واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تخريب زيست شهري به بهانه بهرهبرداري
حث خروج معادن شن و ماسه از شهر تهران روايت چندين ساله دارد به طوري كه بسياري از مسئولان عدم خروج اين معادن را برابر با تنفس شن و ماسه توسط شهروندان عنوان كردهاند و ...
بحث خروج معادن شن و ماسه از شهر تهران روايت چندين ساله دارد به طوري كه بسياري از مسئولان عدم خروج اين معادن را برابر با تنفس شن و ماسه توسط شهروندان عنوان كردهاند و بر اين اساس بخشي از آلودگي غباري هواي پايتخت هم به اين معادن نسبت داده ميشود و سرانجام پيگيري شورا و شهرداري سبب شد تا ساكنان اين منطقه از اين معضل آلودهكننده هوا و محيط رها شوند.
شهروندان شن و ماسه تنفس ميكنند
تلاشها براي تعطيلي اين معادن در حالي ادامه پيدا كرد كه عمق گودالهاي اين معادن ۴۰۰ هكتاري به جاي ۳۵ متر به ۱۳۸ متر رسيد و اين در حالي است كه شكافهايي در ديوارهاي اين گودالها ايجاد شده است. از آنجا كه فاصله اين گودالها در برخي از نقاط كمتر از چهار متر با رودخانه كن فاصله دارد از اين رو تهديدي جدي براي منطقه بالادستي است به طوري كه در صورت طغيان رودخانه كن و از بين رفتن ديوار حائل بين رودخانه و گودال، دامنه تخريب علاوه بر واحدهاي مسكوني اطراف تا فرودگاه مهرآباد گسترش خواهد يافت.
در اين ارتباط رئيس شوراي شهر تهران نيز با تأكيد بر جابهجايي هر چه سريعتر اين معادن، اظهار كرد: گر چه مدتها قبل بايد اين معادن از شهر تهران منتقل ميشدند اما با به فراموشي سپرده شدن اين امر معادن شن و ماسه هنوز به فعاليت خود ادامه ميدهند.
مهدي چمران شرايط جوي را يكي از علتهاي فراموش كردن اين موضوع دانست و گفت: مشكلات اين معادن تنها به دليل شرايط جوي به فراموشي سپرده شد اما اين امر تا زماني ادامه پيدا ميكند كه آلودگي هوا تشديد شود و مشكلات گرد و غبار ناشي از اين معادن جان شهروندان را به لبشان برساند و اين در حالي است كه نميتوان در يك برهه زماني اندك به اين مشكل رسيدگي كرد.
توقف فعاليت معادن شن و ماسه به جايي رسيد كه كميسيون سلامت شوراي شهر اقدامات و پيگيريهاي قابل توجهي در زمينه آن انجام داد.
پيگيريهاي كميسيون سلامت براي توقف با حكم منع تعقيب مواجه شد و از آنجا كه شرايط اين معادن به دليل برداشت غيرمجاز و منقضي شدن زمان برداشت آن در وضعيت اضطرار قرار داشت از اين رو فعاليتهاي اين معادن بايد هر چه سريعتر متوقف ميشد. همين امر سبب شد تا كميسيون سلامت شوراي شهر با معاون قضايي دادگستري تهران مكاتبه كند.
پس از اين مكاتبه رئيس كميسيون سلامت اظهار كرد: در شرايط كنوني با وجود اعلام نگراني و پيگيريها، مسئوليت حفظ جان و مال مردم را در برابر هرگونه حادثه برعهده قوهقضائيه ميدانيم، خوشبختانه مكاتبه كميسيون سلامت با واكنش سريع قوهقضائيه مواجه شد كه اين واكنش قابل تقدير است.
هر گونه فعاليت و بهرهبرداري از معادن شن و ماسه ممنوع شد
پيگيريهاي كميسيون سلامت در اين راستا به نتيجه رسيد و فرمانداري تهران پس از بازديد نهايي تصميماتي با قيد فوريت اتخاذ كرد. بنابر اين تصميمات هر گونه فعاليت و بهرهبرداري از معادن شن و ماسه ممنوع اعلام و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران مكلف شد از هر گونه برداشت غير قانوني جلوگيري و گزارش اقدامات را به فرمانداري ارائه كند.
همچنين سازمان سرمايهگذاري و مشاركتهاي مردمي شهرداري تهران موظف شد تا ظرف مدت سه ماه از تاريخ بازديد نسبت به فعالسازي طرح ساماندهي موضعي منطقه (موسوم به تاكا) اقدام كند. شهرداري منطقه 18 نيز براي ساماندهي معادن نسبت به توافق جديد با مالكين معادن اقدام و نتيجه اقدامات را به فرمانداري گزارش كند همچنين معاون رئيسجمهور با بيان اينكه غرب تهران به مجتمع عظيم شن و ماسه تبديل شده است، تصريح كرد: برخي از مجوزهاي بهرهبرداري از معادن شن و ماسه كه در دولت قبل صادر شده است فاقد تاريخ اتمام بهرهبرداري است يعني مجوزهاي بهرهبرداري نامحدود صادر شده است.
معصومه ابتكار با بيان اينكه وزارت صنايع و معادن مكلف است به اين موضوع رسيدگي كند، خاطرنشان كرد: در كجاي دنيا در جوار پايتخت گودهاي 50 تا 60 متري عميق حفاري ميكنند؟ معادن متعدد شن و ماسه يكي از منابع اصلي ايجاد گرد و غبار در تهران است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]