تبلیغات
تبلیغات متنی
آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
راهنمای انتخاب شرکتهای معتبر باربری برای حمل مایعات در ایران
چگونه اینورتر های صنعتی را عیب یابی و تعمیر کنیم؟
جاهای دیدنی قشم در شب که نباید از دست بدهید
سیگنال سهام چیست؟ مزایا و معایب استفاده از سیگنال خرید و فروش سهم
کاغذ دیواری از کجا بخرم؟ راهنمای جامع خرید کاغذ دیواری با کیفیت و قیمت مناسب
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1867512724

با یک فکر آزاد پیش به سوی کنکور!
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:

آشفتگی ذهنی می تواند تاثیر بدی بر مطالعه و نتیجه کنکور شما بگذارد قبل از هر چیز به، به همه شما کنکوری های عزیز، یک خسته نباشید حسابی می گوییم. حتماً همه شما عزیزان، در هر شرایط درسی که هستید، الان به صورت جدی و اساسی در حال مطالعه هستید تا از این دوران طلایی و سرنوشت ساز بهره ببرید.
این دوران باقی مانده برای همه مهم است، هم برای کسانی که از ابتدای سال با برنامه پیش رفته و تا به حال به همه برنامه هایشان عمل کرده اند، و هم برای کسانی که بنا به دلایلی نتوانسته اند آن طور که باید مطالعه کنند و از برنامه عقب هستند. این روزهای باقی مانده، به طور بسیار محسوسی می توانند بر رتبه یا افزایش قابل توجه درصدهای بعضی از درس های شما تاثیر بگذارد. بنابراین، لازم است که قدر این دوره را بدانید و در روزهای باقی مانده، به خوبی درس بخوانید.
آشفتگی ذهنی، یکی از مشکلاتی است که ممکن است در این دوره باقی مانده تا کنکور، برخی از داوطلبان، چه داوطلبان زرنگ و با آمادگی بالا، چه داوطلبان با آمادگی متوسط و چه داوطلبانی که کم مطالعه کرده اند، به آن مبتلا شوند. آشفتگی ذهنی، دلایل گوناگونی داشته و حل این معضل، با توجه به نوع آن، راهکار های مختلفی دارند. نظر به این که در هفته های مهم منتهی به کنکور قرار داریم و آشفتگی ذهنی می تواند تاثیر بدی بر مطالعه و نتیجه کنکور شما بگذارد، در این مقاله سعی می کنیم تا شما را با راهکارهای مقابله با آشفتگی ذهنی، آشنا سازیم.
همه ما در تمام طول روز، با وجود فعالیت های بدنی و کار فکری، مشغولیت های ذهنی خاص خود را داریم. کار فکری یا فعالیت ذهنی، فعالیت های هدفمندی هستند که به آن ها می پردازیم. اما اشتغال ذهنی، فعالیتی است که هدفمند نیست و به ما آن عادت کرده ایم، حتی ممکن است که نسبت به آن، آگاهی کامل نداشته باشیم. اشتغال ذهنی، معمولاً به مسائلی مربوطه به گذشته، اتفاقات روزمره، مسائل مرتبط با آینده یا عوامل استرس زا اختصاص می یابد.
مشغول شدن مداوم ذهن ما به این مسائل، از ما انرژی زیادی می گیرد و معمولاً، بخش بزرگی از انرژی روانی ما به دلیل پرداختن به مسائلی که برایمان اشتغال ذهنی ایجاد می کنند هدر می رود. مثلاً را به یاد آورید که ذهنتان، درگیر مسائل خاصی بوده و شما با وجودی که فعالیت بدنی چندانی انجام نداده بوده اید، به شدت خسته شده اید. در آن شرایط تنها ذهن شما در فعالیت بوده است، آن هم فعالیت غیر سازنده.
مشکل آشفتگی ذهنی، که ممکن است برای هر داوطلب کنکور در مقطعی یا در کل دوره آمادگی برای کنکور به صورت شدید یا کم ایجاد شود، می تواند به دلایل بسیاری به وجود بیاید، و در یک داوطلب، نسبت به دیگری متفاوت باشد. آشفتگی ذهنی یک کنکوری، ممکن است ناشی از نداشتن یک برنامه خوب مطالعاتی که جوابگوی نیازهای داوطلب است، استرس و فشار ناشی از کنکور، کم مطالعه کردن یا نتیجه خوب نگرفتن از آزمون ها و غیره ... باشد. آشفتگی ذهنی، بخش مهمی از وقت و انرژی داوطلب را گرفته و باعث می شود تا داوطلب بتواند از وقت و فکر خود به خوبی استفاده کند.
اگر برای شما عزیزان هم، این مشکل پیش آمده است و تمایل دارید که هر چه زودتر از شر این عنصر مزاحم مطالعه خلاصه شوید، پس با ما همراه شوید.
راهکارهای مقابله با آشفتگی ذهنی
1- برنامه ریزی کنید.
یکی از مهم ترین کارهایی که انجام آن در همه ی مراحل آمادگی برای کنکور لازم است و ما بارها و بارها در بیشتر مقالات خود بر آن تاکید خاصی کرده ایم و باز هم به دلیل اهمیت این موضوع بر آن تاکید می کنیم برنامه ریزی است. برنامه ریزی به قدری مهم است که اگر شما داوطلب عزیز، حتی یک روز مانده به کنکور را نیز با آن پیش بروید قطعاً در مقایسه با سایر روزها بهتر درس خوانده و بهتر نتیجه خواهید گرفت. اولین راه برای رهایی از آشفتگی ذهنی هم این است که تمام فکر و ذکر خود را روی یک برنامه متمرکز کنید و در مورد آن، خوب فکر کنید و اراده و تصمیم خود را روی آن متمرکز کرده و از طریق برنامه جداً بپرهیزید.
اگر از قبل برنامه ریزی داشته و احساس می کنید این برنامه به دلایلی، پاسخگوی شرایط فعلی شما نیست، با توجه به وضعیت خود، درس هایی که باید بخوانید و دوره کنید، تست هایی که باید بزنید و .... با همفکری و همکاری خانواده، دوستان یا مشاوران، یک برنامه ی خوب برای خود بریزید. برای اینکه دیگر دچار آشفتگی ذهنی نشوید، حتماً جوانب مختلف برنامه تان را و توقعی که از خودتان در این مدت باقی مانده دارید در نظر بگیرید.
بعد از چیدن برنامه ی جدید، بدون فکر کردن به اینکه قبلاً چه اشتباهاتی داشته و چه درس خوانده اید و در مجموع بدون افکار منفی و با تجربه گرفتن از این مدت باقی مانده، فقط و فقط درس بخوانید. اگر باز هم به این نتیجه رسیدید که برنامه شما مطابق خواسته های شما نیست، بدون نگرانی، باز هم برنامه ی خود را تغییر دهید. فقط مراقب باشد که دچار وسواس فکری نشوید و وقت زیادی را برای انجام این کار هدر ندهید.

یکی از مهم ترین کارهایی که انجام آن در همه ی مراحل آمادگی برای کنکور لازم است برنامه ریزی است 2- افکار منفي را دور بريزيد
همه ما روزانه با افکار منفي در برخي از موارد مواجه مي شويم. اين افکار، ذهن بيشتر کنکوري هاي عزيز را درهم مي ريزد و باعث مي شود تا فکر و توان آنها براي يادگيري دروس و آمادگي براي کنکور بخوبي عمل نکند. نگران نباشيد؛ شما در اين زمينه تنها نيستيد، بلکه همه کنکوريها در موارد و زمان هاي مختلف، دچار افکار منفي و نااميد کننده ميشوند؛ اما نکته مهم، اين است که بتوانيد اين افکار را دور بريزيد و بخوبي در ادامه مسير قرار بگيريد. اتفاقات گذشته را کنار بگذاريد. گذشته، گذشته است و براي تغيير آن نميتوانيد کاري انجام دهيد؛ جز آنکه از آن درس بگيريد؛ پس افکاري را که درباره مسايل گذشته است و ذهن شما را به خود مشغول ميسازند به پس زمينه برانيد؛ چون اين مسايل، جزو مسايل غيرمهم به شمار ميروند. مسايل حل ناشدني زندگي را که راه حلي ندارند و بايد با آنها کنار بياييد، جزو مسايل غيرمهم محسوب کرده و آنها را يادداشت کنيد. جاي آنها در پس زمينه است؛ پس به آنها اجازه جولان ندهيد و محکم بگوييد: "گذشتهها، گذشته است؛ مهم، آينده است و من مي توانم از پس همه چيز برآيم."
دور ريختن افکار منفي، کار بسيار راحتي است. فقط کافي است که به صورت مداوم به اهدافتان فکر کنيد و خودتان را در رشته و دانشگاه مورد نظر خود تصور کنيد. با خود فکر کنيد که به شغلي که آرزو داريد بعد از فراغت از تحصيل، در آن مشغول باشيد، اشتغال داريد و فرد مطرحي در جامعه هستيد. عکس سردر دانشگاه مورد نظرتان را به محلي که در معرض ديدتان است، بزنيد و هنگام خوابيدن، موقع بيدار شدن يا هر وقتي که احساس خستگي و نااميدي کرديد، به آن توجه کنيد. يادتان باشد که مهمترين راه براي بيرون ريختن افکار منفي، داشتن افکار مثبت است؛ پس مرتب با خود بگوييد: «من ميتوانم؛ من ميتوانم، به همه آنچه که در ذهن دارم برسم. من موفق ميشوم.»
3- استراحت کنيد
وقتي صحبت کنکور به ميان مي آيد همه فکر مي کنند که يک کنکوري، بايد هميشه در حال درس خواندن باشد و پيوسته درس بخواند و هيچ استراحتي نداشته باشد. هر چه به زمان کنکور نزديک تر مي شويم اين انديشه در ذهن مشاوران کنکور، والدين و خود داوطلبان قويتر ميشود؛ در واقع، متاسفانه، عده اي نزديک شدن به زمان کنکور را با مطالعه بي وقفه اشتباه ميکنند، و اين تصور بسيار غلطي است؛ زيرا يک کنکوري که از چند ماه قبل، شروع به مطالعه کرده است، براي اينکه مهمترين دوره مطالعهاش را هم با آرامش و به صورت مطلوب بگذراند، نياز به استراحت کافي دارد. استراحت، نياز هر انساني است. اين اشتباه است که فکر کنيم ميتوانيم بدون استراحت پيش برويم. اگر زمان استراحت ما کافي و منظم نباشد، مطميناً خستگي، ما را از ادامه مسير بازميدارد. درست است که شما دوستان عزيز، زمان باقيمانده را که مهمترين زمان براي رسيدن به موفقيت است، بايد دريابيد، اما نکته مهمتر، اين است که سنجيده رفتار کنيد.
همه شما عزيزان، نياز داريد که بين شش تا هشت ساعت در شبانه روز بخوابيد؛ به علاوه، بايد بين مطالعه دروس هم، استراحت داشته باشيد تا مغز شما بخوبي، مطالبي را که خواندهايد، در جاي مناسب ذخيره کند. اين زمان استراحت را بسته به عادات مطالعه، خواب و بيداري و استراحتهاي بين درسي خود تقسيم کنيد و نگران وقت اختصاص داده به استراحتتان نباشيد. اگر براي مطالعه، وقت بيشتري بگذاريد و در ادامه خسته شده و دچار آشفتگي ذهني شويد، وقت بيشتري از شما هدر خواهد رفت؛ افزون بر اينکه مطالب را نيز بخوبي ياد نگرفته و مجبوريد در زمان ديگري، آنها را مجدداً مطالعه کنيد.
4- از استرس دوري کنيد
يکي از مهمترين مسايلي که باعث آشفتگي ذهني داوطلبان عزيز ميشود، استرس است. استرس و اضطراب، باعث مي شود که برخي از داوطلبان عزيز، پيوسته به اين نکته فکر کنند که مطالعه خوبي نداشتهاند، ممکن است که سر جلسه نتوانند به سؤالات پاسخ دهند، وقت کافي براي مطالعه دروس در روزهاي باقي مانده ندارند و ... در ادامه، همين استرس باعث ميشود تا شما نتوانيد بهره وري خوبي داشته باشيد و خوب درس بخوانيد؛ مضاف بر اينکه ذهن شما، پيوسته مشغول چيزهايي است که هنوز رخ نداده و ممکن است که هيچ گاه هم رخ ندهد. براي مقابله با استرس و در نتيجه جلوگيري از بروز يکي از دلايل آشفتگي ذهني، سعي کنيد که به خودتان اعتماد کنيد، خودتان را با کسي مقايسه نکنيد، از مسايلي که استرس شما را زياد ميکند، دوري کنيد و فقط به هدف فکرکنيد و با انگيزه و پشتکار به ادامه راه بپردازيد. نکته مهم ديگر درباره مقابله با استرس، اين است که اگر استرس شما در موضوعي خاص، بسيار زياد و غير قابل کنترل است، حتما با آن مواجه شويد يا آن را با شخصي مانند پدر و مادر يا مشاور و يا کسي از دوستان نزديکتان در ميان بگذاريد. آن وقت خواهيد ديد که موضوعي که باعث استرس و آشتگي ذهني شما ميشود، چقدر براي اطرافيانتان که از بيرون به آن موضوع مينگرند، پيش پا افتاده است.
5- تفکيک کنيد
قبل از هر چيز، مواردي را که معمولاً در طي روز، ذهن شما را به خود مشغول ميسازد، يادداشت کنيد. به اين منظور، لازم است که چند روز تا حداکثر يک هفته، بر فعاليتهاي ذهني خود نظارت کنيد و متوجه افکاري باشيد که در ذهن شما جاري است. پس از اينکه به اشتغالات ذهني خود پي برديد و متوجه شديد که معمولاً چه نوع افکاري ذهن شما را مشغول ميکند، در مرحله بعدي، مسايل مهم و مسايل غيرمهم را از يکديگر تفکيک کنيد. به ياد داشته باشيد که قرار است مسايل مهم را در شکل، و مسايل غيرمهم را در پس زمينه شکل جاي دهيد.
ممکن است از خود بپرسيد که چگونه ميتوانم مسايل مهم را از غيرمهم تفکيک کنم. براي انجام اين کار ميتوانيد معيارهاي زير مانند مسايل مربوط به اينکه چرا در گذشته موفق نشدم، چرا در ماههاي قبل بخوبي درس نخواندم، يا نگرانيهاي مربوط به آينده، مثل اينکه نتيجه کنکور شما يا دوستانتان چه خواهد شد، و... را شاخص قرار دهيد. مسايل پيش پا افتاده روزانه، که معمولاً تکراري هستند و فکر شما را مشغول ميسازند، مسايل غيرمهمي هستند که بايد به پس زمينه رانده شوند.
در ادامه، کارهايي که باعث موفقيت شما مي شود، تمرکز روي برنامهريزي درست، شيوه مطالعه صحيح و چگونه درس خواندن و ... مسايلي است که بايد در زمينه ذهني شما باشد تا موفق شويد. در مجموع، ابتکار با شماست که چه مواردي را در چه قسمتي بگنجانيد؛ البته اين موارد، ثابت نيستند و ممکن است که بر حسب شرايط، تغيير کنند.
6ـ در مورد آن صحبت کنيد
هر وقت، موضوعي، چه مربوط به کنکور و چه غير از آن، باعث آشفتگي ذهني شما شد، در مورد آن با شخصي که با او راحت هستيد و البته ميتواند بخوبي شما را راهنمايي کند، صحبت کنيد. صحبت کردن در مورد موضوعاتي که باعث آشفتگي ذهني تان شده است دو مزيت اصلي دارد: ميتواند به شما احساس تاييد شدن و شنيده شدن بدهد، و همچنين مي تواند شما را با ديدگاههاي مختلف ديگران آشنا بکند.
اغلب، فقط داشتن کسي که به حرف هايتان گوش بدهد و افکارتان را درک کند، باعث ميشود که فوريت، شدت و کثرت افکارتان از بين برود. به همان اندازه، شنيدن افکار و ديدگاه هاي فکري طرف مقابل نيز ميتواند شما را با بينش و راهکارهاي جديدي آشنا کند.
منبع: پیک سنجش
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]
صفحات پیشنهادی
راهبرد آمریکا تداوم جنگ های نیابتی و تروریستی در غرب آسیاست/ تفکر بسیجی در آن سوی مرزها موجب آزادی قدس خواهد ش
سپاه پاسداران در بیانیه ای با گرامیداشت حماسه آزادسازی خرمشهر تاکید کرد راهبرد مقاومت و نفوذ تفکر بسیجی در فراسوی مرزهای ایران منجر به آزادی قدس شریف از لوث وجود صهیونیست ها خواهد شد به گزارش کورنگ به نقل از روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخشی از بیانیه سپاه به مراهبرد آمریکا تداوم جنگ های نیابتی و تروریستی در غرب آسیاست/ تفکر بسیجی در آن سوی مرزها موجب آزادی قدس خواهد ش
سپاه پاسداران در بیانیه ای با گرامیداشت حماسه آزادسازی خرمشهر تاکید کرد راهبرد مقاومت و نفوذ تفکر بسیجی در فراسوی مرزهای ایران منجر به آزادی قدس شریف از لوث وجود صهیونیست ها خواهد شد به گزارش "مطاف24" به نقل از روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخشی از بیاراهبرد آمریکا تداوم جنگهای نیابتی و تروریستی در غرب آسیاست/ تفکر بسیجی در آن سوی مرزها موجب آزادی قدس خواهد ش
راهبرد آمریکا تداوم جنگهای نیابتی و تروریستی در غرب آسیاست تفکر بسیجی در آن سوی مرزها موجب آزادی قدس خواهد شد سپاه پاسداران در بیانیهای با گرامیداشت حماسه آزادسازی خرمشهر تاکید کرد راهبرد مقاومت و نفوذ تفکر بسیجی در فراسوی مرزهای ایران منجر به آزادی قدس شریف از لوث وجود صهیونبیانیه سپاه به مناسبت سوم خرداد راهبرد آمریکا تداوم جنگ های نیابتی و تروریستی در غرب آسیاست/ تفکر بسیجی در آن
سپاه پاسداران در بیانیه ای با گرامیداشت حماسه آزادسازی خرمشهر تاکید کرد راهبرد مقاومت و نفوذ تفکر بسیجی در فراسوی مرزهای ایران منجر به آزادی قدس شریف از لوث وجود صهیونیست ها خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخشی از بیانیه سپآغاز عملیات آزادی فلوجه از سوی حیدر العبادی
آغاز عملیات آزادی فلوجه از سوی حیدر العبادی حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق رسما فرمان آغاز عملیات آزادسازی فلوجه را صادر کرد به گزارش فرهنگ نیوز «حیدر العبادی» فرمانده کل نیروهای مسلح عراق بامداد دوشنبه از آغاز عملیات آزادسازی شهر فلوجه در اپس از پیروزی برابر گرانادا سیمئونه: پیش به سوی قهرمانی با کمترین هزینه
پس از پیروزی برابر گراناداسیمئونه پیش به سوی قهرمانی با کمترین هزینه سرمربی خوش فکر و موفق تیم فوتبال اتلتیکومادرید اسپانیا پس از پیروزی مردانش مقابل گرانادا گفت به سمت قهرمانی با کمترین هزینه پیش می رویم به گزارش خبرگزاری فارس تیم فوتبال اتلتیکومادرید اسپانیا با نتیجه 3 بر صامیدوارم نظر کیروش را جلب کنم/ به پیشنهادهای باشگاهی فکر نمیکنم
امیدوارم نظر کیروش را جلب کنم به پیشنهادهای باشگاهی فکر نمیکنم بازیکن میانی تیم ملی فوتبال گفت امیدوار است بتواند با عملکرد خوب در اردو نظر کارلوس کیروش را جلب کند به گزارش خبرنگار مهر داریوش شجاعیان در رابطه با شرایط اردویی تیم ملی به خبرنگاران گفت اردوی خوبی را پشتمدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس آزاد شد
مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس آزاد شد مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس امروز چهارشنبه از اوین آزاد شد به گزارش ایسنا به دنبال فک قرار بازداشت موقت مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس و تبدیل آن به قرار وثیقه وی امروز آزاد شد تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷ ۳۷آزادی مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس
آزادی مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس کد خبر ۵۹۲۱۹۵ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴ ۴۱ - 25 May 2016 مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس امروز چهارشنبه از زندان اوین خارج شد به گزارش خبرگزاری میزان روز گذشته قرار بازداشت موقت مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس به قرار وثیقه تبدیل و به«پیشمرگه» عملیات آزادسازی شرق موصل را آغاز کرد
پیشمرگه عملیات آزادسازی شرق موصل را آغاز کرد نیروهای پیشمرگه کُرد عملیات خود برای آزادسازی تعدادی از روستاهای در شرق موصل را آغاز کردند به گزارش مفرهنگ نیوز نیروهای «پیشمرگه» کُرد صبح امروز یکشنبه عملیات خود برای تسلط بر تعدادی از روستاها واقع در شرق موصل را آ-
سبک زندگی
پربازدیدترینها