واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مجلس دهم رصد حوادث منطقه را با اهمیت زیاد پیگیر خواهد بود
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس دهم رصد حوادث منطقه را با اهمیت زیاد پیگیر خواهد بود.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی پیش از ظهر امروز (16 خرداد) در دیدار با مقام معظم رهبری ضمن تشکر از پیام ارزشمند ایشان برای افتتاحیه مجلس، تاکید کرد: ما برآنیم تا با همفکری نمایندگان محترم و براساس توصیه های حضرتعالی، استراتژی مجلس و اولویت های آن را هر چه سریع تر تدوین نماییم.
متن کامل سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم»
"سپاس پروردگاری که خالق بهترین ماه ها شعبان و رمضان است تا اسباب بندگان خالص خلایق فراهم گردد و درود بر بندگان برگزیده او راهنمایان خلایق و مبدأ و معادشان به ویژه بر سید برگزیدگان محمد مصطفی (ص) که بر همگان از انس و جن، سرور راست و بشیر و نذیر و بر ارواح مطهر اهل بیت عصمت و طهارت و بر اولیای عظیم الشأن اسلام در ایام رحلت امام بزرگوار، بر روح بلند آن مرد الهی درود میفرستیم و مفتخریم که امروز در محضر رهبر فرزانه انقلاب توفیق شرفیابی یافتیم.
مختصراً به استحضار می رسانم:
انتخابات مجلس دهم با تدابیر حضرتعالی و تلاش های مسئولان اجرایی و نظارت در دو مرحله با آرامش و درستی به انجام رسید و در هفته گذشته نیز ساختار مدیریتی آن با انتخاب نمایندگان محترم شکل گرفت و کمیسیون های تخصصی که نقش اساسی در کار مجلس دارند نیز در این هفته سامان خواهد یافت. خوشبختانه در ترکیب تخصصی مجلس از حدود 32 متخصص برخورداریم که در رشتههای مختلف علوم انسانی، علوم دقیقه و فنی و مهندسی و پزشکی قرار دارند. بیشترین تخصص ها در رشته مدیریت 61 نفر و حقوق 54 نفر، علوم پزشکی 32 نفر و کمترین تخصص ها در رشته شهرسازی، دامپزشکی، علوم تربیتی، فیزیک، زمین شناسی، نساجی، زبان عربی و زبان ارمنی است که در هر کدام از آنها یکی از همکاران محترم تخصص دارند و در 22 رشته تخصصی دیگر تعداد متفاوت است و همین نمای متنوع تخصصی علامتی از ظرفیت سنی برای کارآمدی مجلس است.
بسیاری از نمایندگان از سابقه ایثارگری برخوردارند و برخی از بیت شریف شهادت که مایه شرف و فضل مجلس دهم هستند.
با این خصوصیات امید است مجلس دهم، مجلسی ارزشی و انقلابی و کارآمد باشد.
پیام ارزشمند جنابعالی در افتتاحیه مجلس و سخنان جامع و راهگشای حضرتعالی در سالگرد امام راحل، چارچوب های کار مجلس دهم را مدون نمود، ما برآنیم تا با همفکری نمایندگان محترم و براساس توصیه های حضرتعالی، استراتژی مجلس و اولویت های آن را هر چه سریع تر تدوین نماییم که انقلابی بودن مجلس با مولفه هایی که ارائه گردید، نقطه کانونی آن است و ما احساس می کنیم، مسئولیت سنگینی در دفاع از دژ انقلاب برعهده داریم، مخصوصاً با برنامه های طراحی شده استکبار که از تنوع و تکثر برخوردار است و سبقت گرفتن روند تکثیر بر آنها بر روند حل معضل آنها و جهش در بروز شگفتی های استراتژیک در منطقه که در سال های اخیر عمدتاً بازیگران آن ظاهری غیردولتی پیدا کرده اند و تغییرات سریع در موقعیت قدرت های منطقه ای به طوری که اکثر بازیگران موقعیت ژئوپلتیک خود را نمیتوانند به طور نسبی تثبیت کنند.
ابهام در کنش قدرت های بزرگ، همه و همه تهدیدات وضع موجود در محیط استراتژیک نوپدید در منطقه است، آنچه می تواند شرایط سیال و پرنقش منطقه را به سوی آرامش و تثبیت امنیت پایدار سوق و ضمناً امنیت ایران را همچنان مستقر نگه دارد، داشتن نگاه انقلابی و عمل بدان است. جبهه مستکبرین و متحجرین به دنبال ایجاد شرایط تنهایی ژئوپلتیک برای ایران هستند که این پدیده منافاتی با رفت و آمد نامتعارف دیپلماتیک ندارد.
آنچه این هدف گیری را پوچ می سازد، بازی در غیرصحنه طراحی شده و وارد نمودن روحیه انقلاب و تنظیم خوداتکایی و خودجوشی انقلابی است که مجلس دهم رصد حوادث منطقه را با اهمیت زیاد پیگیر خواهد بود.
پس از توافق هسته ای در صحنه بین المللی مسئله سازی های آمریکا در این زمینه و سایر امور نشان می دهد استکبار با سیاست درب های چرخان، قصد لطمه زدن به منافع ملت ایران با ظاهر متفاوت را دارد. نمایندگان ملت وظیفه خود می دانند مجلس را سپر دفاع از حقوق ملت در مقابل اجانب نمایند.
هویت دینی و انقلابی ایران میراثی گرانقدر برای ملت ماست، تضمین فرهنگ اسلامی – ایرانی هم زیربنای استقلال سیاسی و اقتصادی است که باید حفظ و تقویت شود.
مجلس دهم نباید اجازه دهد با غفلت از روش های تخریبی هویت سوز فرهنگی به این سرمایه گرانقدر لطمه وارد گردد، مخصوصاً با توجه به روند هویت جمعیت جهانی که ارزیابی های فرهنگی به مذهبی تر شدن و منطقه ای تر شدن آن دلالت دارد. مسئولیت ما در گسترش و تضمین فرهنگ متعالی اسلام ناب محمدی (ص) در آینده بیشتر از گذشته است.
گرچه براساس توصیه آن مقام معزز، همکاری و تعاون قوای سه گانه و ملت و دولت برای شرایط فعلی امری ضروری است اما برای خروج از رکود، گام های سریع تر و دقیق تری باید برداشته شود و امیدواریم ستاد اقتصاد مقاومتی در دولت در این زمینه موفق عمل کند. مجلس با محوریت دادن به تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید در همه کمیسیون ها این موضوع را اولویت نخست خود قرار داده و طرح ها و لوایح و نیز نظارت بر تحقق اقتصاد مقاومتی را پیگیر خواهد شد.
سه اشکال عمده در رونق تولید کشور دیده می شود که مانع اقتصاد مقاومتی است:
1- عدم طرح آمایش سرزمینی که سال ها به دولت ها در قوانین برنامه تاکید گردید، اما محقق نگردیده، باعث شده از مزیت های استانی به اندازه و به موقع استفاده نشود و هم نارضایتی و تلقی اجحاف به وجود آورد.
2- مقررات سرمایه گذاری در ایران با همه تلاش هایی که برای ایجاد زنجیره واحد صورت گرفت همچنان دست و پاگیر و گاه همراه با فساد است که عملاً باعث اخلال در سرمایه گذاری و عامل افزایش زمان برای آن است.
3- مقررات مشوق صادرات نسبت به شرایط کشور و کشورهای رقیب، محرک نیست، مخصوصاً پدیده زشت قاچاق بکلی سیر تولید در کشور را برهم زده است.
در شرایط رکودی تقاضا برای استخدام دولتی افزون می گردد و از طرفی چابک نمودن دولت وظیفه جدی جدا شدن از شرایط رکودی است، لذا اصلاح مسیر اقتصادی از جهت تولیدمحوری و افزایش صادرات موضوع اصلی کار ما در مجلس دهم خواهد بود.
حمایت از بخش کشاورزی و تولیدات استراتژیک این بخش و استفاده بهینه از آب با مجموعه شرایط ایران و تسهیل و تشویق صادرات در بخش تولید از اولویت های کاری کمیسیون های مجلس خواهد بود.
امروز توجه به محیط زیست سالم در دنیا جزو مسائل مهم همه کشورها است و برای ما در ایران در اکثر مناطق جزو امور ضروری است، مخصوصاً کلان شهرها امروزه در مورد محیط زیست باید عرض کنم بحرانی که ریزگرداها، آلودگی هوا را برای مردم استان ها ایجاد کرده است باعث شده که شورای عالی محیط زیست، تصمیماتی را تصویب کند اما عدم اجرای همگون همه این مصوبات اثرات ملموسی در این بخش ایجاد نکرد، لذا مجلس دهم با نظارت و تدوین ضوابط لازم، موضوع محیط زیست در ابعاد مختلف آن را مورد توجه قرار خواهد داد و لایحه مربوطه در این زمینه را با سرعت و دقت بیشتری در صحن علنی مجلس مطرح می نماید.
توجه به آسیب های اجتماعی و دستورات حضرتعالی به قوای سه گانه وظیفه دیگری است که در مجلس دهم با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد و امیدواریم در برنامه ششم توسعه به همه این موارد توجه جدی شود.
اما آخرین مطلب؛ در گیر و دار مسائل گوناگون سیاسی، رعایت اخلاق سیاسی مبتنی بر حق و انصاف برادری در سخن و عمل، صراط باریکی است که جز با مراقبت و محاسبه به موقع، ممکن نگردد و سخن عارف بزرگ در پاسخ قومی که گفتند کلید بهشت کلمه لااله الاالله است، مناسب حال و مقام است و فرمود: بلی و لکن کلید بی دندانه در بازنگشاید و دندانه آن کلید چهار چیز است: اول زبانی پاک از دروغ و بهتان و از غیب دور، دوم دلی از مکر و خیانت صافی، سوم شکمی از حرام و شبهت خالی، چهارم عملی از هوا و بدعت پاک.
از خداوند می خواهیم که اخلاق مجلسی، بر این چهار وجه استوار گردد و با نظارتی درونی دقیق تر، مجلس دهم را موفق تر نماید.
از اطاله کلام عذر می خواهم و از محضر شریف استدعا دارم آنچه امام علی (ع) در حق کارگزار خود جناب مالک از خداوند طلب نمود، برای ما نیز از حضرت حق بخواهید تا خدای متعال آخر کار ما را سعادت و شهادت قرار دهد.
والسلام و علیکم."
انتهای پیام
۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]