضي پرونده سؤالات خود را از ناظر شهرداري ناحيه آغاز كرد. وي در پاسخ به سؤال قاضي درباره شرح وظايفش در شهرداري گفت: من بر عملكرد پيمانكار نظارت دارم. من هر روز به كل فضاهاي سبز ناحيه 4 منطقه 15 شهرداري را كه شامل هشت پارك و فضاي سبز خيابانها نيز هست، سركشي ميكنم و چناچه نقصي در آنها مشاهده كنم، ابتدا به صورت شفاهي به نماينده پيمانكار كه همراه من است و در ادامه به صورت كتبي اعلام ميكنم.
وي در ادامه با بيان اينكه اين هشت پارك و فضاي سبز خيابانها به اين پيمانكار واگذار شده است، گفت: پس از اعلام نقصها، پيمانكار طبق قرارداد موظف است در اسرع وقت ايرادها را بر طرف و به صورت كتبي اعلام كند.
در ادامه قاضي از ناظر سؤال كرد كه شما كي متوجه سرقت دريچه شديد و چه اقدامي كرديد؟
ناظر گفت: روز اول خردادماه پس از سركشي در چند پارك حوالي ظهر بود كه همراه نماينده پيمانكار وارد پارك كوهسار شدم. پس از بازديد از قسمتهاي مختلف، در بازديد از درياچه آبشار متوجه شدم دريچه روي گودال مكش پمپ به سرقت رفته است و همان لحظه به صورت شفاهي به نماينده پيمانكار موضوع را گفتم و ساعتي بعد هم با نامه نگاري به مدير عامل شركت پيمانكاري اين نقص را به صورت كتبي اعلام كردم و بعد هم پيگير موضوع شدم.
پس از اين قاضي مدير روستا گفت با توجه به تحقيقات انجام شده و گزارشات مستند، بچههاي محل در داخل درياچه آب بازي ميكردهاند و اين خطر وجود داشته كه در نبود حفاظ آهني اتفاق دلخراشي رخ دهد با اين اوصاف لازم بوده تا زمان نصب مجدد دريچه اين آبشار خاموش باشد، آيا شما دستوري در اين باره داديد و نظارتي داشتيد؟
وي ابتدا گفت: پس از مشخص شدن سرقت دريچه، آبشار به مدت دو روز خاموش بود و پمپ كار نميكرد. اين بار قاضي گفت: تحقيقات نشان داده به احتمال زياد در اين دو روز پمپ آبشار كار ميكرده است، اگر خلاف حرفهاي شما ثابت شود، شما را بازداشت ميكنم.
اين بار ناظر با عوض كردن حرفهاي قبلي خود گفت: من دستور دادم اما خبري ندارم كه در اين مدت آبشار خاموش بوده يا كار ميكرده است.
قاضي سؤال كرد شما وظيفه نظارت داشتي، آيا در آن دو روز براي سركشي به پارك نرفتي؟ ناظر سكوت ميكند و دوباره حرف قبلي خود را تكرار ميكند و ميگويد من دستور دادم تا نصب مجدد خاموش باشد.
قاضي سؤال كرد، پيمانكار مدعي است كه پس از اعلام، دريچه را نصب كرده آيا به شما موضوع را اعلام كرده بود؟
ناظر جواب داد بله، حوالي ظهر روز سوم خردادماه پيمانكار به صورت شفاهي و كتبي به من اعلام كرد و من هم اعتماد كردم.
قاضي پرسيد، يعني شما پس از آن از آبشار پارك بازديد نكرديد؟
ناظر جواب داد: من صبح روز چهارم از آبشار بازديد كردم اما به خاطر كثيفي آب و روشن شدن پمپ مكش متوجه نشدم كه دريچه آهني روي آن قرار دارد يا نه و من فقط به نامه آنها اعتماد كردم. وي درادامه گفت: پمپ آبشار از ساعت 6 صبح تا 12 ظهر روشن است و بعد دوباره ساعت 4 و 30 دقيقه بعد از ظهر تا 11 شب كار ميكند كه خاموش و روشن كردن آن هم به عهده نگهبان پارك است. قاضي گفت تحقيقات درباره اظهارات شما انجام و با متخلفان برخورد قانوني خواهد شد.
يكي از ادعاهاي جالب ناظر اين بود كه پس از اعلام نصب از سوي پيمانكار وقتي براي بازديد به جلوي حوضچه رفتم به خاطر كثيف بودن آب و روشن بودن پمپ قادر به ديدن دريچه آهني نشدم، اما سؤالي كه اينجا مطرح ميشود، اين است كه آيا كثيف بودن آب دليلي براي سلب مسئوليت قانوني ميشود و اينكه چطور ناظر حوالي ظهر روز قبل هنگامي كه پمپ روشن بوده و آب كثيف، متوجه نبود دريچه شده است.
تحقیق از پیمانکار
در ادامه پيمانكار پارك كوهسار از سوي قاضي مورد بازجويي قرار گرفت.
قاضي پرسيد آيا حفظ و نگهداري پارك وظيفه شما است، پيمانكار گفت: من مدير عامل شركت سبزبانان هستم و طبق قراردادي كه با شهرداري دارم موظف به حفظ و نگهداري از فضاي سبز ناحيه 4 منطقه 15 شهرداري هستم.
قاضي سؤال كرد: آيا موضوع سرقت دريچه آهني از سوي شهرداري به شما اعلام شده بود؟
پيمانكار جواب داد: بله روز اول خردادماه به صورت كتبي به ما اعلام شد كه پس از بررسي از سوي نماينده شركت مشخص شد اين دريچه آهني سرقت شده است و طبق قرارداد ما هم نصب كرديم و روز سوم خردادماه به صورت كتبي به شهرداري اعلام كرديم.
قاضي پرسيد: آيا در مورد اين ادعا مدركي هم داريد؟
پيمانكار گفت: به صورت كتبي اعلام كرديم اما متأسفانه نامههاي ما از سوي شهرداري پاراف نميشود، اما اعلام كتبي و شفاهي ما از سوي ناظر مورد تأييد است.
قاضي پرسيد: آيا سرقت دريچه قبل از اين اتفاق افتاده بود؟
پيمانكار جواب داد: در مدت پنج تا شش سالي كه اين آبشار كار ميكند، براي اولين بار بود كه طي دو روز، دريچه دو بار سرقت شد، هر چند در آن محل معتادان زيادي تردد دارند و شير آلات سرويسهاي بهداشتي، پايههاي چراغهای روشنايي و موارد ديگر را سرقت ميكنند، اما سرقت دريچه براي اولين بار اتفاق افتاد.
قاضي سؤال كرد: پس از اعلام سرقت آيا آبشار خاموش شد؟
پيمانكار گفت: من خبر ندارم كه آبشار در اين دو روز خاموش بوده يا نه، اين موضوع را نماينده شركت در جريان است.
پيمانكار در پاسخ به سؤال ديگر قاضي كه دريچه سرقتي را به كدام آهنگري يا كارگاهي براي ساخت سفارش داديد، مدعي شد كه ما خودمان كارگاه داريم و كارگران شركت دريچه را ساختند و نصب كردند.
وي در پاسخ به سؤال ديگر قاضي كه چطور نگهبانان پارك متوجه سرقت دريچه نشدند، گفت: پارك دو نگهبان به صورت 24 ساعته دارد كه اين نگهبانان به خاطر مساحت زياد پارك مجبور به گشتزني هستند و سارقان در غفلت نگهبانان دريچه را سرقت كردهاند.
پيمانكار در پاسخ به سؤال ديگر قاضي كه بر فرض شما دريچه را نصب كرديد، چرا نماينده شما دوباره روز چهارم براي بازديد به آنجا نرفته بود، در ادعايي گفت: من هر گز فكر نميكردم كه دريچه دوم يك روز پس از نصب دوباره سرقت شود.
قاضي سؤال كرد چرا با توجه به سرقت دريچه اول، دريچه دوم لولا نشد تا مانع سرقت شود كه پيمانكار دوباره همان ادعاي قبلي را مطرح كرد و گفت انتظار دوباره سرقت آن را نداشتيم.
از نكات قابل تأمل حرفهاي پيمانكار كه مدعي بود دريچه به اين بزرگي دوبار به سرقت رفته است و در اين دو مورد هم نگهبانان متوجه نشدهاند، اين است كه اين دريچه به قدري بزرگ و سنگين بوده كه براي حمل آن حداقل به سه نفر نياز است و بردن آن جز با خودروي وانت امكانپذير نيست. يك نكته ديگر درباره لولا نكردن اين دريچه، آن است كه امكان دارد با سر خوردن اين دريچه به كمي آن طرفتر امكان رخ دادن حادثهاي مشابه دور از انتظار نيست.
پیمانکار بازداشت شد
در پايان قاضي مدير روستا رو به پيمانكار كرد و گفت، شما به اتهام بيمبالاتي طبق قرارداد در حفظ و نگهداري حوضچه آبشار پارك كوهسار كه منجر به قتل غيرعمد دختر پنج ساله شده است، مجرم شناخته ميشويد، چه دفاعي داريد؟
پيمانكار گفت: من 20 سال است اين شركت را تأسيس كردهام و در اين مدت پيمانكار فضاي سبز بودهام و تا الان هم قصوري از جانب من سر نزده است، اما نميدانم اين اتفاق تلخ چگونه رخ داد.
پس از اين قاضي پيمانكار را با قرار وثيقه 200 ميليون تومان بازداشت و روانه زندان كرد.
حرفهای عجیب وکیل
در پايان وكيل پيمانكار در دفاع از موكلش گفت: من درخواست دارم كه پزشكي قانوني علت اصلي مرگ دختر پنج ساله را مشخص كند، چون احتمال دارد اين دختر بچه در جايي ديگر فوت كرده و جسدش به داخل آبشار انداخته شده باشد. وي همچنين درخواست كرد هويت جسد هم شناسايي شود.
قاضي مديرروستا در پاسخ گفت: متأسفانه با توجه به دلخراش بودن اين حادثه و اجزاي باقي مانده جسد، پزشكي قانوني اعلام كرده است كه فقط قادر به تعيين دياناي براي شناسايي هويت جسد است و امكان مشخص شدن علت اصلي مرگ وجود ندارد.
هر چند در پايان اين جلسه پيمانكار با قرار وثيقه 200 ميليون تومان بازداشت و روانه زندان شد، اما نكتهاي كه در اظهارات پيمانكار و ناظر شهرداري عجيب به نظر ميرسيد، سرقت دوباره دريچه آهني طي دو روز بود كه طي پنج سال ساخت آبشار چنين اتفاقي نيفتاده بود. وكيل پيمانكار هم در ادامه دفاعيات خود از موكلش، حرفهاي قابل تأملي را بيان كرد. وي با متهم كردن مادر دختر پنج ساله به خاطر سهلانگاري در نگهداري، اين احتمال را داد كه امكان دارد دختر پنج ساله پس از قتل يا فوت به صورت قطعه قطعه شده در حوضچه انداخته شده است، چون لوله انتقال آب به پمپ مكش كوچك است و توان كشيدن جسد را ندارد.!
تحقيقات درباره اين حادثه دلخراش ادامه دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]