واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزايش كارايي و كاهش خطا با رقابتي شدن كرسيهاي تخصصي شوراها
مجلس تخصصی شدن كرسيهاي شوراها را بررسي ميكند...
نویسنده : بيژن يانچشمه
كاهش اعضاي شوراها در حالي در شوراي نگهبان به تأييد رسيده كه ايرادات در خصوص تخصصي نبودن اعضاي شوراها همچنان پابرجاست و اين موضوع مسائل و مشكلات بسياري را در چهار دوره شوراها بر جا گذاشته است و به گفته كارشناسان، اين امر از كارايي شورا كاسته است. بر اين اساس هرچند موضو ع تخصصي شدن كرسي شوراها در مجلس نهم مطرح شده است اما لازم است نمايندگان در خانه دولت بر اين موضوع اهتمام ويژهاي داشته باشند تا شوراها با انتخاب افراد متخصص به جايگاه واقعي خود نزديكتر شوند.
نهاد شوراها پس از طي چهار دوره فراز و نشيب با مسائل و مشكلات بسياري روبهرو است كه ساختار معيوب در بعضي بخشها و لايههاي اين نهاد مردمي سبب شده است حركت شوراها به حاشيه رانده شود يا نتوانند به اهداف مورد نظر در قانون اساسي دست يابند. در حقيقت چندي است كه بحث تعداد اعضاي شوراها مورد نظر مجلس قرار گرفته تا كارايي شوراها در بخشهاي شهري و روستايي افزايش يابد. بر اين اساس با مصوبه مجلس شوراي اسلامي كه به تأييد شوراي نگهبان رسيده است، تعداد اعضاي شوراهاي شهر و روستاي سراسر كشور در دوره پنجم تغيير خواهد كرد، به گونهاي كه بر اساس اين قانون تعداد اعضاي شوراي شهر تهران هم از 31 نفر حال حاضر، به 21 نفر كاهش خواهد يافت.
رقابت نامزدها در حوزههاي تخصصي
كاهش و سقفبندي تعداد اعضاي شوراها بر اساس آمار جمعيتي از يكسو و تخصصي شدن كرسي شوراها از سوي ديگر ميتواند آزموني باشد براي كاهش خطا و افزايش كارايي شوراها و ارتقاي اين نهاد مردمي در انجام امور مردم توسط خودشان. بر اين اساس نماينده مردم كرج در مجلس با تأكيد بر پيگيري طرحي در خصوص نصاببندي كرسيها در انتخابات شوراهاي شهر و روستا گفت: در اين طرح براي انتخابات شوراها تعداد كرسيهاي تخصصي در حوزههاي مختلف تعيين شده است. محمدجواد كوليوند گفت: در مجلس نهم طرحي در خصوص نصاببندي كرسيها در انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستاها به كميسيون شوراها و امور داخلي كشور در مجلس ارسال شد كه ناتمام ماند اما اين طرح در مجلس دهم مجدداً پيگيري خواهد شد. وي افزود: نصابها در شوراها بايد مشخص شود تا در انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا هر منتخبي در حوزه تخصصي خود به رقابت بپردازد، از اين رو شوراها نظاممند، ضابطهمند، قانونمدار و قدرتمند خواهند شد. در حال حاضر در شوراها تنوع تخصص وجود ندارد به طوري كه شاهديم در برخي شوراي اسلامي شهر و روستا از يك تخصص نمايندگان متعددي وجود دارد و در برخي حوزهها هيچ متخصصي وجود ندارد. كوليوند يادآور شد: براساس طرح مذكور كرسيهاي تخصصي پيش از انتخابات مشخص ميشود و مردم بر اساس تخصص افراد و تعداد كرسيهاي مورد نياز منتخبان خود را از ميان كانديداها انتخاب ميكنند.
نماينده مردم كرج در مجلس شوراهاي اسلامي تأكيد كرد: با الكترونيكي شدن انتخابات و اجراي طرح مذكور، انتخاب اعضاي شوراي اسلامي شهر و روستا بر مبناي تخصصشان امكانپذير خواهد بود كه پس از تشكيل كميسيون شوراها و امور داخلي كشور در مجلس دهم و انتخاب اعضاي هيئت رئيسه، اين طرح در دستور كار قرار خواهد گرفت.
گام بلند مديريت يكپارچه
تخصصي شدن كرسيهاي شوراها و سقفبندي تعداد اعضا بر اساس آمار جمعيتي ميتواند مصداق يك تير و دو نشان زدن باشد، چراكه از يكسو با اين اقدام كلاف پيچيده و در هم تنيده مسائل و مشكلات شهري زودتر باز خواهد شد و از سوي ديگر گام اساسي براي تحقق مديريت يكپارچه شهري برداشته ميشود تا از موازيكاريها و ناكارآمديهاي دستگاههاي شهري كاسته شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]