واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زورآزمایی جدید نفتی روسیه و آمریکا/دوره گرانی قیمت نفت فرا رسید
همزمان با کاهش تولید نفت آمریکا، روسیه درحالی رکورد جدیدی برای افزایش تولید نفت ثبت کرد که با گران شدن قیمت تمامی شاخصهای نفتی جهان، بهای نفت ایران هم به بیش از ۴۴ دلار افزایش یافت.
کد خبر: ۵۹۴۸۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۸ - 05 June 2016
همزمان با کاهش تولید نفت آمریکا، روسیه درحالی رکورد جدیدی برای افزایش تولید نفت ثبت کرد که با گران شدن قیمت تمامی شاخصهای نفتی جهان، بهای نفت ایران هم به بیش از ۴۴ دلار افزایش یافت.
به گزارش مهر، قیمت تمامی شاخصهای معتبر نفت خام جهان در معاملات منتهی به ۲۷ مه ۲۰۱۶ میلادی با افزایش در بازار جهانی همراه شد که نفت خام وست تگزاس آمریکا با ۶۵ سنت و نفت خام شاخص عمان با ۵ سنت به ترتیب بیشترین و کمترین افزایش قیمت را تجربه کردهاند.
بر این اساس در معاملات منتهی به ۲۷ می ۲۰۱۶ میلادی، قیمت هر بشکه نفت خام سبد اوپک با ۱۱ سنت افزایش به ۴۴ دلار و ۶۵ سنت رسید، ضمن آنکه بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس آمریکا با ۶۵ سنت افزایش حدود ۴۸ دلار و ۶۸ سنت و بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با ۱۹ سنت افزایش حدود ۴۸ دلار و ۷۷ سنت در بازار معامله شده است.
علاوه بر این، قیمت هر بشکه نفت خام شاخص دوبی با ۶ سنت افزایش به ۴۵ دلار و ۵۲ سنت و بهای هر بشکه نفت خام عمان با ۵ سنت افزایش به ۴۵ دلار و ۶۴ سنت رسیده است.
همزمان با افزایش قیمت اکثر شاخصهای نفتی جهان، بهای نفت خامهای سبک و سنگین صادراتی ایران هم در بازار گران شد به طوری که قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران با ۹ سنت افزایش حدود ۴۴ دلار و ۶۰ سنت در بازار داد و ستد شده است.
از سوی دیگر قیمت هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران هم با ۶ سنت افزایش حدود ۴۲ دلار و ۳۹ سنت در بازار جهانی معامله شده است.
در مجموع از ابتدای سالجاری میلادی تاکنون متوسط قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران ۳۴ دلار و ۵۰ سنت و بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی حدود ۳۲ دلار و ۵ سنت بوده است.
مهمترین عوامل گرانی قیمت طلای سیاه
به گزارش مهر، کاهش ذخیرهسازی نفت خام در آمریکا و به دنبال آن سقوط تولید نفت این کشور برای یازدهمین هفته متوالی از مهمترین دلایل افزایش قیمت طلای سیاه در بازار در معاملات منتهی به ۲۷ می ۲۰۱۶ میلادی به شمار میرود.
از این رو تولید روزانه نفت آمریکا با ۲۴ هزار بشکه کاهش به کمترین میزان از سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی رسید به طوری که هماکنون تولید روزانه نفت خام این کشور به ۸ میلیون و ۷۷۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
علاوه بر این، ادامه اختلالات در تولید و صادرات نفت برخی کشورهای آفریقایی همچون لیبی و نیجریه، احتمال تعطیلی پالایشگاههای نفت فرانسه به دنبال اعتصاب کارگران، روند رو به کاهش تعداد دکلهای حفاری در صنایع نفت و گاز جهان و افزایش تقاضای نفت در کشورهای آسیایی به ویژه چین، هند، تایوان و اندونزی از مهمترین دلایل تقویت قیمت نفت در بازار به شمار میرود.
این در حالی است که افزایش تولید نفت روسیه به ۱۰ میلیون و ۸۴۰ هزار بشکه در روز و ثبت افزایش ۱۴۰ هزار بشکهای تولید طلای سیاه در ماه می سال جاری میلادی، عدم سرایت آتشسوزیهای گسترده به تأسیسات نفت کانادا و احتمال بازگشت ظرفیتهای متوقف شده تولید نفت در این کشور آمریکای شمالی و در نهایت برنامه جدید بانک مرکزی آمریکا مبنی بر احتمال افزایش نرخ بهره، تقویت دلار و در نهایت کاهش قیمت نفت از مهمترین عوامل تثبیتکننده بهای طلای سیاه در طول یک هفته گذشته بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]